Vaajakummun yhtenäiskoulu

Vanhempainillat

Syksyn vanhempainiltojen ajankohdat
1. luokat 25.8. klo 17.30
7. luokat 7.9. klo 18.00

Koronaturvallisuuden vuoksi vanhempainillat järjestään etänä.

Tervetuloa kouluun!

Syyslukukausi alkaa keskiviikkona 11.8.2021.
Ensimmäisen koulupäivän pituus on klo 9.00 - 13.00.
Ekaluokkalaiset kokoontuvat C-ovella nimenhuutoa varten.
  • syysloma 18. - 24.10.2021
  • syyslukukausi päättyy keskiviikkona 22.12.2021
  • joululoma 23.12.2021 - 9.1.2022
Kevätlukukausi alkaa maanantaina 10.1.2022
  • talviloma 28.2. - 6.3.2022
  • koulu päättyy lauantaina 4.6.2022
Luokat ja opettajat löytyvät tämän linkin takaa:  https://peda.net/jyvaskyla/vaajakummunkoulu/yhteystiedot/opettajat

Jyväskylässä tehdään yhdessä turvallinen koulujen päätösviikonloppu

Jyväskylän kaupunki
Tiedote viestimille 31.5.2021

Jyväskylässä tehdään yhdessä turvallinen koulujen päätösviikonloppu

 

Koulujen päättymisviikonloppuna 4.-5.6.2021 eri tahot ja organisaatiot toimivat yhteistyössä, jotta nuorten kesä voi alkaa Jyväskylässä rauhallisesti ja turvallisesti. Mukana viikonloppua valvomassa ovat Keski-Suomen pelastuslaitos, Sisä-Suomen poliisi, Suomen Punainen Risti, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa, Jyväskylän seurakunta ja Palveluoperaatio Saapas, Gradia Jyväskylä, Vamos Jyväskylä ja Nuortentalo Katutaso sekä Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

 

Tahot toimivat viikonlopun aikana yhteistyössä, jotta tiedonvaihto olisi mahdollisimman sujuvaa.

 

Jalkautumista, tarkkailua ja varautumista

Jyväskylän kaduille jalkautuvat Jyväskylän seurakunnan Palveluoperaatio Saappaan ja Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen Katupäivystys Synkkiksen ohella myös Gradian ja Vamoksen nuorisotyöntekijät. Päivystysvuorot kestävät aina klo 01:00 asti. Yhteensä viikonlopun aikana nuorten tukena, apuna tai vain keskustelukumppanina on tavattavissa yli 25 nuorisotyöntekijää.

Nuorisotyöntekijöitä on tavattavissa siellä missä nuoret liikkuvat, kuten keskustan ja Viitaniemen alueella, Lutakossa ja satamassa, Tuomiojärven läheisyydessä sekä muissa lähiöissä ja rannoilla.

Poliisi ja pelastuslaitos varautuvat viikonloppuun mahdollisimman vahvalla miehityksellä

Keski-Suomen pelastuslaitos varautuu antamaan ensihoitoa ja Sisä-Suomen poliisilaitos tarkkailee tilannetta mahdollisimman vahvalla miehityksellä. Suomen Punainen Risti ja Vapepa toimivat ja auttavat tilanteen ja tarpeen mukaan.

Nuoret voivat itsekin soittaa päivystyspuhelinnumeroihin

Nuoret tavoittavat nuorisotyöntekijöitä koulujen päätösviikonlopun aikana seuraavista puhelinnumeroista:

  • perjantaina 4.6. Palveluoperaatio Saapas, Jyväskylän seurakunta p. 0400 271 734
  • lauantaina 5.6. Katupäivystys Synkkis, Jyväskylän kaupunki p. 050 360 4731 

Yleinen hätänumero on 112. Siihen voi soittaa kaikissa kiireellisissä hätätilanteissa. Hätätilanteiden vaatiessa paikalle lähetetään apuun palokunta, ambulanssi tai poliisi.

