Yhteiskunnalliset tulokset

Ulkopuolisten käsityksiin liittyvät tulokset
Julkisen organisaation tärkeimpänä tehtävänä on vastata yhteiskunnan tarpeisiin ja odotuksiin. Päätehtävänsä lisäksi julkisen organisaation tulee toimia vastuullisesti tukeakseen kestävää taloudellista, sosiaalista ja ekologista kehitystä paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Yhteiskuntavastuun tulisi olla kiinteä osa organisaation strategiaa.

Arviointi perustuu sekä laadullisiin että määrällisiin mittareihin. Arvioitavat tulokset voivat koskea eettistä, demokraattista ja osallistavaa organisaatiokäyttäytymistä, ympäristön kestävyyttä, elämän laatua toiminnasta aiheutuvia taloudellisia vaikutuksia.

Esim. yhteiskunnan näkemys siitä, miten toteutetaan terveyskasvatus ja tuki liikunnalle ja urheilulle, avoin kulttuuritoiminta, organisaation maine ympäröivän yhteiskunnan tukijana, millaisia vaikutuksia organisaation toiminnalla on paikalliseen, kansalliseen ja kansainväliseen talouselämään, suhtautuminen ympäristöhaittoihin ja kestävän kehityksen tukeminen, demokratian toteutuminen, organisaation toiminnan läpinäkyvyys, avoimuus, eettisyys.

Sisäiset suorituskykymittarit:

  • Kestävän kehityksen periaatteiden noudattaminen
    Keskeisten toimijoiden ja organisaation välisten suhteiden toimivuus
    Medianäkyvyys (positiivinen ja negatiivinen)
  • Kansainväliseen kehitysyhteistyöhön ja hyväntekeväisyyteen osallistuminen
  • Asiakkaiden ja muiden sidosryhmien ja henkilöstön tukeminen kansalaistoimintaan osallistumisesta
  • Aktiivinen tiedon ja osaamisen jakaminen muiden toimijoiden kanssa

Ks. Organisaation kehittäminen itsearvioinnin avulla