Matematiikka

Banuca

http://kauppa.nmi.fi/product/8/banuca--laskutaidon-testi-7-9--vuotiaille

Banuca (Basic Numerical and Calculation Abilities) on luokka-asteille 1–3 normitettu testi lukukäsitteen ja laskutaitojen oppimisvaikeuksien seulontaan. Testi on tarkoitettu psykologien ja erityisopettajien käyttöön. Testi soveltuu sekä ryhmämuotoiseen että yksilöarviointiin. Testi koostuu seuraavista tehtävistä: lukumäärien vertailu, luvun ja määrän vastaavuus, yhteen- ja vähennyslasku, lukusarjan täydentäminen, lukujen vertailu, useampinumeroisten lukujen laskut ja aritmeettinen päättely. Koko testin läpikäyminen vie noin tunnin, testistä voi käyttää
kahta eri lyhennettyä tehtäväkokonaisuutta.

Testi on tarkoitettu psykologien ja erityisopettajien käyttöön.

MAVALKA 1, 2 ja 3

Erinomainen paketti esi- ja alkuopetukseen esimatemaattisten valmiuksienkin kartoittamiseen.

Hannele Ikäheimo:
"Suosittelen Mavalkaa, vaikka "aikaa menee rutosti", koska suomalaisia tutkimustulokset kannustavat yksilölliseen seulomiseen myös matikassa (kohdat 1-3: Nurmi & Aunola 2007)
1. Esikoulussa mitatut lukumäärien vertailu- ja lukujonotaidot ennustavat 7
0 prosenttisesti lasten osaamista 4. luokalla.
2. Laskutaidon kehityksessä on havaittavissa kasaantuva trendi
eli Matteus-efekti: yksilöiden väliset erot kasvavat
kehityksen myötä. Tätä efektiä ei ole luki-puolella.
3. Matematiikan oppimisvaikeuksia ei tunnisteta 2. luokan
lopussa."

RMAT

http://kauppa.nmi.fi/product/9/rmat--laskutaidon-testi-9-12--vuotiaille

Peruslaskutaito on yksi keskeisistä kulttuurimme edellyttämistä opittavista taidoista. Koululaitoksessa panostetaan tämän taidon opiskeluun. Osalle lapsista tämän taidon oppiminen voi osoittautua työlääksi ja joillekin jopa ylivoimaiseksi. Laskutaidon oppimisen vaikeuksien taustalla voi olla useita tekijöitä. Luotettava diagnostiikka on ensiarvoisessa asemassa suunniteltaessa toimia laskutaidon oppimisen pulmien helpottamiseen.

RMAT-laskutaidon testin avulla voidaan perus-laskutaitoja arvioida suhteessa kolmesta kuudenteen luokkalaisten suomalaislasten keskimääräistä taitojen kehitystä. Standardoituna testinä sitä voidaan käyttää yhtenä välineenä Laskemiskyvyn häiriön (Stakes – tautiluokitus ICD-10, 1999) määrittelyssä.

Testi on tarkoitettu psykologien ja erityisopettajien käyttöön.