Arkisto

Vuosikertomus 2018 - 2019






REHTORIN TERVEISET 



YHTENÄISEKSI PERUSKOULUKSI

Pataluodon koulussa tapahtui suuri muutos kuluneena lukuvuotena. Koulumme muuttui yhtenäiskouluksi uudelleen vuosien tauon jälkeen. Osa yläkoulun oppilaista siirtyi uuteen Rantakylän Normaalikouluun ja alaluokkien oppilaita siirtyi lakkautetusta Rantakylän alakoulusta Pataluotoon. Oppilasmäärä pysyi Pataluodossa kuitenkin samana.

Varsinkin pienten ekaluokkalaisten tulo jännitti henkilökuntaamme ehkä enemmän kuin ekaluokkalaisia itseään. Isot yläkoulun oppilaat, opettajat ja avustajat valmistautuivat huolellisesti pienten oppilaiden tuloon ja kaikki menikin oppilailla hienosti. Toki syksyn aikana tuli eteen monen moista pulmaa, mihin ei ollut osattu varautua ennakkoon. Kuitenkin yhtäkkiä joulun tullessa asiat loksahtivat paikoilleen ja Pataluodosta tuli oikea yhtenäinen peruskoulu.

Pienet ekaluokkalaiset juoksentelevat isojen ysien seassa. Isommat oppilaat ovat rauhallisia ja ottavat pienet hyvin huomioon. Koko peruskoulun kirjo näkyy koulun käytävillä.

Erityisesti haluan kiittää Pataluodon koulun oppilaiden käyttäytymistä sekä koulussa että vierailuilla koulun ulkopuolella. Sekä kouluun tulleilta vierailijoilta että muualta tullut palaute on ollut kuluvana vuonna ainoastaan kiittävää. On ilo kertoa työskentelevänsä Pataluodon koulussa.

Opettajat ja ohjaajat ansaitsevat suuret kiitokset kuluneesta vuodesta. Yläkoulun muodostaminen yhtenäiseksi peruskouluksi on vaativa prosessi, joka jatkuu edelleen. Pataluoto onkin todellinen yhtenäinen peruskoulu sitten kun ei muisteta enää mainita alakoulua eikä yläkoulua vaan puhutaan vain luokka-asteista. Kulunut vuosi on jo kuitenkin osoittanut, että kaikki oppilaat ovat meille yhteisiä ikään katsomatta.

Kuluva vuosi on ollut tärkeä 9.-luokkalaisille. Peruskoulu on suoritettu, päättötodistus saatu ja oppivelvollisuus suoritettu. Olette kuluneen vuoden aikana kasvaneet ja kehittyneet, ottaneet harppauksen kohti aikuisuutta, ottaneet vastuuta itsestänne ja ennen kaikkea toisista. Elämä on jatkuvaa kasvua. Kukaan meistä ei ole koskaan täysin valmis. Elämä tuo mukanaan sekä hyviä että vaikeita aikoja. Muistakaa vaikeiden aikojen kohdalla, että elämä kantaa. Nukkukaa yön yli. Älkääkä jättäkö kaveria.

Toivon, että Pataluodon koulu on omalta osaltaan antanut jokaiselle koulustamme nyt lähtevälle hyvän perustan tulevaisuudelle.

Kiitos kaikille koulumme työhön osallistuneille ja oikein hyvää ja aurinkoista kesää.

Heli Kähkönen

vs. rehtori





OPPILASKUNTA 2019  

 

Oppilaskunnan hallitus aloitti syksyn valitsemalla hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi Helmi Romppasen sekä sihteeriksi Kia Bogdanofin. Ensimmäisessä kokouksessa mietittiin myös, mitä haluttaisiin tehdä seuraavana lukuvuonna. Monenlaisia ideoita syntyi, mutta niistä päästiin toteuttamaan esimerkiksi teemapukeutumisviikko, jonka yhteydessä pidettiin koko koulun pikkujoulut.  

Keväällä järjestettiin pääsiäisen kunniaksi taas toinen teemapukeutumisviikko ja tarrajahti. Tarrajahdin aikana koulun sisätiloista sai etsiä tarroja, joilla pystyi lunastamaan itselleen palkinnon. Oppilaskunta järjesti keväällä myös kahvilan, jossa tarjoiltiin tiistaisin ja torstaisin pitkällä välitunnilla kahvia sekä kaakaota. Laskiaisena kahvila tarjoili myös laskiaispullia ja vappuna munkkeja sekä simaa. Kahvilan tavoitteena ei ollut kerätä tuottoa vaan olla mukava arjenpiristys koulupäiviin.  

Oppilaskunta tuki myös tukaritoimintaa sekä muita koulun vapaaehtoisaktiviteetteja näiden anomilla rahasummilla. Näistä asioista sovittiin kokouksissa äänestämällä. Kokouksessa päätettiin myös taksvärkkipäivän hyväntekeväisyyskohde. Hallitus valitsi Luonto-liiton hyväntekeväisyyskohteeksi.  

