Kielisuihkutus vuosina 2019-2021

Vuoden 2019 syksystä vuoden 2020 maaliskuuhun saakka kielisuihkutuskoulutukset jatkuivat normaaliin tapaan. Kielisuihkutuskoordinaattorin koulutusta ja kielisuihkutusta saivat yli 20 varhaiskasvatuksen opettajaa ja ohjaajaa ja yli 100 lasta neljässä eri kaupungin yksikössä. Esiopetussuunnitelman mukaan jokainen esiopetusikäinen on päässyt tutustumaan A1-kieliin esiopetuksessa.

Kielisuihkutuskoulutuksiin osallistuttiin myös luentomuotoisena koulutuksina kaupungin tarjoamissa tiloissa tai paikan päällä varhaiskasvatuksen yksiköissä. Myös 17 Jyväskylän yliopiston aineenopettajaopiskelijaa pääsi suorittamaan ohjatun soveltavan harjoittelunsa kielisuihkuttamalla vuoden 2020 keväällä. Kielisuihkutusta saivat myös lukemattomat lapset ranskaksi, saksaksi ja venäjäksi kiitos kiertävien kielisuihkuttajiemme.

Koronan myötä kielisuihkutus koki suuria uudistuksia. Koulutukset järjestettiin luentomuotoisesti etänä ja niitä tarjottiin mm. myös Turkuun asti. Kielisuihkutukselle luotiin myös YouTube-kanava ja Instagram-tili, jotka sisältävät kaupungin kaikilla A1-kielillä useita leikkejä lapsille, vinkkejä kielisuihkuttajille, sanojen lausumismuotoja ja kielisuihkutukseen liittyvää tiedotusta. Kielisuihkutukselle tehtiin myös informatiivinen video. Vuosi 2020 oli juhlavuosi kielisuihkutuksen täyttäen 10 vuotta, mutta juhlat jouduttiin perumaan koronan takia. 

Kielisuihkutusta viedään myös aktiivisesti maailmalle. Vuonna 2020 kielisuihkutus valittiin kansainvälisen HundreED-järjestön kaksikielisten innovaatioiden joukkoon ja verkoston spotlight-osioon. Neljäkymmentä opetusalan ammattilaista arvioi kielisuihkutuksen olevan hyvin skaalautuva ja vaikuttava innovaatio. EduEffect järjestö taas tarjoaa ulkomaalaisille opetusjärjestöille ja kouluille kielisuihkutuksesta mm. verkkokurssia. Language Shower Australia taas yhdistää suomalaista ja australialaista pedagogiikkaa ja tarjoaa kielisuihkutusmallia Australiassa omalla tavallaan.