Lisätiedot:

Katariina Soanjärvi
nuorisopäällikkö
p. 050 350 7939
katariina.soanjarvi@jyvaskyla.fi

 

Jari Lindholm
komisario
Jyväskylän kenttäyksikkö
Sisä-Suomen poliisilaitos
p. 0295 448 224
Jari.Lindholm@poliisi.fi

Poliisin mediapuhelin tilannekeskuksessa päivystää viikonlopun aikana: 050 395 4132.

 

 

Esa Linna

viestinnän asiantuntija

Jyväskylän kaupunki
viestintä
Kilpisenkatu 1, 1.krs. (käynti Kilpisenkadun puolelta)

40100 Jyväskylä

  1. 014 266 4244, 040 556 8726
    esa.linna@jyvaskyla.fi

Päihteet-teemailta nuorten vanhemmille 19.5.21 klo 18 (etäyhteys)

Tiedote viestimille 19.5.2021

 

Jyväskylässä puhutaan päihteistä vanhempien kanssa 19.5. etäyhteyksin

 

Nuorten vanhemmat ovat tervetulleita Päihteet-teemailtaan keskustelemaan nuorten päihteiden käytöstä ja päihteidenkäytön nykytilanteesta Jyväskylässä nuorten parissa toimivien ammattilaisten kanssa. Päihteet-teemailta pidetään etäyhteyksin keskiviikkona 19.5. klo 18 alkaen.

 

Päihteet ovat yhä näkyvämpi osa myös nuorten ja nuorten aikuisten elämää ja Jyväskylän katukuvaa. Vanhemmat ja läheiset voivat olla neuvottomia, mitä tehdä tai kuinka ottaa päihteet puheeksi. Nuorten parissa toimivat ammattilaiset haluavat rohkaista vanhempia puhumaan myös päihteistä nuorten kanssa.

– Päihteistä ei ole aina helppo puhua nuorensa kanssa, mutta asioita voi ihmetellä yhdessä. Nuoren asioihin on hyvä osoittaa kiinnostusta ja kysellä häneltä päivittäin kuulumisia. Avoin ilmapiiri helpottaa myös päihdeasioista puhumista, kertoo tapahtumaa järjestelevä Nuorisovastaanoton päihdesairaanhoitaja Eerika Ollila.

 

Ilta tarjoaa myös työkaluja siihen, kuinka toimia, jos nuoren päihteidenkäyttö mietityttää. Mitä voi tehdä päihteiden tullessa kuvioon? Mistä ja millaista apua nuori ja perhe voivat saada? Miten nuorta ja perhettä voidaan tukea? Mistä läheiset ja vanhemmat voivat saada vertaistukea ja millaista se on? Tilaisuudessa myös keskustellaan kysymyksistä, jotka askarruttavat vanhempia. 

 

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Jyväskylän kaupungin Nuorisovastaanotto. Tapahtumassa mukana ovat myös Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut, koulu- ja opiskeluterveydenhuolto sekä oppilas- ja opiskelijahuolto, Irti Huumeista ry, Sovatek-säätiö, Helsingin diakonissalaitos/ Vamos Jyväskylä/ Nuortentalo/ Katutaso, Kris Keski-Suomi ry ja Poliisi.

 

Päihteet-teemailta nuorten vanhemmille on keskiviikkona 19.5. klo 18–20 Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

 

Linkki tilaisuuteen löytyy osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/nuorisovastaanotto tai liity mukaan napsauttamalla tätä Teams-linkkiä.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/170943471582450/.

 

Lisätietoja:

Eerika Ollila, päihdesairaanhoitaja, Nuorisovastaanotto, p. 050 470 1140, eerika.ollila(at)jyvaskyla.fi

Laura Martinmäki, päihdesairaanhoitaja, Nuorisovastaanotto, p. 050 470 0576, laura.martinmaki(at)jyvaskyla.fi

Kesä-Jälkkäriin haetaan 7.5. mennessä

Jyväskylässä Kesä-Jälkkäriin haetaan 7.5. mennessä 

Etusijalla ovat yksin kotona vanhempien työn tai opiskelun vuoksi olevat lapset. 