Oppilaskunta jatkaa toimintaansa ensi syksynä taas uusien tapahtumien merkeissä! 


Fanipukeutumisen teemapäivässä bongattua. 






LUKUKOIRA JEHKI

Porokoirasukuinen JEHKI on jatkanut työskentelyään Pataluodon koulun lukukoirana. Yläkoululaisten lisäksi olemme pääseet nauttimaan yhtenäisen peruskoulun iloista pienten ja vähän isompien alakoululaisten myötä. Jehki ottaa kaikki lukijansa rauhallisesti vastaan ja namipalkan toivossa on valmis heittämään

ylävitosen tai antamaan tassua lukijalle. Namien piilottaminen ja etsiminen on myös yksi ohjelmanumero lukemisen ohessa.






PATALUODON KOULUN TUKIOPPILASTOIMINTA

Tänä lukuvuonna on tukioppilaana toiminut 14 oppilaan iloinen ja aktiivinen joukko. Toiminta laajeni tänä lukuvuonna yhtenäiskoulun myötä myös alakoulun puolelle. Tukioppilaat toimivat alakouluryhmien kummeina ja järjestivät toimintaa myös alakoululaisille, muun muassa alakoululaisille suunnattu halloween-disco oli menestys. Tukarit ja koulukummit toimivat myös syksyllä pienten puolella aikuisten lisäksi ylimääräisinä ulkovälituntivalvojina, ja toimivat apuopettajina alakoululaisten oppitunneilla.

Tuttuun tapaan syksyllä oli seiskojen ryhmäytyspäivät Lykynlammella. Tukioppilaat olivat siellä mukana ohjaamassa ja pitämässä toiminnallisia ryhmäytyspisteitä seiskoille. Ryhmätyspäivillä oli mukana myös nuorisotoimen, Rantakylän kirjaston ja seurakunnan henkilökuntaa. Syyslukukauteen sisältyi myös seiskoille suunnattu disco, leikitystunteja ja päivänavauksia. Joulukuussa tukarit olivat kotsan opettajien apuna seiskojen pikkujouluissa.


Kevätlukukaudella tukarit järjestivät ystävänpäiväviikolla pehmolelupäivän, ystävänpäiväradion ja ystävyystunnin. Lisäksi järjestettiin yläkoululaisilla suunnattu ystävänpäivädisco. Keväällä pidettiin myös uusille tukioppilasehdokkaille valintakokeet, joissa arvioitiin tukioppilasehdokkaiden ohjaustaitoja, motivaatiota ja tunnetaitoja. Tukioppilaat olivat myös mukana kouluttamassa uusia tukioppilaita.





Tukioppilaiden Touhupaja

Tänä lukuvuonna starttasi myös uusi toimintamuoto, tukioppilaiden järjestämä kerho, joka sai nimekseen Touhupaja. Touhupaja on koulun ja nuorisotoimen yhteinen kerho, jonka aikuisina ohjaajina toimivat koulun puolelta tukioppilaiden ohjaajat Mirjam Westman ja Hanna Kosunen, ja nuorisotoimen puolelta nuoriso-ohjaaja Eija Westerman. Touhupajan vertaisohjaajina toimi tukioppilaista koostuva kuuden nuoren ydinryhmä. Nuoret suunnittelivat ja ohjasivat itse Touhupajaa koko lukuvuoden ajan. Touhupaja oli suunnattu seiskaluokkalaisille nuorille, ja se kokoontui kerran viikossa keskiviikkoisin koulupäivän jälkeen.

Eija Westerman, Mahis-kouluttaja, ja tukioppilasnuoret hakivat Touhupajalle Nuorten akatemian Mahis-tukea, ja Nuorten akatemialta myönnettiinkin rahoitus Touhupajan toiminnalle. Rahoituksen avulla Touhupajassa pystyttiin toteuttamaan suunnitelman mukaista nuorten ideoimaa ja toivomaa ohjelmaa. Nuoret kävivätkin muun muassa Hoplop-retkellä, elokuvissa, keilaamassa ja Huonepakopeli-elämyksessä. Lisäksi Touhupajassa leivottiin, pidettiin tortillailtoja, pelattiin ja leikittiin.


Nuoret kertoivat, että toiminnan kautta he saivat uusia ystäviä, ja Touhupajassa käyminen edesauttoi yläkouluun sopeutumisessa. Oppilaat kuvasivat, että seiska- ja ysiluokkalaisten välillä ollut ”kuilu” pieneni. Isompia ei tarvinnut pelätä ja heiltä sai tukea ja apua kerhon ulkopuolellakin. Huomattiin, että eri-ikäisten kanssa voi olla ystäviä ja yhdessä vietetty aika voi olla hauskaa. Tukioppilaat kertoivat, että heitä innosti seiskaluokkalaisilta ja kerhonohjaajilta saatu palaute sekä se, että he näkivät seiskaluokkalaisten innostuksen ja ilon yhdessä tekemiseen. Tukarit kertoivat myös motivoivana asiana sen, että he saivat ottaa niin paljon vastuuta, esim. varata aktivitteetteihin ajat, soittaa elokuvateatteriin jne. eivätkä aikuiset hoitaneet kaikkea valmiiksi. Oppilaat kokivat, että heihin luotettiin. Tukarit kertoivat oppineensa hyvän ilmapiirin luomista ja kannustamista sekä vastuun ottamista.

