Kuvataidekoulu, yleinen oppimäärä (taajamat)

Tervetuloa taajamien kuvataidekoulun omille sivuille!


ILMOITTATUMINEN:

Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024-2025 syksyllä alkaviin ryhmiin 

Taiteillen kesään!-päiväleirille ilmoittautuminen



Kuvataidekoulu järjestää opetusta lähipalveluna Jyväskylän taajamissa: Palokassa, Vaajakoskella, Tikkakoskella ja Vesangassa. Sen vuoksi tätä osaa koulusta kutsutaan myös taajamien kuvataidekouluksi.

Taajamissa opetusta annetaan taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän mukaan. Merkittävimpänä käytännön erona kuvataidekoulun Kauppakatu 12:ssa annettavaan laajan oppimäärän opetukseen on vuosittaisten opetustuntien määrä. Taajamien kuvataidekoulussa opetusta on hieman vähemmän, jolloin mm. lukuvuosi on muutamaa viikkoa lyhyempi kuin laajan kuvataiteen opetuksessa keskustassa. Molemmilla on myös oma opetussuunnitelmansa.

Lukuvuosittain, jatkoilmoittautumisen yhteydessä, on mahdollista siirtyä taajamien kuvataidekoulusta Kauppakadun opetuspisteeseen, tai toisinpäin, jos esim. aikataulujen vuoksi lähin opetuspiste ei tunnu sopivalta. Siirtomahdollisuutta on hyvä kysyä ennakkoon koulun toimistosta.

Kuvataidekoulun tehtävä

Kuvataidekoulun opetus kehittää visuaalista havainto- ja ajattelukykyä. Se rohkaisee oppilasta luovaan työskentelyyn ja ilmaisemaan itseään visuaalisin keinoin. Samalla opetus luo edellytyksiä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä tekijänä että kokijana. Lähiympäristön kulttuurielämään tutustuminen ja siihen omalta osalta vaikuttaminen rikastuttaa elämänsisältöä ja kasvattaa sosiaaliseen ja kulttuuriseen kanssakäymiseen.

 Monipuolinen oppiminen luo pohjaa ja edellytyksiä hakeutua arkkitehtuurin sekä kuvataiteenaloille, sekä myös yleisemmin visuaalisia ja kädentaitoja edellyttäviin ammatillisiin opintoihin ja korkea-asteen koulutukseen.

Toiminta-ajatus

Kuvataidekoulun opetus kehittää visuaalista havainto- ja ajattelukykyä. Se rohkaisee oppilasta luovaan työskentelyyn ja ilmaisemaan itseään visuaalisin keinoin. Samalla opetus luo edellytyksiä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä tekijänä että kokijana. Lähiympäristön kulttuurielämään tutustuminen ja siihen omalta osalta vaikuttaminen rikastuttaa elämänsisältöä ja kasvattaa sosiaaliseen ja kulttuuriseen kanssakäymiseen. Monipuolinen oppiminen luo pohjaa ja edellytyksiä hakeutua arkkitehtuurin ja kuvataiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.