Jyväskylän perusopetuksen Kesä-Jälkkäri tarjoaa monipuolisesta ja ohjattua toimintaa pienten koululaisten lomapäiviin. Kesä-Jälkkäriä järjestetään ajalla 7.-24.6. arkipäivisin klo 7.45-16.15 eri puolilla Jyväskylää sijaitsevilla päiväkotikouluilla. Mukaan voivat hakea 1.-2.-luokan oppilaat sekä erityisen tuen päätöksen saaneet 3.-4.-luokkalaiset. Hakulomake löytyy Wilma-järjestelmän lomakkeista 7.5. saakka. 

Kesällä 2021 Kesä-Jälkkäriä järjestetään rajoitetusti. Etusijalla ovat lapset, jotka joutuisivat olemaan yksin kotona vanhempien työn tai opiskelun vuoksi.  

Toimintamaksu koko kesäkaudelta on 200 euroa tai 20 euroa / päivä. Maksu sisältää päivittäisen lounaan ja välipalan. Kesätoiminnan maksuihin ei myönnetä maksualennusta tai –vapautusta. Jyväskylän kaupunki vakuuttaa toiminnassa olevat lapset. 

Lisätietoja: 
suunnittelija Tella Vuolle-Oranen, Kasvun ja oppimisen kehittämisyksikkö, puh. 050 369 2771 

Vaajakummun yhtenäiskoulu

Vaajakummun koulu sijaitsee Vaajakoskella Jyväskylän kaupungissa. Vaajakumpu on perusopetusta antava yhtenäiskoulu, jossa opiskelee noin 600 oppilasta vuosiluokilla 1 - 9. Pääkoulun lisäksi Haapaniemen päiväkoti-koulussa opiskelee luokat 1 ja 3 (yhdysluokka) sekä 2. Omaa henkilökuntaa kouluilla on noin 80.

Toiminta-ajatuksenamme haluamme luoda edellytykset oppimiselle ja kasvamiselle turvallisessa, erilaisuuden hyväksyvässä ja itsetuntoa tukevassa yhteisössä yhteistyössä kotien ja muun ympäristön kanssa. Pohjaamme päivittäisen arkemme Leader in Me -prosessiin ja sen 7 hyvään toimintatapaan. 

Nykyinen koulurakennus on otettu käyttöön syksyllä 2004. Koulun suunnitteli pieksämäkeläinen arkkitehti Art Michael, joka otti huomioon lasten ja opetuksen tarpeet. Koulun sisätaideteoksen toteutti taiteilija Tuomo Blomqvist ja ulkotaideteoksen kuvanveistäjä Timo Hannunen.

Rakennustyömaa koulun läheisyydessä

Aloitamme päiväkodin rakentamisen Vaajakoskella, Harjutie 5 osoitteessa. Työmaa on aidattu. Lapsille tulee ilmoittaa, ettei työmaa-alueelle saa mennä.Työmaa alkaa maanrakennustöillä ensi viikolla (vk6). Työmaaliikenne tapahtuu Harjutien kautta. Alkuvaiheessa alueella liikennöi sora-autot. Autojen kuljettajia ohjeistetaan huomioimaan koululaiset ja saattoliikenne koululle.

Hyvää kevätlukukautta kaikille!