Touhupajatoiminta tulee jatkumaan lukuvuonna 2019-20 uusien tukioppilaiden voimin.








KOULUMME KUMMIOPPILASTOIMINTA 

 

Viime syksynä koulumme muuttui yhtenäiseksi peruskouluksi ja saimme joukkoomme alakoulun oppilaat. Koulussamme alkoi kummioppilastoiminta, jonka tarkoituksena on tukea uusia alakoululaisia isompien joukossa ja luoda turvallista, kaikille positiivista ilmapiiriä koulussamme.  



Ykkösluokkien kummeina toimivat 8A- sekä 8B-luokka ja kolmosten kummeina toimi 9A. Olimme ekaluokkalaisten mukana kouluun tutustumisessa, ruokailuissa ja välillä välitunneillakin. Ohjasimme ekaluokkalaisille draamaleikkejä ja askartelimme heidän kanssaan. Olimme joskus apuna ihan tavallisillakin oppitunneilla ja luimme, laskimme tai kirjoitimme kummioppilaiden kanssa. Ystävänpäiväviikoilla kävimme pitämässä ystävyystuntia kummioppilaillemme. 

Haastattelimme kummioppilaitamme toukokuun loppupuolella ja he kertoivat, että koulussa parasta on ollut opet, kummitoiminta, liikunta, käsityö, tarinan kirjoittaminen kummin kanssa, palkintotunnit ja välitunnit. 

Kummioppilastoiminta on ollut meidän mielestämme erittäin mukavaa ja hauskaa. Parasta on ollut se, että olemme päässeet tutustumaan uusiin, ihaniin koulumme nuorimpiin oppilaisiin. 
 

1A:n kummit 

 Iida ja Maiju 8A 

 



VERSO-TOIMINTA 

Hei, me sovitellaan!  

”Verso-toiminta alkoi koulussamme syksyllä 2018. Versotoiminnassa kyse on riitoihin ja erimielisyyksiin ratkaisun löytäminen ilman rangaistuksia. Verso-sovittelijana toimiminen on ollut mukavaa ja omalla tavalla antoisaa, kun on saanut olla osana jotain mikä on tuonut hyvää ja toivon mukaan ehkäissyt kiusaamista ja muita ikäviä tilanteita ja tapahtumia. Verso on mielestämme loistava tapa hoitaa asioita, koska siinä kyse ei ole rankaisemisesta vaan ratkaisun löytämisestä.”  

Verso-sovittelijat Aino Kettunen ja Auli Peltonen 9a  

” Verso-toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamuksellisuuteen ja puolueettomuuteen. Sovittelijoiksi on koulutettu koulumme oppilaista vapaaehtoisia 5.-9.-luokilta, ja Verso-ohjaajina toimii viisi koulumme opettajaa. Verso-sovittelijat ovat työskennelleet koko lukuvuoden ahkerasti, motivoituneesti ja asiallisesti. Sovittelutilanteet on järjestetty aina niin, että sovittelussa sovittelijat ovat vanhempia oppilaita kuin sovitteluun tulevat osapuolet. Onkin näyttänyt siltä, että nuoret kuuntelevat mielellään vähän vanhempaa vertaistaan. Monet pienet ristiriitatilanteet on saatu soviteltua Versossa, eikä aikuisten väliintuloa ole välttämättä tarvittu. Verso-toiminta on selvästi lisännyt osallistujien ongelmanratkaisutaitoja, koulumme yhteisöllisyyttä ja ratkaisukeskeistä ja myönteistä ilmapiiriä.”  

Verso-ohjaaja Mirjam Westman 





DRAAMALUOKAT 

 

Ysidraama 2019  

Luokkamme työsti koko syksyn ja kevään alun ysiluokan draaman päättötyötä. Loimme näytelmän nimeltä Yksin yhdessä. Näytelmän ensi-ilta oli 20.3. Esitimme myös kaksi oppilasnäytöstä sekä toisen yleisönäytöksen.  

Esitys syntyi yhdessä mietityistä aiheista ja luoduista kohtauksista sekä henkilöistä. Näiden idoiden pohjalta luotiin kohtausluettelo, joka muuttui sen mukaan, kun aloimme harjoitella kohtauksia. Näytelmämme kertoo kolmesta nuoresta, joiden elämässä on ongelmia, joita ei voi välttämättä päätellä ulkopuolelta. Jokainen ihminen kamppailee eri ongelmien ja asioiden kanssa, joten on tärkeää kuunnella ja ymmärtää toisia, mutta myös pyytää apua.  


