Yhdistyksen säännöt

Konneden Eräpojat Ry säännöt

Yhdistyksen nimi on Konneveden Eräpojat ry. ja kotipaikka Konneveden kunta. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistys kuuluu jäsenenä Suomen Metsästäjäliiton Keski-Suomen piiriin.

Yhdistyksen tarkoituksena on harjoittaa maillaan järkiperäistä metsästystä ja riistanhoitoa sekä niiden edellyttämää luonnonsuojelua.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys:

1) hankkii jäsenmäärään nähden sopivan suuruisen metsästys- ja riistanhoitoalueen sekä huolehtii sitä koskevien sopimusten laillisesta aikaansaamisesta ja voimassapitämisestä;

2) valvoo metsästystä alueillaan;

3) verottaa riistaa kannan kulloinkin sallimissa rajoissa;

4) riistakannan lisäämiseksi parantaa riistan elinympäristöä, järjestää talviruokintaa, vähentää vahinkoa tuottavia eläimiä, suorittaa tarvittaessa riistanistutuksia ja huolehtii tarpeellisten rauhoitusten aikaansaamisesta sekä järkiperäisen metsästyksen ja riistanhoidon edellyttämästä luonnonsuojelusta;

5) harjoittaa hyviä metsästystapoja koskevaa neuvonta- ja valistustoimintaa jäsenistönsä, maanomistajien ym. yleisön sekä nuorison keskuudessa;

6) edistää metsästyskoirien pitoa, koulutusta, käyttöä ja jalostusta.

7) yhdistys voi omistaa toimintaansa varten tarpeellista irtainta ja kiinteää omaisuutta.

Yhdistyksen jäsenmuotoja ovat:

1 Varsinainen jäsen

2 Koejäsen

3 Kunniapuheenjohtaja

4 Kunniajäsen

5 Kannatusjäsen

Yhdistyksen varsinaiseksi tai koejäseneksi yhdistyksen kokous voi hyväksyä henkilön, joka hakee yhdistyksen jäsenyyttä kirjallisella hakemuksella ja joka sitoutuu noudattamaan Konneveden eräpojat ry: n ja Suomen Metsästäjäliiton Keski-Suomen piiri ry: n sääntöjä ja päätöksiä. Kirjallisessa jäsenhakemuksessa on oltava yhdistyksen kahden varsinaisen jäsenen suositus. Koejäsenyys kestää enintään kaksi vuotta, minkä ajan kuluessa on yhdistyksen kokouksen päätettävä koejäsenen hyväksymisestä yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi tai hylkäämisestä.

Kunniapuheenjohtajaksi tai kunniajäseneksi voidaan hallituksen esityksestä yhdistyksen

kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin huomattavasti edistänyt yhdistyksen

toimintaa. Kunniapuheenjohtajan ja kunniajäsenen arvo on elinikäinen.

Kannatusjäseneksi hyväksytään henkilö tai oikeuskelpoinen yhteisö, joka haluaa tukea yhdistyksen toimintaa. Kannatusjäsenillä ei ole äänioikeutta yhdistyksen kokouksissa. Kannatusjäsenet maksavat yhdistyksen talvikokouksen erikseen henkilöille ja oikeuskelpoisille yhteisöille päättämän vuosittaisen tai kertakaikkisen kannatusmaksun. Kannatusjäsenet hyväksyy yhdistyksen hallitus.

Jäsen on velvollinen noudattamaan metsästystä harjoittaessaan ja muussa toiminnassaan yhdistyksen sääntöjä ja päätöksiä sekä suorittamaan yhdistyksen liittyessään liittymismaksun ja kunkin vuoden toukokuun loppuun mennessä vuotuisen jäsenmaksun, joiden suuruuden yhdistyksen talvikokous

vuosittain määrää. Lisäksi jäsen on velvollinen noudattamaan toiminnassaan hyviä metsästystapoja sekä edistämään metsästysyhdistystoiminnalle tarkoituksenmukaista yhteishenkeä.

Jäsen on velvollinen vuokraamaan yhdistyksen toiminta -alueella olevat omistamansa maansa yhdistyksen käyttöön ja on oikeutettu metsästämään yhdistyksen mailla niitä riistaeläimiä joiden metsästykseen on maansa vuokrannut. Jäsen, joka luovuttaa omistamansa maa-alueen korvauksetta yhdistyksen metsästys- ja riistanhoitoalueeksi, on liittymismaksusta vapaa. Johtokunnan esityksestä yhdistyksen kokous päättää kussakin tapauksessa erikseen onko ko. alueen merkitys metsästykselle ja riistanhoidolle riittävän suuri edellyttämään em. maksuvapautusta.

