Tukioppilastoiminta

Tukioppilastoiminta

Kankaisten koulun tukioppilastoiminta on vireää. Tukioppilaat valitaan hakijoiden joukosta, ja he saavat Mannerheimin Lastensuojeluliiton kahden päivän mittaisen tukioppilaiden peruskoulutuksen. Heidän tärkein tehtävänsä on tehdä seiskojen koulunkäynnistä mukavaa ja turvallista.

Keväisin tukioppilaat käyvät vierailemassa alakouluilla kertomassa kuudesluokkalaisille yläkoulusta. Tuleville seiskoille järjestetään myös tutustumispäivä yläkoululla ja Salmelan leirikeskuksessa.

Elokuussa ensimmäisenä koulupäivänä tukioppilaat kierrättävät luokkiaan koululla ja tekevät erilaisia tutustumis- ja ryhmäyttämisharjoituksia. Tukioppilaat julistavat Koulurauhan. Seiskoille järjestetään lukuvuoden aikana paljon erilaista omaa ohjelmaa.

Tukioppilaat järjestävät koko koulun iloksi ja viihtyvyyden parantamiseksi myös lukuisia muita tapahtumia. Esimerkiksi lukuvuonna 2009-10 pidetiin välituntiviikko, naamiaisjuhla, halauskilpailu ystävänpäivän kunniaksi, laskiaisrieha, munaralli pääsiäisenä sekä vappujuhla.