2. En kort introduktion till Peda.net-tjänsten (användargränssnitt och din egen arbetsyta)

Peda.net-tjänstens användargränssnitt

Peda.net-tjänsten kan användas både på datorer och på mobila enheter på adressen www.peda.net. Det finns ingen separat applikation som behöver installeras.

När du använder Peda.net-tjänsten på en mobil enhet förblir menyn på webbplatsen dold och måste öppnas separat genom att trycka på knappen i övre vänstra hörnet. På större skärmar, så som datorer, är menyn på webbplatsen alltid synlig längst till vänster på skärmen.

Snabbmeny

När du har loggat in på Peda.net-tjänsten hittar du alltid snabbmenyn intill din profilbild i det övre högra hörnet på sidan. Öppna snabbmenyn genom att klicka på pilen som pekar nedåt.

I snabbmenyn kan du bland annat:

• Logga ut från tjänsten
  • Byta språk på tjänsten
  • Gå till din egen "Arbetsyta" (Mer information om arbetsytan nedan)
  • Gå till "Inställningarna” för ditt användarkonto, där du kan hantera uppgifter som anknyter till ditt konto

Vårdnadshavare: I snabbmenyn hittar du också ett "Kod" -fält där du kan mata in den gruppkod du fått av ditt barns daghemsgrupp. Med hjälp av gruppkoden hittar du Peda.net-sidorna för ditt barns grupp, får tillgång till gruppens sidor och en länk till gruppen sparas i dina länkar under ditt användarnamn.

"Arbetsytan" för ditt användarnamn

Du kommer till ditt användarnamns arbetsyta genom att klicka på din profilbild längst upp på sidan.

Om du använder Peda.net-tjänsten på en mobil enhet kan du öppna och stänga webbplatsens meny genom att trycka på knappen i övre vänstra hörnet (på en större skärm, som en dator, är menyn alltid synlig).

På arbetsytan för ditt användarnamn hittar du i menyn alla sidor och undersidor som är kopplade till ditt användarnamn och till administrationen av det. Du behöver menyn också för att besöka daghemmets och barngruppens Peda.net-sidor samt för att komma åt ditt barns personliga uppväxtmapp.

Genom att i din egen arbetsyta klicka på de tre punkterna bredvid ditt namn kan du redigera dina användaruppgifter och layouten; du kan välja en profilbild, ändra ditt synliga namn, skriva in ytterligare information som är synlig för alla och ändra färgtemat för din arbetsyta. Det är inte obligatoriskt att göra dessa ändringar.

Under rubriken "Mina länkar" visas alla Peda.net-sidor som du sparar i dina länkar. Med hjälp av dina egna länkar kan du enkelt navigera till exempelvis till ett visst daghems eller en viss barngrupps sidor.

Under rubriken "Sidor" visas alla sidor som du har skapat med ditt användarnamn. Du kan själv bestämma synlighet och användarrättigheter för de skapade sidorna.

💡 Ditt barns uppväxtmapp skapas på sidan för barnets daghemsgrupp och följer med barnet när hen byter grupp och/eller daghem. Därför syns mappen om ditt barns uppväxt på dina egna sidor först efter att du flyttat över den från daghemmets sidor när ditt barn slutar i kommunal småbarnspedagogik.