Valitsimme esityksemme teemat sen mukaan, mitkä olivat mielestämme tärkeitä ja ajankohtaisia. On tärkeää tuoda esille vähemmistöjä, masennusta ja yksinäisyyttä, jotta osaisimme tiedostaa näiden asioiden olemassaolon. Toivomme, että näytelmämme herätti ajatuksia katsojissa, jotta he alkisivat miettiä omaa elämäänsa ja läheisiään. On tärkeää huomata toiset.  

Saimme hyvää palautetta oppilailta, opettajilta ja perheiltämme. Olimme todella yllättyneitä miten paljon esityksemme kosketti ihmisiä. Katsojat kertoivat, kuinka näyttelijät olivat vakuuttavia ja tarinassa oli samaistuttavia aiheita ja henkilöitä. Roolit oli jaettu hyvin oikeille henkilöille, joten jokaisen esiintyminen oli luontevaa. Juoni oli yllättävä ja koskettava, mutta sai myös nauramaan.  

Näytelämän tekeminen kasvatti ehdottomasti luokkamme yhteishenkeä. Vaikka olimmekin jo valmiiksi tiivis ryhmä, esityksen haasteet ja vastoinkäymiset sekä niistä sopiminen toi meitä yhteen, kun saimme esityksen valmiiksi ja pystyimme olla kaikki siitä ylpeitä.  

Helmi Romppanen, 9A 

 



Kasidraama 2019 
  

Kahdeksannen luokan draamaopiskelussa painottuu osallistavan draaman tekeminen. Lukuvuoden aikana pääsimme ohjaamaan erilaisia draamatuokioita ja leikkejä, jotka oli suunnattu ekaluokkalaisista yläkouluikäisiin. Vierailimme lähialueen kouluilla sekä saimme ohjata myös oman koulumme nuorimpia oppilaita. Marraskuussa olimme järjestämässä yhteistä perhetapahtumaa nuorisotalo Bobon sekä kirjaston kanssa. Valmistelimme tapahtumaan erilaisia toiminnallisia aktiviteetteja ja pajoja, kuten Halloween-teemaista aarteenetsintää, musavisaa ja helmiaskartelua.  



Syyslukukaudella kutsuimme lähialueen päiväkoti-sekä perhepäivähoitoryhmiä koululle seuraamaan satuteatteriesitystämme. Kevätlukukaudella valmistelimme foorumiteatteriesitykset, joissa yleisö sai osallistua tarinan kulkuun sekä loppuratkaisuun. 
 
Vuoden aikana harjoittelimme mm. liikeilmaisua, improvisaatioteatterin tekemistä sekä tutkimme ihmissuhteita ja koulumaailmaa prosessidraaman ja sosiodraaman keinoin. Kevään aikana pääsimme seuraamaan koulumme ysidraaman esityksen lisäksi Jykin musiikkiteatteriesitystä.  

Meillä on ollut hauska ja opettavainen draamavuosi. Tästä on hyvä jatkaa ensi vuoden yksidraamaan! 

 
8A + Hanna 





TANSSI 

 

Koulumme pääsi osaksi valtakunnallista MUUV -tanssityöpajaa. Torstaina 20.9. koulumme 5.-6. -luokkalaiset opettelivat MUUV tanssin kansallisoopperaan tanssijoiden johdolla. Tämän lisäksi koko koulu pääsi nauttimaan kansallisoopperan tanssijoiden baletti/nykytanssi esityksestä. Upeita ammattilaisia ja koulumme oppilaat osallistuivat työpajaan hienosti myös omin koreografioin. 

Lucianpäivää 13.12. juhlistettiin koulullamme perinteisellä aamunavauksella. 3-luokan oppilaat olivat mukana tontuillen, 7-luokan tanssiryhmä tanssi enkeleinä ja 9A luokan oppilaat muodostivat Lucia-kulkueen. Koulumme Lucia oli tänä vuonna Minttu Härkönen. 

Tanssin valinnaisaineet 7-8 -luokan oppilaat valmistelivat esityksen "I love dance and music", joka esitettiin sekä koululle että illalla vanhemmille to 23.5. 






OPPILAANOHJAUKSEN TAPAHTUMIA  

 

Riveria järjesti ammatillista koulutusta ja koulutusaloja esittelevän Toisen asteen yhteys –tapahtuman päät-töluokkalaisille Areenalla. Samaan aikaan järjestettiin myös Taitaja 9 -kilpailu, jossa eri koulujen oppilaat kilpailivat käytännön taitoja vaativissa tehtävissä. Lukiokoulutuksesta kiinnostuneet 9.-luokkalaiset tutus-tuivat Joensuun lukiotarjontaan tammikuussa. Riverian tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat esittelivät 9.-luokkalaisille omaa koulutusalaansa oppilaanohjauksen tunneilla. Lisäksi Joensuun urheiluakatemian ja Kontiolahden lukion edustajat kävivät kertomassa koulutustarjonnastaan oppilaille.  