Koejäseneltä ei peritä liittymismaksua, eikä hänellä ole äänioikeutta. Muutoin koejäsenellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin varsinaisellakin jäsenellä.

Kunniapuheenjohtaja, kunniajäsen, sihteeri ja puheenjohtaja ovat vapautettuja yhdistyksen jäsenmaksun maksamisesta.

Jäsen on velvollinen ylläpitämään saalistilastoa ja ilmoittamaan saaliinsa vuosittain yhdistyksen kokouksen päättämällä tavalla.

Aikaisempien sääntöjen mukaan yhdistyksen jäseniksi hyväksyttyjen jäsenten oikeudet pysyvät ennallaan.

Jäseneltä on oikeus milloin tahansa erota yhdistyksestä ilmoittamalla siitä kirjallisesti yhdistyksen hallitukselle tai sen puheenjohtajalle. Jäsen voi myös erota ilmoittamalla siitä yhdistyksen kokouksessa pöytäkirjaan merkittäväksi.

Yhdistyksen kokous voi erottaa jäsenen, joka

1) laiminlyö näissä säännöissä mainittujen maksujen suorittamisen;

2) toimii yhdistyksen sääntöjen tai hyvien metsästäjätapojen vastaisesti;

3) rikkoo metsästystä koskevia lakeja, asetuksia tai määräyksiä tai

4) toimii yhdistyksen tarkoitusperien vastaisesti

5) toimillaan vahingoittaa yhdistyksen toimintaa.

6) jotta erottaminen olisi pätevä, on erottamisen kannalla oltava vähintään 2/3 läsnä olevista yhdistyksen varsinaisista jäsenistä.

7) yhdistyksen hallitus voi erottamisen sijasta määrätä jäsenelle maksimissaan kaksi vuotta kestävän määräaikaisen erottamisen, maksimissaan vuoden kestävän määräaikaisen metsästyskiellon tai antaa varoituksen.

Ennen päätöksentekoa asianomaiselle jäsenelle on varattava tilaisuus selityksen antamiseen asiassa, jollei erottamisen syynä ole näissä säännöissä mainittujen maksujen maksamatta jättäminen.

Eroava tai erotettu jäsen on velvollinen suorittamaan ennen jäsensuhteensa lakkaamista hänelle kuuluvat maksut, eikä hänellä ole oikeutta saada mitään yhdistyksen kiinteästä tai irtaimesta omaisuudesta.

Yhdistyksen tili- ja toimintavuosi alkaa tammikuun 1 päivänä ja päättyy joulukuun viimeisenä päivänä.

Yhdistystä edustaa ja sen asioita hoitaa sen lainmukaisena hallituksena vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitsema johtokunta, johon puheenjohtajan lisäksi kuuluu viisi (5) jäsentä. Johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja edustaa yhdistystä johtokunnan toimeksiannosta. Yhdistyksen nimen kirjoittaa puheenjohtaja, jokainen johtokunnan jäsen tai johtokunnan määrääminä hirvijaoston johtaja tai varapuheenjohtaja, kukin yksinään. Johtokunta valitsee yhdistyksen sihteerin ja rahastonhoitajan. Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja sekä vähintään kolme (3) muuta jäsentä on saapuvilla. Äänten sattuessa tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni paitsi vaaleissa arpa. Johtokunnan on jätettävä tilit viimeistään kaksikymmentäyksi (21) päivää ennen vuosikokousta tilintarkastajille, joitten tulee palauttaa ne johtokunnalle viimeistään neljätoista (14) päivää ennen vuosikokousta.

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, joista vuosikokous pidetään helmikuussa ja kesäkokous elokuussa. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää yhdistyksen johtokunta. Johtokunta kutsuu jäsenet varsinaisiin ja ylimääräisiin kokouksiin vähintään 7 päivää ennen kokousta,

1) sanomalehti-ilmoituksella yhdistyksen varsinaisen kokouksen määräämässä lehdessä

2) tiedottamalla yhdistyksen kotisivulla

Yhdistyksen kotipaikkakunnan ulkopuolella vakituisesti asuville jäsenille on kutsu lähetettävä ensisijaisesti sähköpostilla, mikäli he ovat toimittaneet voimassaolevan sähköpostiosoitteen yhdistyksen sihteerille kunkin vuoden tammikuun loppuun mennessä.

