ITKP101 Tietokone ja tietoverkot työvälineenä (2 op)

Ajankohtaista

Kurssi on päättynyt.

Kurssi on seuraavan kerran opiskeltavissa syksyllä 2018.

Miten pääsen kurssille?

 1. Ilmoittaudu opintojaksolle Korpissa
 2. Kurssin Korpissa mainittuun aloituspäivään mennessä ilmoittautuneet saavat oppimisympäristön liittymisavaimen sähköpostilla aloitusluentoon mennessä. Myöhemmin ilmoittautuneet saavat oppimisympäristön liittymisavaimen jälkikäteen kirjautumalla ilmoittautumisen jälkeen Koppaan (ks. kurssin sivun Materiaalikansio) tai pyytämällä sen kurssin opettajalta (ks. tiedot Korpissa).
 3. Kirjaudu Peda.netiin tämän sivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla Sisäänkirjautuminen. Mikäli sinulla ei ole Peda.net-tunnusta, voit luoda sellaisen Peda.netin ohjeiden avulla. Olemassa olevan tunnuksen unohtuneen salasanan voi palauttaa. Tarvittaessa tutustu oppimisympäristön ohjeisiin.
 4. Klikkaa tämän sivun vasemmasta reunasta kurssitoteutusta ja syötä kenttään liittymisavain. Kurssitoteutus näkyy sivun palkissa vasta kirjautumisen jälkeen.

kurssisivu.pngKuva: Peda.netiin kirjautumisen jälkeen vasemmassa reunassa näkyvät meneillään olevat kurssitoteutukset. Klikkaa niistä sitä, mille olet ilmoittautunut.


liittymisavain.pngKuva: Kirjoita kenttään liittymisavain ja klikkaa Liity sivulle. Aloita opiskelu.

Sisältö

Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedolliset ja taidolliset perusvalmiudet, jotka mahdollistavat tiedekunnan oppiaineiden opetuksen seuraamisen ja omien valmiuksien jatkuvan kehittämisen tulevaisuudessa.

Sisältö: paikalliset tietojärjestelmät, käyttöjärjestelmät ja perusohjelmistot, virukset ja tietoturva, internet, sosiaalinen media, käyttäytymissäännöt verkossa, yksityisyys ja immateriaalioikeuksien alkeet, tekstinkäsittely, esitysgrafiikka, taulukkolaskenta, kuvankäsittely, tiedostojen jakaminen verkossa, blogit ja wikit

Osaamistavoitteet

 • Windows-käyttöjärjestelmän perustoimintojen hallinta
 • Paikallisten tietojärjestelmien tuntemus ja hallinta
 • Tekstinkäsittelyn hallinta tutkielmien kirjoittajan näkökulmasta
 • Esitysgrafiikan hallinta tutkielmien kirjoittajan ja seminaariesiintyjän näkökulmasta
 • Perustietojen hallinta Internet-palveluista, netiketistä ja tietoturvasta
 • Kuvankäsittelyn perusteiden hallinta
 • Taulukkolaskennan perusteiden hallinta
 • Tiedostojen verkossa jakamisen hallinta
 • Yksinkertaisen blogi- tai wiki-sivun julkaisemisen osaaminen