 

Pataluodon koulun 7.-luokkalaiset olivat TETissä kaksi päivää toukokuun puolivälissä. 9.-luokkalaisten TET-viikko oli syyslukukaudella ja 8.-luokkalaisten kevätlukukaudella. Kiitämme kaikkia TET-paikkoja tarjonnei-ta yrityksiä ja yhteisöjä sekä kotiväkeä arvokkaasta panoksestanne työelämään tutustumisen järjestämi-sessä 

 

Syksyllä joukko 9. luokan tyttöjä oli tutustumassa Abloyn tehtaaseen. Retki liittyi Tytöt ja teknologia–projektiin, jonka tarkoituksena on esitellä teknologiateollisuutta ja kannustaa tyttöjä myös teknologiateolli-suuden teollisuuden ammatteihin.  

 

Kaikki 9. luokat vierailivat huhtikuussa Yrityskylässä Kuopiossa. Pelipäivän aikana 9.-luokkalaiset johtivat yritystään tiimeinä. Yrityskylä-konseptista vastaa Taloudellinen tiedotustoimisto (TAT). 




VAELLUKSET LUKUVUONNA 2018 - 2019  

Ruunaan syysvaellukselle 13.-14.9.2018 osallistui 31 oppilasta ja vetäjinä Seija Naumanen, Timo Eronen, Kari Aalto ja lisäksi Rantakylän seurakunnasta Harry Lammi.

Kevätvaellukselle Pitkäjärvelle 20.-22.5.2019 ilmoittautuneita osallistujia 46 oppilasta ja vetäjinä Timo Eronen, Sari Vähäniitty, Seija Naumanen, Sari ja Tomi Joenväärä (Sari yhden päivän, Tomi 2 pv), Kari Aalto ja Rantakylän seurakunnasta Harry Lammi.








URHEILULLISIA TERVEISIÄ 

Koululiikuntaliiton Pohjois-Karjalan pm-kilpailuissa 16 -vuotiaiden tyttöjen 100 metrillä Aleksandra Korhonen voitti piirinmestaruuden Peppi Penttisen tultua toiseksi. 

Joensuun kaupungin koulujen perinteiset viestikarnevaalit pidettiin Mehtimäen urheilukentällä 19.9.18. Pataluodon koulun joukkueet voittivat kultaa 4x100 metrillä joukkueella Aleksandra Korhonen, Minka Skön, Minna Kinnunen ja Peppi Penttinen. Hopeaa samalla matkalla toivat Miro Turunen, Kasperi Salo, Jemi Räsänen ja Miika Ojala. Kultaa tuli myös sukkulajuoksukisassa. 



Pitkässä viestissä joukkueella Valtteri Määttä, Leevi Hiironen, Tuukka Korhonen ja Miro Turunen, saavutettiin hopeaa. 

Uimamaisterin tutkintoja valmistui kaksi; Jenni Kettunen ja Aleksandra Korhonen. Uimakandidaatin tutkinnon suorittivat Helmi Hyttinen, Iida Kaipainen, Aino Kettunen, Marika Kettunen, Mila Kämäräinen, Eeva Savolainen, Eveliina Vahimaa, Iida Hurskainen, Nella Kivivuori ja Alisa Sallinen. 


 

 

KUVAAMATAIDON Ecraft2learn-PROJEKTI  

 

Toteutimme 7A:n kanssa projektin, jossa yhdistämme taidetta ja teknologiaa. Tutustuimme ohjelmointiin ja elektroniikkaan Ecraft2learnin nettipohjaisessa oppimisympäristössä. Elektroniikkaa lisäsimme arduinon avulla. Tavoitteena oli luoda interaktiivinen taideteos.  

Projektin taustalla oli EU:n hanke, joka edistää Maker-kulttuuria ja STEAM-kulttuuria kouluissa (=science,engineerineng,arts and math). Projekti toteutettiin yhteistyössä Tuomo Parkin (EU-hanke) kanssa. Tuloksena oli viisi erilaista taideteosta, jotka reagoivat valoon. 







MUITA PROJEKTEJA







































Koko vuoden ajan koulussamme on panostettu monilukutaitoon. Tässä kummioppilaat lukevat ääneen ekaluokkalaisille.



Mediaa opiskelevilla oli hieno tilaisuus osallistua syksyiseen Kaikki kuvaa –koulutukseen, jossa opiskelimme elokuvantekoa elokuvatuotantoyhtiön ammattilaisten avulla. Kahden päivän koulutuksen tuloksena syntyi upeita lyhytelokuvia. 




Liikuntapäivän tunnelmaa 


8.-luokkalaiset pääsivät tänäkin vuonna Taidetestaajiksi Helsinkiin. 




Change to Change -ilmastonmuutospajassa käsiteltiin ilmastonmuutosta ja siitä johtuvaa ahdistusta.


Nou Hätä! - kampanjan aluekilpailut järjestettiin 28.3.2019 aluepalolaitoksella. Koulumme joukkue Lotta Sammalisto, Maiju Pötry ja Enni Pesonen tulivat tiukassa kisassa hienosti toiseksi. Koulumme joukkue tuli toiseksi läänin aluekilpailuissa. Pielisjoen koulu voitti ja taakse jäi 15 joukkuetta.




6.- ja 9.-luokat osallistuivat Yrityskylään. Tässä pelataan rakennusfirman voittojen maksimoimiseksi Yrityskylässä Kuopiossa. 



1
- 6. -luokkien Talent-show 




7. - 9.-luokkien Smokefree-kilpailussa loppuun asti mukana pysyivät 7D, 8B, 8D, 9A ja 9E. Nämä luokat pysyivät nikotiinittomina 1.10.2018 - 31.3.2019. 

 




LIIKUNTALUOKKA 9C:N OPINTORETKI BARCELONAAN 11. - 14.5.2019 
 
Lauantaina 11. toukukuuta olimme 17 oppilaan, kahden opettajan (Sanna P. ja Seija N.) ja yhden huoltajan (Piia D.) voimin Joensuun rautatieasemalla valmiina matkaan jo aamu viiden aikaan. Hyvästeltyämme saattamaan tulleet vanhemmat, otimme suunnan kohti Tikkurilaa. Aikaisesta herätyksestä huolimatta tunnelma oli innokas ja iloinen, koska kolmen vuoden uurastus palkittaisiin viimein. 


Kylmässä ja sateisessa Tikkurilassa suoritimme nopean vaihdon ja jatkoimme matkaa kohti lentokenttää, jossa ruokailimme buffet-ravintolassa ja luokanvalvojamme Seijan sanoin osasimme nauttia hetkestä. Matkatavarat luovutettuamme, lähtöselvityksen tehtyämme ja lentokentän kaupat kierrettyämme, pääsimme vihdoin Barcelonaan suuntaavan lentomme lähtöportille. Lennolla nukuimme, pelasimme korttia ja opettajat korjasivat kokeita. Saavuimme aurinkoiseen Barcelonaan ja hyppäsimme junaan, joka vei meidät majoituspaikkaamme. Menimme todella nälkäisinä syömään hostellimme läheiseen buffet-ravintolaan. Pienistä epäilyksistä huolimatta ruoka maistui todella hyvin. Illalla saimme paikallisen oppaan Roberton (opettaja Erasmus -hankkeemme koulusta) ja hänen avullaan pääsimme katsomaan hienoa vesiputousshowta (Magic Fountain of Montjuic). Illalla kaikesta matkustamisesta ja uuden näkemisestä uupuneina menimme väsyneinä, mutta iloisina nukkumaan hostellimme makuusaleissa. 


 Sunnuntaina heräsimme aikaisin ja heti aamupalan jälkeen saimme toisen paikallisen oppaan Akin. Aki kierrätti meitä ympäri historiallista Barcelonaa ja näimme paljon vanhoja rakennuksia, aukioita ja katedraalin. Aki jätti meidät Maremagnum -kauppakeskukseen, jossa jakauduimme ryhmiin ja lähdimme shoppailemaan. Shoppailun jälkeen lähdimme kohti Barceloneta -rantaa. Rannalla vietetyn tunnin aikana kävimme meressä uimassa ja aurinko tarttui jokaiseen hyvin, joten saimmekin hoitaa palanutta ihoa koko loppu matkan ajan. Sunnuntaipäivän kohokohta oli FC Barcelonan kotiottelu Getafea vastaan Camp Noulla. Istuimme suurella stadionilla melko korkealla, mutta näimme pelin hyvin ja saimme nauttia oikeasta jalkapallohuumasta. Ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 2-0. 


 Maanantaina heräsimme myös aikaisin, mutta tällä kertaa suuntasimme Erasmus -hankkeen kautta tutuksi tulleeseen Institut Francesc Macià - kouluun. Pääsimme näkemään katalonialaisen kouluympäristön, joka erosi hyvin paljon suomalaisesta koulusta. Pojat pelasivat myös oppilaita vastaan jalkapalloa ja antoivat kovan vastuksen, sillä voittivat pienemmällä pelaajamäärällä 3-1. Kouluvierailun jälkeen kiersimme Barcelonan tunnetuimmat nähtävyydet kuten Sagrada Familia -kirkon ja La Boqueria -kauppahallin. Nähtävyyksien jälkeen oli taas shoppailun aika. Matkustimme metrolla La Maquinistan ulkoilmakauppakeskukseen (monen mutkan kautta) ja vietimme siellä muutaman tunnin. Viimeisen illan kunniaksi laittauduimme siisteiksi ja kävimme hienommassa ravintolassa syömässä viiden ruokalajin illallisen. Sen jälkeen edessä ei ollutkaan enää kuin pakkaaminen, lyhyet yöunet ja kotiinmatkustuspäivä. 


Tiistaiaamuna, yllätys yllätys, heräsimme aikaisin. Tavarat mukaan otettuamme matkustimme junalla kohti lentokenttää, missä söimme aamupalaa ja lähdimme kohti Suomea. Neljän tunnin lennon aikana monet nukkuivat lyhyistä yöunista kertynyttä univelkaa pois. Helsinki-Vantaan lentokentällä söimme ja lähdimme junalla Tikkurilaan, josta jatkoimme Joensuuhun päin. 

Päiväkirjaa matkan aikana piti Minna Kinnunen Saara Kostamon avustuksella 

Ps. Hieno matka; paljon uusia kokemuksia mahtavassa seurassa! Teitte tästä retkestä ikimuistettavan, kiitos 9C! Tämä matka kannatti kanssanne tehdä! 

Luokanohjaaja Seija Naumanen 





ERASMUS JA MATKA PUOLAAN 

 

Kävimme Puolassa 30.3-6.4. Kaikkia meitä jännitti todella paljon lähteä, mutta odotimme reissua innolla. Olimme jutelleet Puolassa olevien ”hostien” kanssa jo ennen matkaa, joten tiesimme jonkin verran mitä odottaa. Yövyimme ensimmäisen yön Varsovassa hotellissa, ja seuraavana aamuna lähdimme kohti Sieradzia. Sieradzin juna-asemalla tapasimme meitä vastassa olleet perheet, joiden luona asuimme vajaan viikon. Tunnelma oli jännittynyt, mutta se muuttui nopeasti rennoksi, koska perheet olivat mukavia ja ottivat meidät hyvin vastaan.  


Viikon aikana meillä oli paljon aktiviteetteja, joihin sisältyi esimerkiksi 10 km sauvakävelyä, kylpylä, kaupunkipeli ja museokierros. Päivät olivat todella pitkiä, mutta koko ajan löytyi tekemistä ja oli hyvin aikaa tutustua muihin ihmisiin.  


Iltaisin menimme myöhään kotiin ja olimme perheiden kanssa yhdessä. Viimeisenä iltana meillä oli jäähyväisjuhlat hienossa paikassa. Siellä oli hyvää ruokaa, tanssia, musiikkia ja hevosajelua. 5.huhtikuuta lähdimme bussilla takaisin Varsovaan päin ja menimme hotelliin yöksi. Seuraavana aamuna lähdimmekin jo takaisin Suomeen.  


Me olemme todella tyytyväisiä, että lähdimme, koska matka oli meistä ikimuistoinen ja saimme paljon uusia ystäviä. 








YHTEISTYÖTÄ RANTAKYLÄN SEURAKUNNAN KANSSA
 

 

Yhteistyö Rantakylän seurakunnan kanssa on jatkunut kuluneen lukuvuoden ajan. Seurakunnan työntekijät ovat pitäneet koululla päivänavauksia sekä olleet tavattavissa viikottaisessa koulupäivystyksessä. Nuorisotyöntekijät ovat osallistuneet myös seiskaryhmäytyksiin, kouluvaelluksiin sekä olleet pitämässä joitakin oppitunteja. 

Joulukuun alussa seurakunta järjesti koululaisille gospelmusiikkikonsertin. Koululaiset puolestaan ovat osallistuneet aktiivisesti koulunaloituskirkon, adventtikirkon ja pääsiäiskirkon toteuttamiseen. 

Rantakylän seurakunta kiittää kuluneesta lukuvuodesta ja toivottaa niin oppilaille kuin opettajillekin rentouttavaa ja siunattua kesälomaa! 



 






STIPENDIT




Stipendi hyvästä koulumenestyksestä tai opinnoissa edistymisestä


1A Elina Romppanen

1B Niilo Juntunen

3A Emmi Litmanen

5A Vanessa Heikkinen

6A Leena-Linnea Laava

6B Sabah Al Abbas

7A Anni Vallius

7B Riku Kröger

7C Nella Rintala

7D Pinja Pesonen

7E Henri Hirvonen

8A Lotta Sammalisto

8B Moona Malinen

8C Emilia Minkkinen

8D Mauno Kukkasniemi

8E Markus Piiroinen

9A Tytti Ryynänen

9B Iisa Kokkonen

9C Janiel Huotari

9D Aada Kaipainen

9E Aapo Koskela

7-9A Kristian Nupponen

7-9P Juho Hiltunen

7-9R Lotta-Liina Komulainen

Joensuun Osuuspankin Esimerkin Voima yhteistyö-ja kannustusstipendi oppilaalle esimerkillisestä toiminnasta

Nita Korhonen 6B.

