Professori Komponentin esiintymiskoulu

Professori Komponentin esiintymiskoulu 2019 - Virtuaalinen Taidepolku

Viimeinen leikkaus-mustat pois.jpg

Virtuaalisen taidepolun Professori Komponentin – esiintymiskoulu soveltuu alakoulujen 3-6. luokille osaksi ilmaisutaidon opetusta tai äidinkielentuntia. Esiintymisjännityksen voittaminen voi olla myös hauskaa! Digitaalisen oppitunnin pituus on noin 40 minuuttia. 

Sisältö toimii parhaiten luokkatilassa, jossa on videotykki, tietokone ja valkokangas. Tarkista että tietokoneen äänet ovat päällä ja että tietokoneessasi on toimiva internet-yhteys. Digitaalinen oppitunti käynnistyy automaattisesti alla olevasta linkistä. Professori Komponentin-esiintymiskoulu on maksuton kaikille halukkaille käyttäjille, mutta toivoisimme palautettasi sisällöstä heti käytön jälkeen. Pääset lähettämään vapaamuotoisen palautteen helposti tästä linkistä.

Professori Komponentin-esiintymiskoulu on suunniteltu ja toteutettu yhteistyössä kotkalaisen teatteriohjaajan ja näyttelijän Thomas Pryken kanssa. Oppitunti pitää sisällään jännittämisen havainnointia ja tunnistamista sekä toiminnallisia harjoituksia: esiintymisjännityksen pohtimista, lämmittelyharjoituksia, keskittymis- ja artikulaatioharjoituksia.

Videon sisältö on suunniteltu sopivaksi 3.-6. luokkalaisille oppilaille.

Materiaalissa ohjeistetaan selkeästi työskennelläänkö ryhmässä, pareittain vai riveissä. 

Digitaaliseen oppituntiin on hyvä valmistautua seuraavasti luokkatilanteessa: 

Luokan keskelle tarvitaan avara työskentelytila ja oppilaiden tuolit asetetaan puolikaaren muotoon niin, että kaikilla on näköyhteys valkokankaalle.

Oppilaat jaetaan valmiiksi neljän hengen ryhmiin. On myös hyvä sopia ennakkoon parityöskentelyosiota varten, että neljän hengen ryhmistä muodostetaan silloin parit 2 + 2. Parittomat oppilaat voivat olla kolmantena paritehtävissä tai kolmantena tai viidensinä henkilönä ryhmissä. Ennen oppitunnin alkua kannattaa myös painottaa ohjeiden kuuntelun tärkeyttä, jotta tietää mitä seuraavaksi tehdään. Jokaiseen tehtävään on rajallinen aika. Videossa kehotetaan nousemaan ylös, kun työskentely tapahtuu seisten ja annetaan lupa istua alas kun on sen aika.


Iloisia ilmaisutaidollisia hetkiä koko luokalle! Tästä klikkaamalla pääset digitaaliseen oppituntiin.

 

Pilotin on mahdollistanut Kymenlaakson kulttuurirahaston apuraha. Tuotantotiimi Satu Liikkanen ja Arto Kunnola.