#kielihaaste2018

Haastattelimme vielä itseämme

  1. Nimi? Ikä?
  2. Miksi kielten opiskelu on sinulle tärkeää?
  3. Miksi opiskelet ranskaa?
  4. Mitä kieliä osaat? Mitä kieliä haluaisit vielä oppia?
  5. Miksi haluat Ranskaan?
  6. Mikä ranskan kielen sanaa maistuu suussasi ihanalta?
1. Kerttu, 15v.
2. Se on tärkeää, sillä uskon että siitä on hyötyä tulevaisuudessa esim. työelämässä ja matkustelussa.
3. Opiskelen ranskaa, sillä minua kiinnostaa ranskalainen kulttuuri. Kieli voi olla tarpeellinen vanhempana ja se myös kuulostaa kauniilta.
4. Osaan suomea, englantia, ruotsia, ranskaa ja hieman japania. Haluaisin oppia espanjaa.
5. Haluan Ranskaan maan kulttuurin takia. Siellä on niin kaunista, ihmiset ystävällisiä ja ruoka hyvää. Haluan myös päästä käyttämään opiskelemaani ranskan kieltä käytännössä. En ole aikaisemmin käynyt Ranskassa, joten uudet kokemukset kiehtovat.
6. Mère, koska se kuulostaa pehmeältä ja sulavalta ja se tarkoittaa äitiä, ja äidit ovat parhaita.

1. Topias, 14v.
2. 
Minä olen kiinnostunut kommunikaation tavoista ja kulttuurien eroavaisuuksista. Minun mielestä nämä näkee parhaiten eri kielissä ja slangeissa.
3. Olen pienestä pitäen halunnut opiskella ranskaa ja en aikonut jättää mahdollisuutta väliin. Ranska tuntui aina niin elegantilta kieleltä ja runolliselta.
4. Suomi, englanti, ranska, saksa, ruotsi ja HYVIN vähän espanjaa. Haluaisin oppia espanjaa lisää ja italiaa. Myös venäjää jos ikinä löydän aikaa.
5. Haluan nähdä Ranskan oikeasti enkä vain elokuvien kautta. Vaikka se olisi Pariisin alue eikä maalaisalue, mutta ihanne olisi nähdä jokapäiväistä Ranskaa.
6. Suis. Se on helppo sanoa ja tuntuu hyvältä. (Vaikka se sanotaan aina “je” sanan kanssa, laskin sen silti yhdeksi.)

1. Aino, 14v.
2. Tykkään erillaisista kielistä, koska ne kuulostavat kauniilta ja niistä on hyötyä myös  töissä.
3. Opiskelen ranskaa, koska olen jo pienenä unelmoinut että osaan puhua aikuisena ranskaa. Kuulin pienenä (noin 6v ) kun uutisissa joku puhui ranskaa ja ihastuin kieleen silloin.
4. Englanti, ruotsi, ranska ja ihan vähän saksaa.
5. Minusta Ranskan maisemat ovat kauniita ja Eiffel-torni on ihana. Nizzassa merimaisemat ovat lumoavat.
6. Sana merci koska se on helppo sana ja ranskassa r-äänne kuulostaa ihanalta.

1. Sofia, 15v.
2. Haluan opiskella paljon kieliä, sillä minusta se on mukavaa ja haluaisin tulevaisuudessa ammatin, jossa voin käyttää eri kieliä sekä haluaisin matkustella paljon ja mahdollisesti lähteä jonnekin vaihto-oppilaaksi.
3. Opiskelen ranskaa, koska minusta se on aina kuulostanut todella kauniilta. Haluan myös käyttää mahdollisuuden siihen, että opin uuden kielen.
4. Englantia, ruotsia, vähän ranskaa ja saksaa.
5. Haluaisin Ranskaan, koska minusta siellä on todella kaunista ja haluan käyttää ranskaa tositilanteissa ja tutustua sitä kautta paremmin maan kulttuuriin.
6. Jolie, koska se on helppo sanoa ja “tuntuu” pehmeältä

1. Minna 14v.
2. Kielten opiskelu on tärkeää tulevan ammatin takia ja mitä enemmän osaa kieliä sitä enemmän on mahdollista esim.matkustella.
3. Opiskelen ranskaa, koska se on minusta mielenkiintoinen kieli.
4. Engalntia, ruotsia ja vähän ranskaa.
5. Haluan Ranskaan, koska haluan matkustella paljon. Olen kiinnostunut Ranskan maisemista, nähtävyyksistä ja kulttuurista.
6. quatre

1. Siiri 14v
2. Kielten opiskelu on mukavaa ja siinä oppii kielen omaa kulttuuria. Tulevassa ammatissa varmasti tarvitsee kieliä ja ulkomailla matkustelussa tarvitsee kieliä.
3. luksi en halunnut opiskella ranskaa, mutta kun kuulin millaista sen opiskelu on, kiinnostuin ja halusin opiskella sitä. Ranska on hieno kieli ja on hienoa opiskella sitä.
4. Suomi, englanti, ruotsi ja vähän ranskaa.
5. Ranska on minusta todella hieno maa ja haluan nähdä sen hienoja maisemia ja haluan tutustua sen ihanaan kulttuuriin. Olen aina halunnut käydä Ranskassa ja nähdä sen kuuluisia paikkoja.
6. Le jambon kuulostaa minusta hienolta sanalta.