10§

Vuosikokous pidetään helmikuun aikana ja siinä käsitellään seuraavat asiat:

1) valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa, sekä kaksi ääntenlaskijaa

2) todetaan kokouksen laillisuus

3) hyväksytään työjärjestys

4) Esitetään yhdistyksen toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajien lausunto edelliseltä

vuodelta ja päätetään tilien hyväksymisestä ja tilinpäätöksen vahvistamisesta,

5) Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille,

6) Toimitetaan johtokunnan puheenjohtajan vaali,

7) Toimitetaan johtokunnan jäsenten vaali,

8) Toimitetaan kahden tilintarkastajan/toiminnantarkastajan ja heidän henkilökohtaisten varamiestensä vaali alkaneelle toimintavuodelle,

9) vahvistetaan toiminta- ja riistanhoitosuunnitelma kuluvaa toimintakautta varten

10) määrätään yhdistyksen liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudesta

11) Päätetään kannattavien henkilöjäsenten vuotuisesta ja kertakaikkisesta kannattajajäsenmaksusta sekä kannattavien yhteisöjäsenten vuotuisesta ja kertakaikkisesta kannattajajäsenmaksusta,

12) vahvistetaan tulo- ja menoarvio alkaneelle vuodelle.

13) hyväksytään yhdistyksen uudet varsinaiset ja koejäsenet, jolloin vähintään 2/3 läsnä olevista yhdistyksen jäsenistä on oltava hyväksymisen kannalla;

14) Käsitellään mahdolliset yhdistyksen jäsenten erottamistapaukset

15) valitaan metsästyksenjohtajat

16) Valitaan yhdistyksen edustajat ja heidän varamiehensä piirikokouksiin,

17) käsitellään muut johtokunnan tai yksityisten jäsenten johtokunnalle vähintään kolme (3) viikkoa ennen vuosikokousta esittämät ja kokouskutsussa mainitut asiat;

18) päätetään Suomen Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirille ja toimialueen riistanhoitoyhdistykselle tehtävistä esityksistä;

19) käsitellään muut mahdolliset esille tulevat asiat, joista ei kuitenkaan voida tehdä päätöstä.

11§

Kesäkokous pidetään elokuun aikana ja päätetään siinä jäsenten ja heidän vieraittensa oikeudesta harjoittaa metsästystä yhdistyksen metsästysalueilla edessä olevana metsästyskautena samoin kuin niillä toimeenpantavista rauhoituksista ym. riistansuojelutoimenpiteistä. Kokouksessa voidaan tehdä päätöksiä myös muista kokousilmoituksessa mainituista asioista ja valita uusia jäseniä.

12§

Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, milloin yhdistyksen aikaisempi kokous on niin päättänyt, milloin johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai milloin vähintään 1/5 jäsenistä sitä johtokunnalta kirjallisesti vaatii ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Ylimääräinen kokous on pidettävä yhden (1) kuukauden kuluessa vaatimuksen esittämisestä. Kokouskutsu on voimassa, mitä 9 §:ssä on määrätty. Kokouksessa voidaan valita uusia jäseniä.

13§

Jäsenen oikeudesta ottaa mukaansa yhdistyksen metsästysmaille yhdistykseen kuulumattomia metsästäjiä ja heidän oikeudestaan metsästää sekä muista järjestysasioista määrätään yhdistyksen kokouksen hyväksymässä metsästyssäännössä ja päätetään vuosittain kesäkokouksessa.

14§

Yhdistyksen on pidettävä luetteloa kaadetusta riistasta, suoritetuista riistanhoitotöistä ym. toiminnasta.

15§

Yhdistys toimii jatkuvassa yhteistyössä toimialueensa riistanhoitoyhdistyksen ja Suomen Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirin kanssa. Toimintavuoden aikana tapahtuneista toimihenkilömuutoksista on ilmoitus tehtävä välittömästi ja tulee yhdistyksen antaa riistanhoitoyhdistykselle ja piirille niiden pyytämät tiedot.

16§

Näitten sääntöjen muuttamista ja yhdistyksen purkamista koskeva päätös on, ollakseen pätevä, tehtävä yhdistyksen kokouksessa sen jälkeen, kun johtokunta on asian käsitellyt, ja asiasta on mainittava kokouskutsussa. Päätös tulee voimaan, jos sitä on kannattanut vähintään 3/4 äänestyksessä annetuista äänistä.

17§

Jos yhdistys puretaan, käytetään sen jäljelle jääneet varat viimeisen kokouksen päätöksen mukaisesti johonkin yhdistyksen toimintaa lähellä olevaan tarkoitukseen. Purkamisesta on tehtävä ilmoitus riistanhoitoyhdistykselle ja Suomen Metsästäjäliiton Keski-Suomen piirille sekä yhdistysrekisteriviranomaisille.

18§

Muuten noudatettakoon, mitä laissa yhdistyksistä säädetään.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä