Osaamisen kehittäminen

Henkilöstön osaamisen kehittäminen

Henkilöstön osaamisen kehittämisen tarpeet on kartoitettu/kartoitetaan seuraavasti:
Osaamista ei ole vieläuudessa yksikössä ehditty erikseen kartoittaa. Tosin rekrytoinnissa on huomioitu hyvin tarkkaan osaamisen eri alueita ja erityisesti yhteisopettajuutta, johon kaikkia opettajia rohkaistaan.
Opettajat ovat tuoneet esille sen, että he haluaisivat varjostaa toisia ryhmiä ja saada näin uusia opetusmenetelmiä. Tämän pohjalta on laadittu lukuvuodelle Varjostus-ohjeistus, jossa määritellään nämä käytänteet (1/2 veso korvaavuus)


Jaamme osaamista koulun sisällä seuraavilla tavoilla:
Yhteisopettajuus haastaa oppimaan jatkuvasti. Työparityöskentely on mitä parhainta mahdollisuutta oman ammatilliseen kasvuun. Teemme tyäparityöskentelyä läpi koko yhtenäiskoulun. Aineenopetusryhmät ovat yhdistelty siten, että jokaisessa on kaksi opettajaa ja kaksi ryhmää. Opettajat suunnittelevat opetuksen yhdessä ja muutamia poikkeuksia lukuunottamatta myös opettavat yhdessä.



Lisäkoulutusta järjestetään seuraavista teemoista: Puolikas VESO päätettiin käyttää siten, että opettajat saavat varjostaa koulun sisällä tai toisella koululla kolmen tunnin ajan ja reflektoida näin omaa ja toisen työtä.

OKL yhteistyötä on tulossa, jos Demokratia-kasvatukseen liittyvä eu-hanke hyväksytään. Keljonkankaan yhtenäiskoulu on tässä OKL:n koordinoimassa hankkeessa mukana.

Laajempi oman osaamisen jakaminen ja kehittäminen

 Koulussa on päätoimisia opettajia 92.

  Tavoite (hlöä) Toteutunut
Henkilökunnan osallistuminen omaa koulua laajempiin koulutustehtäviin 15 (oman yksikön ulkopuolinen osallistuminen)  
Henkilökunnan osallistuminen kaupunkikohtaisiin
kehitysryhmiin/kehittämistehtäviin
10  
Uusien toimintatapojen kehittäminen ja käyttöönotto kaikki omien voimavarojen ja tarpeiden mukaisesti