ITKP101 Tietokone ja tietoverkot työvälineenä (2 op)

Ajankohtaista

Kevään 2020 4. periodin kurssi on suoritettavissa itsenäisesti ajalla 16.3.-24.5. Kurssi suoritetaan opiskelemalla verkkomateriaali ja palauttamalla harjoitustehtävät. Kurssilla ei järjestetä kontaktiopetusta tai ohjausta.

Miten pääsen kurssille?

 1. Ilmoittaudu ITKP101 Tietokone ja tietoverkot työvälineenä -opintojaksolle:
 2. Kurssin aloituspäivään mennessä ilmoittautuneet saavat kurssin aloituspäivänä sähköpostitse kurssialueen liittymisavaimen ja ohjeet opintojen aloittamiseen. Jälkikäteen ilmoittautuneet saavat liittymisavaimen pyytämällä sen kurssin opettajalta sähköpostitse.
 3. Kirjaudu Peda.netiin tämän sivun oikeasta yläkulmasta klikkaamalla Sisäänkirjautuminen. Mikäli sinulla ei ole Peda.net-tunnusta, voit luoda sellaisen Peda.netin ohjeiden avulla. Olemassa olevan tunnuksen unohtuneen salasanan voi palauttaa. Tutustu tarvittaessa oppimisympäristön ohjeisiin.
 4. Kirjautumisen jälkeen palaa tarvittaessa takaisin kurssin kotisivulle. Klikkaa tämän sivun vasemmasta reunasta meneillään olevaa kurssitoteutusta ja syötä kenttään liittymisavain (ks. kohta 2).
 5. Liity kurssin opiskelualueelle käyttämällä kurssin opettajalta saamaasi liittymisavainta, tutustu huolellisesti kurssin suoritusohjeisiin ja aloita opiskelu ohjeiden mukaisesti.

kurssisivu.pngKuva: Peda.netiin kirjautumisen jälkeen vasemmassa reunassa näkyvät meneillään olevat kurssitoteutukset. Klikkaa niistä sitä, jolle olet ilmoittautunut.


liittymisavain.pngKuva: Kirjoita kenttään liittymisavain ja klikkaa Liity sivulle. Aloita opiskelu.

Sisältö

Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijalle sellaiset tiedolliset ja taidolliset perusvalmiudet, jotka mahdollistavat tiedekunnan oppiaineiden opetuksen seuraamisen ja omien valmiuksien jatkuvan kehittämisen tulevaisuudessa.

Sisältö: paikalliset tietojärjestelmät, käyttöjärjestelmät ja perusohjelmistot, virukset ja tietoturva, internet, sosiaalinen media, käyttäytymissäännöt verkossa, yksityisyys ja immateriaalioikeuksien alkeet, tekstinkäsittely, esitysgrafiikka, taulukkolaskenta, kuvankäsittely, tiedostojen jakaminen verkossa, blogit ja wikit

Osaamistavoitteet

 • Windows-käyttöjärjestelmän perustoimintojen hallinta
 • Paikallisten tietojärjestelmien tuntemus ja hallinta
 • Tekstinkäsittelyn hallinta tutkielmien kirjoittajan näkökulmasta
 • Esitysgrafiikan hallinta tutkielmien kirjoittajan ja seminaariesiintyjän näkökulmasta
 • Perustietojen hallinta Internet-palveluista, netiketistä ja tietoturvasta
 • Kuvankäsittelyn perusteiden hallinta
 • Taulukkolaskennan perusteiden hallinta
 • Tiedostojen verkossa jakamisen hallinta
 • Yksinkertaisen blogi- tai wiki-sivun julkaisemisen osaaminen