Rami Poikola

RPP Rakennus Oy
0400 199825

Rattikatu 3

40320 Jyväskylä

Käy tutustumassa nettisivuihimme www.rpp.fi

Ohjeita 7.-9. luokkien etäopetusviikolle

Jyväskylän kaupunki

Jyväskylän perusopetuksen vuosiluokkien 7-9 oppilaat etäopetukseen 1.-7.2.2021 

Jyväskylän perusopetuksen 7.–9. -luokkien opetus toteutetaan etäopetuksena ajalla 1.-7.2.2021. Järjestelyyn päädyttiin, jotta opetuksen jatkuminen ja oppilaiden turvallisuus voidaan taata perusopetuslain mukaisesti. Jyväskylän yleinen koronatilanne on heikentynyt nopeaa vauhtia, ja koronatartuntoja on erityisen runsaasti yläkouluikäisillä nuorilla. Kuluneen viikon sisällä karanteeniin on asetettu 450 oppilasta yli 10 koululta. Vuosiluokkien 7–9 oppilaiden lisäksi etäopetuksessa ovat ne oppilaat, jotka on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. 

Etäopetuksessa olevien oppilaiden maksuttoman kouluaterian jakelusta tiedotetaan erikseen maanantain aikana.

Vuosiluokkien 7–9 reilun 4000 oppilaan etäopetus järjestetään voimassa olevaa lainsäädäntöä, tuntijakoa sekä opetussuunnitelmaa noudattaen.  Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske perusopetuksen vuosiluokkien 1–6 oppilaita, erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden ryhmien oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske myöskään Kukkulan koulua.

Perusopetuslaki määrää, että mikäli opetusta ei tartuntatautilain nojalla annettavan päätöksen perusteella voida järjestää turvallisesti lähiopetuksena koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, voidaan opetuksessa siirtyä opetuksen järjestäjän päätöksellä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Tartuntatautilain näkökulmasta asiasta päätti 31.1.2021 Jyväskylän kaupunginhallitus. Sivistyslautakunta siirsi 31.1.2021 toimivaltaansa siten, että päätöksen vuosiluokkien 7–9 siirtymisestä etäopetukseen teki sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo 31.1.2021.

Vaajakummun koulun ohjeet tulevaa etäopetusviikkoa varten

Jos oppilaalla ei ole laitetta tai datayhteyksiä kotona, hän voi hakea tarvittavat välineet koululta. Laitekysely on tehty wilmassa aiemmin syksyllä, ja koulu on varautunut jakamaan laitteet sen mukaisesti.

Jos oppilas toivoo, että henkilökohtainen kaappi tyhjennetään, on hyvä tuoda koululle avain ja muovikassi.

Laitteita ja kaapin tavaroita jaetaan seuraavan aikataulun mukaan D-ovella (pääaulan ovi):

7A klo 9:00

7B klo 9:30

8A klo 11:00

8B klo 11:30 

9A klo 10:00

9B klo 10:30

Kun olet saapunut paikalle, asetu ulko-ovelle jonoon ja jokainen saa tarvikkeensa vuorollaan.  Koulun sisätiloihin ei ole lupa tulla. Muista turvavälit ja maskin käyttösuositus!

Etäopetuksessa käytetään Classroomia. Jos sisäänkirjautumistunnuksen kanssa on ongelmia, laita wilma-viesti opettaja Sami Santavuorelle tai soita puh. 044 331 0856.

Oppitunnille osallistutaan videoyhteydellä Meetissä lukujärjestyksen mukaisena kellonaikana. Poissaolot ja myöhästymiset merkitään wilmaan. Tämä koskee kaikkia oppitunteja, myös liikunnan opetusta. Kun tunti alkaa, kirjoita Meetin kokouskenttään vku + oppituntia pitävän opettajan etunimi esim. vkusami, vkuleena tai vkulaura.

Opettajat kertovat etäopetuskäytänteistä tarkemmin huomispäivän oppitunneilla. Mukavaa kouluviikkoa kaikille! 

Terveisin Marja Hämäläinen + opettajat ja ohjaajat

Jyväskylän perusopetuksen vuosiluokkien 7-9 oppilaat etäopetukseen 1.-7.2.2021    

Jyväskylän kaupunki  

Tiedote viestimille 31.1.2021   

Jyväskylän perusopetuksen 7.–9. -luokkien opetus toteutetaan etäopetuksena ajalla 1.-7.2.2021. Järjestelyyn päädyttiin, jotta opetuksen jatkuminen ja oppilaiden turvallisuus voidaan taata perusopetuslain mukaisesti. Jyväskylän yleinen koronatilanne on heikentynyt nopeaa vauhtia, ja koronatartuntoja on erityisen runsaasti yläkouluikäisillä nuorilla. Kuluneen viikon sisällä karanteeniin on asetettu 450 oppilasta yli 10 koululta.  

