5. Så här flyttar du ditt barns uppväxtmapp:

Vad händer med barnets uppväxtmapp när småbarnspedagogiken slutar?

När ditt barn slutar i småbarnspedagogik (t.ex. när barnet börjar i skolan, övergår till privat småbarnspedagogik eller familjen flyttar till en annan kommun), ombeds du att flytta barnets uppväxtmapp från daghemmets Peda.net-sidor till ditt eget användarnamn för att spara den. Detta innebär att även om barnet slutar i småbarnspedagogik, kommer barnets digitala uppväxtmapp ändå att finnas kvar och du kommer att kunna hitta den genom att logga in på Peda.net med ditt eget användarnamn.

💡Flytta ditt barns uppväxtmapp först när ditt barn slutar i småbarnspedagogiken. Flytta inte mappen om ditt barns uppväxt om barnet byter grupp eller flyttar till ett annat kommunalt daghem i Kyrkslätt. Barnets uppväxtmapp flyttar med barnet till den nya gruppen/det nya daghemmet och du kommer att få en ny gruppkod av den nya gruppen, vilket ger dig åtkomst till rätt sida.

Så här flyttar du ditt barns uppväxtmapp (anvisningar steg för steg)

1. Gå först till Peda.net-sidan för ditt barns grupp. Om du har anslutit dig till gruppens sida med en gruppkod, hittar du en länkknapp till sidan på din egen arbetsyta under "Mina länkar". (Länkarna finns också i snabbmenyn.)

Om du inte hittar en länkknapp som leder till daghemsgruppens sida, be gruppens personal om gruppkoden

2. Gå till din barns personliga uppväxtmapps framsida. Uppväxtmappens framsida är den första sidan med ditt barns namn som rubrik. På framsidan kan det finnas innehåll (t.ex. bilder och text) eller så kan den innehålla ikoner för eventuella undersidor i uppväxtmappen.

Om du vill kolla om du är på rätt sida, öppna sidans meny; sidan som du är på är färgad mörkblå i menyn. Om mappen om ditt barns uppväxt har undersidor, ser du dem genom att expandera menyn genom att trycka på pilen som syns till höger på sidan.

3. På startsidan för barnets uppväxtmapp öppnas menyn genom att trycka på de tre punkterna som syns bredvid sidans rubrik. Välj i menyn ”Flytta sidor”.
  4. På Flytt-sidan väljer du först de sidor som ska flyttas; för att flytta hela mappen om barnets uppväxt, markera första sidan för då markeras också de eventuella undersidorna automatiskt.

Sedan väljer du vart sidorna ska flyttas; välj det första alternativet i listan ”Profil (namnet på ditt användarnamn)”.

Tryck sedan på ”Spara ändringarna”.

5. Flyttningen sker snabbt och sedan får du meddelandet ”Objekten har flyttats”.

Var finns mappen om barnets uppväxt efter att den flyttats?

När du har flyttat barnets uppväxtmapp till ditt eget användarnamn (din "profil"), försvinner den från daghemmets sidor och visas istället på din arbetsyta under ditt användarnamn.

Du hittar uppväxtmappen genom att logga in på Peda.net med ditt eget användarnamn och gå till din arbetsyta genom att klicka på din profilbild i övre högra hörnet. Du kan också hitta uppväxtmappen direkt på arbetsytan under "Sidor". Du kan också öppna sidans meny i det övre vänstra hörnet av din arbetsyta genom att trycka på menyknappen; där hittar du även ditt barns uppväxtmapp under "Sidor".

I fortsättningen ansvarar du själv för ditt barns portfolio och dess användarrättigheter. Peda.nets egna anvisningar hittar du på adressen https://peda.net/ohjeet. Du kan kontakta Peda.nets support via blanketten på sidan https://peda.net/ohjeet:contact eller genom att skicka e-post direkt till adressen info@peda.net.

Så här tar du bort en onödig länk som leder till daghemsgruppens sida

Du kan ta bort onödiga länkar från din arbetsyta genom att klicka på papperskorgsikonen bredvid länken under "Mina länkar" och välja "Ta bort".