Ajankohtaista

Lukuvuoden 2024-2025 alkaessa

Hei!

Kesä on mennyt vauhdilla ja on aika aloitella uutta lukuvuotta. Tulevan lukuvuoden suunnittelu aloitettiin keväällä ja suunnitelmia on viimeistelty tänään torstaina, kun henkilökunta on kokoontunut suunnittelupäivään.

Ensimmäisen kouluviikon koulupäivät alkavat kaikilla oppilailla klo 9.00 ja koulu päättyvät aina klo 13.15. Ensimmäisen viikon aikana opettajat antavat lukujärjestyksen, jonka mukaan edetään maanantaista 19.8. alkaen.

Iltapäivätoiminta alkaa heti ensimmäisestä koulupäivästä alkaen.

Koulu ei järjestä aamutoimintaa 1.-2.luokkalaisille ensi lukuvuoden aikana. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta päätti aamutoiminnan järjestämisen periaatteista kokouksessaan 25.4.2024. Aamutoiminnan minimiryhmäkoko 1.8.2024 lähtien on 8 lasta. Toukokuun lopun ja kesäkuun ajan avoinna olleeseen Wilma-kyselyyn ei tullut riittävästi ilmoittautuneita.

Iltapäivätoimintaan ilmoittauduttiin kevään/kesän kyselyn yhteydessä. Iltapäivätoimintaan voi lukuvuoden aikana ilmoittautua ottamalla yhteyttä rehtoriin. Aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuminen ei ole lapsen kohdalla aina säännöllistä. Tästä syystä onkin tärkeää tiedotta Iltiksen puhelimeen osallistumisesta esimerkiksi aina viikko kerrallaan

Oppilaskuljetukset:

Oppilaskuljetukset kilpailutettiin keväällä. Jatkossa Myrskylän koulun koulukyytejä ajavat samat taksit, mutta reitistä vastaava yrittäjä on saattanut vaihtua. Aamukuljetusten aikataulut löytyvät peda.netistä Kuljetus-sivulta. Kuljetusaikataulut ovat "noin" aikoja. Aikataulut muotoutuvat ensimmäisten kouluviikkojen aikana. Kuljetusaikatauluihin voi lukuvuoden aikana tulla pieniä muutoksia. Lisätietoa kuljetuksista saa rehtorilta.  Pyrimme kiinnittämään erityistä huomiota koulumatkaturvallisuuteen. Koulumatkojen turvallisuudesta ja hyvistä tavoista puhutaan koulussa ja myös kotona on asiasta hyvä muistuttaa. Tähän liittyy käyttäytyminen koulutaksissa. Viime lukuvuonna tuli ilmi joitakin häirintä/kiusaamistapauksia koulutakseissa. Lisäksi kuljettajat joutuivat kohtuuttoman usein puuttumaan oppilaiden asiattomaan käytökseen. Asiallinen käytös ja turvallisuus ovat tärkeitä seikkoja myös kuljetusten odotusalueella (risteys, bussipysäkki, koulun odotusalue). Oppilaiden on oltava ajoissa reitin varressa (tai muussa sovitussa paikassa) odottamassa. Kuljetuksesta poisjäämisestä on ilmoitettava taksin kuljettajalle. Tämä koskee niin aamu- kuin myös iltapäiväkuljetusta. Koulutaksien kuljettajat toivovat päivittäistä yhteydenpitoa huoltajalta, ei viikkolistoja. Oppilaat eivät saa sopia itse kavereitaan koulutaksin kyytiin, esim. iltapäivinä kaverikyläilyn merkeissä.

Oppilaille saattaa muodostua odotusaikoja iltapäivisin (klo 13.15) kun kuljetettavia oppilaita on paljon. Tämä koskee erityisesti perjantaita ja niitä päiviä, kun kaikilla kuljetusoppilailla päättyy koulu samaan aikaan. 

Osa koulutakseista tulee koululle aamuisin jo pian klo 8.00 jälkeen. Järjestämme ainakin joihinkin aamuihin mahdollisuuden olla ohjatusti liikuntahallissa 8.30 alkaen.

OTTEITA LUKUVUOSISUUNNITELMASTA.

Lukuvuosisuunnitelma päivittyy vielä joiltakin osin ensimmäisellä kouluviikolla. Sivistys- ja hyvinvointilautakunta hyväksyy lukuvuosisuunnitelman seuraavassa kokouksessaan ja sen jälkeen se on pääosin luettavissa Peda.netistä. 

Tavoitteita ensi lukuvuodelle:

-Ylläpidetään innostavaa ja turvallista oppimisympäristöä hyviä tapoja ja kouluhyvinvointia painottaen 

- Tunne- ja vuorovaikutustaitojen sekä kaveritaitojen opetusta toteutetaan koulun oman Hyvinvoinnin vuosikellon mukaisesti hyvinvointituokioissa.

- Oppimisen ja koulunkäynnin tuen arviointi ja suunnittelu toteutetaan lakimuutoksen ja uusien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.  

- Myrskylän koulun valinnaisainetarjottimeen lisätään ”pikkuyrittäjät”-valinnaisaine yhden lukuvuoden kokeiluna.

- Myrskylän koulun arvoperustan arviointi

 

Koulun opetushenkilöstön kokoonpano:

Esiopetus Sanna Majaniemi

1.lk Heljä Karjalainen

2.lk Laura Tukonen

3.lk Maiju Pöysti-Räsänen

4.lk Outi Koski

5.lk Maria Marjalahti

6.lk Anne Pinta

Vesa Karjalainen, rehtori (tunti/resurssiopettaja)

Erityisopetus Tero Ylevä

Erityisopetus Jaana Lindstedt-Jäppilä

 

Koulunkäynninohjaajina:

Anu Blomqvist, Ilkka Rönkkö, Paula Pihlava, Tiia Lindroos, Jaana Ahokas (½Esikko), Anne Järvinen(½Esikko)

 

Ruokahuolto:

Heini Aalto, Heli Anttila (30.9. saakka) ja Tiina Viitanen

 

Oppilashuoltohenkilöstö (varmistusta ei ole tullut vielä kuraattorin ja psykologin osalta):

Kouluterveydenhoitaja Miisa Saaranen 040 6164037 (Miisa.Saaranen@itauusimaa.fi)

Koulukuraattori Fanny Sund 0405942890 (fanny.sund@itauusimaa.fi)

Koulupsykologi (varmistuu myöhemmin).

 

Lukuvuoden 2024-2025 työ- ja loma-ajat

Lukuvuosi alkaa ma 12.8.2024

HUOM! Lauantaikoulupäivä 21.9. liikunnallisessa olympiahengessä
Syysloma vklo 43 (21.-25.10.2024)
Syyslukukausi päättyy la 21.12.2024
Joululoma 22.12.2024-6.1.2025
 

Kevätlukukausi alkaa ti 7.1.2025
Talviloma vko 9 (24.-28.2.2025)
Lukuvuosi päättyy la 31.5.2025

 

Mukavaa loppukesää!

 

terveisin, Vesa

 

Poissaolot

Poissaolo


Perusopetuksessa ja muussa perusopetuslain mukaisessa opetuksessa oppilaan tulee osallistua opetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta. Oppilaan poissaolo koulusta voi perustua tartuntatauti- tai perusopetuslakiin. Kouluun ei saa tulla sairaana.

Huoltaja tiedottaa opettajaa oppilaan poissaolosta. Huoltaja voi myös merkitä oppilaan sairaaksi Wilmassa. Opettaja tarkistaa/merkitsee poissalolot ja seuraa poissaoloja.

Opettaja ja oppilashuollon henkilöstö seuraa oppilaiden osallistumista opetukseen. Opettaja on vastuussa oppilaistaan ja on yhteydessä heihin ja koteihin myös silloin, mikäli opetusta joudutaan järjestämään poikkeuksellisissa olosuhteissa.

Milloin poissaolo on hyväksyttävää ja milloin ei?

Poissaoloon tulee aina hakea lupa ja koulun rehtori harkitsee, onko luvan myöntämiselle perusteita.

Sairaus tai oppilaan tai hänen perheenjäsenensä kuuluminen tartuntavaaran riskiryhmään on hyväksyttävä peruste poissaoloon.

Riskiryhmään kuuluminen perustuu erikoissairaanhoidon hoitavan lääkärin arvioon henkilön tilanteesta. Huoltajan tulee toimittaa lääkärin lausunto oppilaasta koulun rehtorille. Tällöin koulussa tehdään päätös erityisistä opetuksen järjestelyistä (perusopetuslaki 18§), jolloin opetus voidaan antaa etäyhteyksin. Koulu ei voi edellyttää, että sille luovutetaan tietoja lapsen perheenjäsenen terveydentilasta.

Krooniset sairaudet kuten astma, diabetes ja reuma eivät pääsääntöisesti ole este kouluun tulemiselle.

Perheenjäseneksi katsotaan henkilö, joka elää samassa taloudessa lapsen kanssa.

Varautuminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin

Mikäli lähiopetusta ei voida turvallisesti järjestää, perusopetuksessa voidaan väliaikaisesti siirtyä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin opetuksen järjestäjän (Myrskylässä hallintojohtaja) päätöksellä. Arvio lähiopetuksen turvallisuudesta tehdään yhdessä alueellisten tartuntatautiviranomaisten kanssa tartuntatautilain nojalla annettavan päätöksen pohjalta.

Lähiopetusta ja etäopetusta voidaan esimerkiksi vuorotella niin, että ryhmät ovat etäopetuksessa vuoroviikoin. Poikkeukselliset opetusjärjestelyt eivät koske 1–3 vuosiluokkien oppilaita eikä erityisen tuen päätöksen saaneita, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaita.

Oppilailla on oikeus kouluruokailuun, oppimisen ja koulunkäynnin tukeen myös poikkeusjärjestelyjen aikana.

Koulujen lukuvuosisuunnitelmaan laaditaan varautumisohjeet yksittäisen oppilaan, opetusryhmän tai koko koulun opetuksesta, mikäli poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin lukuvuoden aikana siirrytään. Oppilaille ja huoltajille annetaan Wilman kautta lisäohjeita, mikäli siirtyminen poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin jollain muotoa lukukauden aikana toteutuu.