Liikunta

Perusliikuntaryhmien liikuntatunnit

Liikuntatunneilla liikumme vuoden aikojen mukaan ulkona syksyisin ja keväisin sekä sisällä eniten talviaikaan. Myös ulkoliikuntaa on luistelun ja hiihdon muodossa pihalla talvella.

Syksyllä ja keväällä ulkoillessa kannattaa ottaa riittävästi vaatetta ja lenkkarit jalkaan, jotta liikunta on mukavampaa. Jos sataa todella paljon siirrymme sisätiloihin.
Sisäliikuntaa meillä on pääasiassa kakkosjaksossa syysloman jälkeen. Tanssi kuuluu ohjelmistoomme myös tuolloin.
Joulun jälkeen Kinkunsulatuskuntopiiri kuuluu jo koulumme traditioihin. Luistelua ja hiihtoa on ohjelmassa heli-maalikuussa.
Uinti kuuluu alkukevään ohjelmaa. Pelailemme ja kertaamme jo opittuja taitoja ja pyrimme kohottamaan kuntoa uinnin avulla.
Kevään koittaessa alkaa tassa ulkoilu. 

Tavoitteena on saada oppilas jatkamaan jo löydettyä liikuntainnostusta ja ehkä löytämään lisää uusia mukavia tapoja liikkua. Samalla oppia uusia taitoja, uskoa itseensä liikkujana ja tutustua erilaisiin liikuntamahdollisuuksiin Jyväskylässä.

Teemme esim. Move-kuntomittauksia liikunnassa ja mittausten tavoitteena on herättää oppilaan kiinnostus kuntonsa kehittämiseen. Näillä testeillä on myös tarkoitus antaa niin oppilaille kuin vanhemmillekin tietoa oppilaan terveydentilasta ja hyvinvoinnista. Nämä tulokset eivät vaikuta liikuntanumeroon.