oppilaskunta 2018-2019

Oppilaskuntaa luotsaa 2018-2019 Mikael Soppela ja Tanja Auerrinne. Jäsenet: varsinainen ja varajäsen

1G: Beata Myllykoski
1H: Viola Vatjus, Eeti Klasila
2G: Veeti Hatula, Aada Holappa
2H: Adele Penninkangas, Kerkko Vahteala
3G: Vilho Katainen, Vilho Käräjäoja
4G: Moona Hatula, Nelli Viirelä
5G: Eemil Klasila, Aatu Kalliokoski
5H: Tuomas Murtoperä, Sofia, Tornberg
6G: Ronja Toivola, Aasa Kollin

28.8 Oppilaskunta kokoontui oppilaskuntavaalin jälkeen ensi kerran, jolloin selvitettiin jäsenille oppilaskunnan toimintaperiaatteet ja tehtiin oppilaskunnan jäsenluettelo koulun ilmoitustaululle. Pyydettiin jäseniä kertomaan terveiset luokkiin, jotta voitaisiin kartoittaa ketkä olisivat innostuneita järjestämään välituntitoimintaa ja millaista toimintaa toivottaisiin. Ajatuksena alkuun, että 4,5 tai 6-luokkalaiset järjestävät toimintaa nuoremmille oppilaille.

12.9 Oppilaskunta keskusteli välituntitoiminnasta. 5-luokkalaiset ilmoittivat halukkuutensa pitää ruokavälitunnilla välituntikerhoa salissa. Sali on käytössä keskiviikkona ja torstaina. Ohjattua toimintaa voi pitää myös ulkona. Sovimme, että halukkaat ryhmät tulevat kertomaan Mikalle tai Tanjalle milloin haluavat kerhoa pitää. Kerhoja pidettiin syyskuussa ja loakuussa satunnaisesti, siten että aamulla koulun alkaessa ilmoitettiin sen päivän kerhosta keskusradiosta. Kerhot olivat odotettuja ja järjestys säilyi ohjeiden mukaisesti.

14.11 Oppilaskunnassa juteltiin, että oppilaista riippumattomista syistä tuli päällekkäisiä tilaisuuksia monta kertaa, ettei kerhoa voitu järjestää ja sitten vetäjien innokkuus vähän hiipui. Esitettiin esim. että ulos voisi välillä järjestää ohjatunpaa jalkapallopeliä, jossa isommat oppilaat olisivat tekemässä tasapuoliset jaot ja he toimisivat tuomareina. Koulussamme on paljon jalkapallon harrastajia, joilla on tieto ja taito asiasta. Tämä ajatus sai kannatusta. Sovimme, että kysellään luokissa oppilaiden innostusta asiaa.
Mika aikoi tehdä varauslistan kuukausittain, johon halukkaat vetäjät merkitsevät milloin vapailla ruokavälkillä he järjestävät toimintaa ja mitä se olisi esim. salissa sählyä 3-luokkalaisille ja siitä sitten ilmoitetaan sen aamun aamunavauksessa.
Keskustelussa tuli ilmi myös, että 6-luokkalaisissa olisi kiinnostuneita pitämään ilmaisukerhoa. Päätettiin selvitellä asiaa lisää ja ilmoittamaan opettajille.
Joulu lähestyy ja pyydimme luokissa kyselemään haluavatko oppilaat joulupajoja, joissa yli luokkarajojen saisi valita itselleen mieluisan jouluaskartelupajan. Löytyykö oppilailta itseltään kivoja ideoita? Mika ja Tanja välittää tiedon myös opettajille.


30.1.2019
Päätettiin laittaa Kerhokalenteri ilmoitustaululle salia vastapäätä.
Kalenteri käynnistyy viikosta 6.
Kalenteriin merkitään kerhovaraus.
Kuka/ketkä kerhoa kulloinkin pitää, mitä kerhossa tehdään ja kenelle välituntikerho on tarkoitettu (pitkä ruokavälitunti).
Lupa merkintään pitää kysyä joko Mikalta tai Tanjalta.
Oppilaskunnan edustajat kertovat asiasta luokissaan.
Kerhosta voidaan kuuluttaa kyseisenä aamuna.

28.3.2019
Todettiin, että kerhoja on pidetty mielellään, enimmäkseen on ollut liikuntakerhoja. Jatketaan kerhoja vielä edelleen. Puhuttiin voisiko olla myös vaikka lukukerhoja?
Alustavasti juteltiin myös Hyttikallion ja Mäkirinteen koulujen välisestä ottelusta. Ehdotettiin jalkapalloa ja sählyä. Oppilaat tiedustelevat mikä laji olisi mieluinen.