8.lk

8.lk tavoitteet, työskentely ja arviointi

Tavoitteet T1 - T12:

Nuoren kasvua ja kehitystä tukevat terveyden tekijät
- terveystiedon perusteet ja käsitteiden käyttö sekä soveltaminen
- liikunta ja terveys: kohti arkiaktiivisuutta
- seksuaaliterveys
- turvallisuustaidot: pelastus- ja ensiaputaidot, mopoilun turvallisuus
- mielihyvä, riippuvuus ja päihteet
- mediataidot

Terveystiedon oppimisympäristöihin ja työtapoihin liittyvät tavoitteet vuosiluokilla 7-9

Erilaisia työtapoja hyödyntävä tutkiva oppiminen, arjen terveysilmiöiden käsitteleminen ja ajankohtaisuuden huomioiminen.

Ilmiölähtöisyyden avulla oppilaita rohkaistaan: omien tietojen ja kokemusten esiintuomiseen, kysymysten esittämiseen ja vastausten etsimiseen, tietojen jäsentämiseen, johtopäätösten tekemiseen ja niiden perustelemiseen.
Oppilaita ohjataan eri tekijöiden merkityksellisyyden arviointiin sekä laajempien asiakokonaisuuksien hahmottamiseen. Aktiivinen toiminta, tavoitteellisuus ja pohtiva työskentely kehittävät sekä eettisiä valmiuksia että tunne-, vuorovaikutus-, ajattelu- ja yhteistyötaitoja.

Oppilaan oppimisen arviointi terveystiedossa vuosiluokilla 7-9

Terveystiedon arvioinnin kohteena on terveysosaamisen eri osa-alueet ja soveltamisen arviointi. Oppilailla tulee olla mahdollisuus osoittaa osaamistaan monipuolisesti, opetuksen eri vaiheissa ja osaamisalueen ominaispiirteet huomioon ottaen. Oppimisen tukena käytetään myös itsearviointia ja vertaispalautetta. Eettistä pohdintaa ja itsetuntemusta koskevissa tavoitteissa kiinnitetään huomiota siihen, miten oppilas pohtii ja perustelee käsiteltävää aihetta terveyden näkökulmasta, tiedonalan käsitteitä ja erilaisia lähteitä käyttäen.

Päättöarvioinnilla määritellään, miten oppilas on opiskelun päättyessä saavuttanut terveystiedon oppimäärän tavoitteet. Päättöarvosana muodostetaan suhteuttamalla oppilaan osaamisen taso terveystiedon valtakunnallisiin päättöarvioinnin kriteereihin. Osaaminen terveystiedossa kehittyy oppimäärän päättövaiheeseen saakka. Oppilas saa arvosanan kahdeksan (8), mikäli hän osoittaa keskimäärin kriteerien määrittämää osaamista. Arvosanan kahdeksan tason ylittäminen joidenkin tavoitteiden osalta voi kompensoida tasoa heikomman suoriutumisen joidenkin muiden tavoitteiden osalta.


Tavoitteet ja arvointikirteerit 8.lk arviointitaulukossa

https://peda.net/opetussuunnitelma/ops2016/opetussuunnitelmat/jspo/l1ov7/ov7/terveystieto/at8:file/download/7ec960e0849105de8f35b7a0b9018c5ce960a7da/TE8%20Arvioinnin%20tukitaulukko.pdf

Etäopiskeluohjeet

Saat oppituntia koskevat opiskeluvinkin wilman kautta joko erillisenä viestinä tai tuntikohtaisesti läksykentästä. Wilmassa on myös linkki Teams-yhteydelle. Teamsiin pääset myös kalenterin kautta.

Wilma-viestissä Esim. Aihe ja päiväys sekä peda.net-vihje, tuntitehtävät tai teams-tuntiviesti.

Peda.net-tunti
Jokaisen oppitunnin kohdalle pedanetissa on aihe ja merkitty päivämäärä, jolloin opiskelu on tarkoitus kotona tehdä.
Opiskeluohje sisältää etenemisvinkit, opetusvideot tai - materiaalit sekä palautuskansiot tuntitehtävien ja kotitehtävien palautusta varten (oma kansio tai palautuslaatikko).

Pedanetista nyt aluksi käsittelyssä mielihyvä, riippuvuus ja päihteet.

Jokaiselle tunnille saat henkilökohtaista ohjeistusta ja neuvoja teamsissä, wilma viestein, soittamalla p. 050- 310 8574 tai whatsappin videopuhelulla.

Kaikki tekevät hyvän osaamisen tavoitteiden mukaiset perustehtävät (pt), pikkutestit sekä mahdolliset kotitehtävät (kt). Kiitettävään arvosanaan vaaditaan myös lisätehtävien (lt) oikeaa ja laadukas suorittamista.

Työskentelyohje:
1. Tarkista kotitehtävät, virittäydy tunnille (voi olla linkkejä).
2. Tutustu kirjan aukeaman käsitteisiin ja esimerkkeihin tai katso opetusvideo.
3. Tee perustehtävät (pt).
4. Tutustu lisämateriaaliin.
5. Tee lisätehtävät (lt).
6. Tee kotitehtävät (kt).
7. Tehtävien palautus.

Tee tehtävät suoraan luo teksti tai sivu omaan terveystiedon portfolioosi perusteluineen.

Tehtävien palautus
Liitä omasta portfoliostasi tehtäväosan tai sivun linkki palautuskansioon.
Jos olet tehnyt tehtävät vihkoosi. Ota siitä kuva ja liitä kuvasi omaan portfolioosi ja linkitä sitten tämä sivu palauskansioon.
Palautuslaatikkoon palauta linkki -osion kautta. 

Huolehdi, että tehtävät on palautettu ennen määräaikaa. Se näkyy palautuskasiosta. Jokaisella tehtävällä on viimeinen palautusajankohta.

Teams-tunti
Osallistu teams-tunnille linkin kautta tai teamsin kalenterista. Nämä silloin kaikille pakollisia. Tärkeää asiaa.