Blogi

VIRIKE-hankkeen blogi

Syväkankaan eskarit

Eskareiden lukuvuosi on lopuillaan. Toukokuussa, aikaisemmin opitun lisäksi, luettiin pari kirjaa ; The very hungry catepillar ja Dear Zoo.
Kevätjuhlassa esitettiin kolme englannin kielistä lorua ja laulettiin, If you're happy.
Innokkuus englannin kieleen on kuulunut ja näkynyt arjessa ja juhlassa.

WP_20160520_09_25_01_Pro.jpg032.JPG

Muzzy in Gondoland

Syväkankaan ekaluokkalaiset tutustuivat Muzzyyn. (Part 1) You Tubesta löytyy osa kerrallaan Muzzyn tarina kuudessa osassa. Se on hauskasti esitetty ja siinä kertautuu mukavasti opittuja asioita, eka jaksossa mm. tervehtiminen, toivotukset, laskeminen. Ensin tutustuimme hahmoihin ja nimiin. Sitten katselimme videoa ja välillä laitoimme ryhmissä nimiä ja adjektiiveja oikeille paikoille. (ks. kuva). Ryhmissä tehtyinä kenellekään ei toivottavasti tullut tunne, että nyt minun pitää osata jo sanoja kirjoitettunakin, mutta yhteistyönä kaikki saivat sanat paikalleen. Ilmeisesti oli kivaa, sillä kaikki halusivat katsoa myös seuraavat osat ja nähdä mitä mm. Muzzylle, Bobille ja prinsessa Silvialle tapahtuu. Täytyy katsoa miloin aina jaksot otan, mutta mukavina välipaloina myös ensi lukuvuoden puolella. Toimintaa näille tunneille on videoon liittyen helppo keksiä monenlaista.

20160520_135803.jpg

Hepolan koulun kakkosluokka

Olemme talven ja kevään aikana harjoitelleet viikonpäiviä, vuodenaikoja sekä kuukausia. Olemme laulaneet kirjasta Pikku, pikku lauluja laulua Veckodagarna, jossa esiintyvät viikonpäivät. Tämän lisäksi olemme laulaneet Mora Träskin Ledig lördag, jossa myös esiintyy viikonpäivät. Puukäsityötunnilla olemme tehneet almanakan, jonka mallin otimme Facebook-sivuston Alakoulun aarreaitasta.Tähän on merkitty vuodenajat,kuukaudet ja päivät ruotsiksi ja suomeksi. Kouluvuoden lopulla olemme harjoitelleet Klappa händerna- laulua ja tehneet siihen liiketoiminnat. Tunneilla olemme käyttäneet Folkhälsanin sivuston Pausgymnastik/Taukojumppaa. Nämä kortit löytyvät Virike-sivuston linkeistä.
IMG_9660.JPGIMG_9640.JPGIMG_8584 (1).JPGIMG_8583 (1).JPG

Syväkankaan eskarit

Huhtikuussa olemme eskarissa kerranneet aikaisemmin opittua ja opeteltu uusi loru;
Superman and Supergirl.

Värejä on kerrattu värittämällä pyydetyllä värillä "kyniä". Värittämisen ajan täytyi hokea värin nimeä niin kauan kuin värittää kuviota ja kun tuli hiljaista, oli aika siirtyä uuteen väriin.

Kiitos blogi-vinkeistä. Five little pandas-laulu on noussut suosituksi laululeikiksi.

WP_20160502_13_30_15_Pro.jpgWP_20160502_13_33_02_Pro.jpg