Tartunnat ja karanteenit kohdistuvat tällä hetkellä erityisesti yläkouluikäisiin oppilaisiin. Koronatilanteen pahentuessa tartuntariski kouluympäristössä kasvaa ja opetuksen järjestäjän sekä terveydenhuollon ohjeistamin toimin tartuntoja ei voida välttämättä estää.  

Vuosiluokilla 7–9 on reilut 4000 oppilasta. Etäopetusjärjestelyissä noudatetaan voimassa olevaa lainsäädäntöä, tuntijakoa sekä opetussuunnitelmaa. Huoltajat saavat ohjeet etäopetuksen käytännön järjestelyistä sekä muun muassa kouluruokailujen järjestämisestä etäopetuksen aikana Wilma-viestillä.  

Vuosiluokkien 7–9 oppilaiden lisäksi etäopetuksessa ovat ne oppilaat, jotka on määrätty karanteeniin mahdollisen koronavirukselle altistumisen takia. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske perusopetuksen vuosiluokkien 1–6 oppilaita, erityisen tuen päätöksen saaneita oppilaita, pidennetyn oppivelvollisuuden oppilaita eikä valmistavan opetuksen oppilaita. Näiden ryhmien oppilaiden opetus järjestetään lähiopetuksena. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske myöskään Kukkulan koulua.  

Perusopetuslaki määrää, että mikäli opetusta ei tartuntatautilain nojalla annettavan päätöksen perusteella voida järjestää turvallisesti lähiopetuksena koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa, voidaan opetuksessa siirtyä opetuksen järjestäjän päätöksellä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Tartuntatautilain näkökulmasta asiasta päätti 31.1.2021 Jyväskylän kaupunginhallitus. Sivistyslautakunta siirsi 31.1.2021 toimivaltaansa siten, että päätöksen vuosiluokkien 7–9 siirtymisestä etäopetukseen teki sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo 31.1.2021.  

Lisätietoja:  
sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo, puh. 050 584 8987  
perusopetuksen palvelujohtaja Sami Lahti, puh. 050 325 

Tiedote 6.-9. -luokkalaisten oppilaiden huoltajille 27.1.2021

Hyvä oppilaan huoltaja,

 

Jyväskylän kaupunki on 11.1.2021 alkaen tarjonnut 6. - 9. luokan oppilaille kasvomaskit käytettäväksi koulupäivän aikana kuten THL:n on ohjeistanut.

 

Maskien käyttämisellä voidaan vaikuttaa suoran terveysturvallisuuden lisäksi myös siihen, joudutaanko oppilas mahdollisessa koulupäivänaikaisessa altistumistilanteessa asettamaan karanteeniin vai ei. Mikäli maskia on käytetty ohjeita noudattaen koulupäivän aikana, laajoilta kokonaisia ryhmiä koskevilta karanteeneilta voidaan välttyä.

 

Jotta maskin käyttöä voidaan takautuvasti selvittää, aloitetaan kouluissa maskin käytön aktiivisempi seuraaminen ja kirjaaminen. Mikäli oppilas on käyttänyt maskia päivän aikana asianmukaisesti oppitunneilla, tämä kirjataan hänen tuntimerkintöihinsä Wilmassa. Tämä Wilmamerkintä ei näy oppilaille tai huoltajille. Tuntimerkintöjä käytetään vain oppilasryhmää koskevassa koronajäljitystilanteessa terveydenhuollon toimijoiden apuna.

 

 

Palvelujohtajat Sami Lahti ja Tuija Rasinen

Tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä