Sports Tracker, Mobo, Askelmittarit.
Sports Tracker
Sovellus löytyy sekä androidin että iOS-käyttöjärjestelmille.

Sports Trackerin avulla saadaan tietoa suorituksen kestosta, matkasta, keskivauhdista ja -nopeudesta, maksiminopeudesta sekä kulutuksesta. Se näyttää myös kuljetun reitin.
Koulukäytössä
- Oppilas voi laittaa trackerin päälle ja lähteä suunnistamaan perinteisen paperikartan avulla. Suunnistuksen lopuksi oppilas piirtää reitin kartalle mistä kulki ja sen jälkeen voi verrata trackerin piirtämään reittiin, että näyttääkö samalta.
- Voidaan kisailla, että kuka kulkee samat rastit lyhyimmässä matkassa. Tällöin nopeus ei ole ratkaisevaa vaan suunnistustarkkuus.
- Trackeriin voi "piirtää" kuvioita. Oppilaat voivat suunnitella jonkin geometrisen kuvion ja sen jälkeen suunnistamalla pyrkivät "piirtämään" sen Trackerin karttapohjalle.
- Sports Trackeriin jää vanhat suoritukset muistiin, joten oppilaat voivat vertailla vanhoja ja uusia suorituksia ja huomata kehityksen konkreettisesti.
MOBO
Sisältää ilmaisia karttoja suunnistukseen, mutta vain muutamille paikkakunnille Suomessa. Rastit ovat kiinteitä rasteja ja niistä löytyy mm QR-koodeja.
Sovellus löytyy kaikille puhelimille: androidille, iOSille ja jopa Windows Phoneille.
- Asenna ilmainen MOBO-sovellus puhelimeesi. Laitteessa pitää olla QR-koodin lukemiseen tarkoitettu ohjelma, esimerkiksi QuickMark (Android).
- Valitse kartan nimi ja odota kunnes kartta on latautunut puhelimeesi. Käytä sovelluksen kompassia ja karttaa löytääksesi rastit. Voit kiertää rastit haluamassasi järjestyksessä ja käydä niin monella rastilla kuin haluat. Älä mene tonteiksi merkityille alueille tai pelloille.
- Leimatessasi rastilla valitse sovelluksesta "Leimaa" -painike ja ota kuva QR-koodista. Onnistunut leimaustieto siirtyy automaattisesti MOBOn verkkosivulle. (Lähde: mobo.suunnistus.fi)
Koulut voivat myös itse suunnitella omia MOBO-reittejänsä. Suunnistusliitolta voi ostaa MOBO-paketteja perushintaan 275€. Tarkemmat tiedot tämän linkin takaa: MOBO-radan rakentaminen
Askelmittarit
Aina ei ole käytössä älylaitteita. Askelmittareiden avulla suunnistuksessa saa tietoa askelmäärästä ja kuljetusta matkasta. Kuten Sports Trackerin avulla, oppilaat voivat kisailla siitä, kuka suorittaa annetun suunnistusradan vähimmällä askelmäärällä. Askelmittareiden avulla voi myös tukea oppilaiden liikunnallista elämäntapaa ja liikuntakasvatusta. Oppilaille voidaan antaa askelmittarit kokonaiseksi päiväksi käyttöön ja katsoa tuleeko heillä täyteen 10 000 askelta. Sitä pidetään yleisesti suosituksena päivittäiselle askelmäärälle.