Osuuspankin stipendit

Riku Kettunen 9D

Huy Tran 7-9P

Kehitysvammaisten tukiliiton stipendi hyvästä koulumenestyksestä seuraaville 9.-luokkalaisille

Asad Abukar

Juho Hiltunen

Heta Hytönen

Leevi Liuska

Eetu Miettinen

Petra Myller

Kristian Nupponen

Juho Rotinen

Huy Tran

Aleksi Vatanen

Abdul Rahman Wali

Zhou Shun

Lions Clubin stipendi 1.luokkalaisille

1A Enni Rantanen

1B Hertta Tahkoniemi

Rantakylän seurakunnan stipendi toisen kunnioittamisesta ja huomioimisesta:

Mahtab Mahi 6A

Nikita Bogdanov 8D

Alisar Al Betar 9E

Pohjola Nordenin kirjapalkinto ruotsin opinnoista

Zilan Hussein 9D

Vasili Schcerbina 9C

Kirjapalkinto ruotsin opinnoista

Minna Kinnunen 9C

Kirjapalkinto englannin opinnoista

Hanna Penttinen 9A

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan Reilu Kaveri- stipendi alakoululle

Janna Solehmainen 6A

Museostipendi 5. luokalle

Serafina Kemppainen 5A

Hymypatsaat

1A Aleksi Lahti

1B Jasmin Silvennoinen

3A Luka Mäkelä

6A Minja Huovinen

6B Niko Härkönen

Oppilaskunnan stipendit 2019

-oppilaskuntatoiminta: Helmi Romppanen 9A

-suomen kieli ja kirjallisuus: Virpi Kuittinen 9B

-suomen kieli ja kirjallisuus: Minka Skön 9B

-suomen kieli ja kirjallisuus: Iida-Maria Väisänen 8B

-draama: Minttu Härkönen 9A

-draama: Minttu Leinonen 9A

-suomi 2. kielenä: Sabina Konstantinova 9C

-media ja IT: Tomasz Mahonen 9E

-media ja IT: Onni Eskelinen 8D

-historia: Tanja Valtonen 8C

-historia: Ella Litmanen 6A

-yhteiskuntaoppi: Aino Kettunen 9A

-uskonto: Konsta Kauppinen 7D

-matematiikka, fysiikka, kemia: Vasili Schcerbina 9C

-matematiikka ja englanti: Samu Purmonen 9C

-matematiikka: Rasmus Nevalainen 5A

-biologia ja maantieto: Viivi Keskitalo 9D

-biologia ja maantieto: Jenni Kettunen 8A

-liikunta: Miro Turunen 9C

-liikunta: Pia Hämäläinen 9C

-kuvataide: Laura Koikkalainen 9B

-terveystieto (Nou Hätä-kilpailu): Emmi Pesonen, Lotta Sammalisto, Maiju Pötry 8A

Tsemppistipendi

Aino Hassinen 8D

Leevi Karvonen 8E

Oosa Karvonen 8A

Oona Simonen 7C

Sanni Riihinen 7D

Enni Purmonen 1A

Elias Karjalainen 1B

Santtu Kalkas 3A

Veeti Ujala 3A

Stipendit tukioppilastoiminnasta

Auli Peltonen 9A

Aino Kettunen 9A

Valtteri Määttä 9C

Miro Turunen 9C

Aleksandra Korhonen 9A

Minttu Härkönen 9A

Esimerkillinen oppilas -stipendi

Omid Yari 9B




YHTEISHAKU JA JÄLKIOHJAUS

 

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen tapahtui helmi-maaliskuun vaihteessa. Päättöluokkalaisista 38 % haki ensimmäisellä hakutoiveella ammatillisiin ja 62 % lukio-opintoihin. Yhteishaun tulos selviää aikaisintaan 13.6.2019.  

 

Oppilaanohjaajat ovat tavattavissa koululla maanantaina 17.6. klo 10 – 15 välisenä aikana. Ohjausaika kannattaa varata puhelimitse.  

 

  • Luokkien 9BC jälkiohjauksesta vastaa Niina Willman (puh. 050 441 2855),  
  • luokkien 9AD Jari Laukkanen (puh. 050 441 2856) ja  
  • luokan 9E Timo Eronen (puh. 050 310 8580).





LUOKANOHJAAJAT JA OPETTAJAT



Lisäksi koulussamme on toiminut kevään mittaan Tiia Riihiluoma ja Jonna Keinänen opettajina sekä Kristian Kuivalainen erilaisissa tehtävissä.





YHTEYSTIEDOT


HUOM!
Rehtorin viransijaisena lokakuulle 2019 asti toimii Heli Kähkönen.
Vararehtorin sijaisena toimii tällä välin Antti Ruokonen.







Matematiikka

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Biologia

  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Suomi

Suomen tehtävien palautuskansio
  • Palauta kuva tai muu tiedosto
  • Palauta merkintä
  • Palauta linkki

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä