Iivarin koulu

Iivarin koulun joulujuhla

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita Iivarin koulun joulujuhlaan to 20.12.2018, klo 18.00 alkaen.

Koulun ovet aukeavat juhlailtana klo 17.55. Ennen varsinaista juhlaa tarjoamme yhdessä vanhempaintoimikunnan kanssa glögiä ja jouluista purtavaa (vapaaehtoinen maksu koulun hyväksi). Juhlan ohjelmallinen osuus aloitetaan klo 18.30.

Juhlaan mukaan tuleville perheen pienimmille toivomme jalkaan sukkia tai jumppatossuja, jolloin mahdollisesta liikkumisesta ei aiheudu oppilaiden valmistelemille ohjelmille häiriötä. 

Iivarin koulun väki

Töysän koulujen joulukirkko pe 21.12.2018 klo 10.00. Koko koulumme osallistuu juhlaan ja Iivarin koulun 1.-2.-6. luokat esittävät jouluevankeliumin osana joulukirkon ohjelmaa.

Iivarista uimaan!

Iivarin koulun 2.-6. luokkien uintipäivät ke 28.11. ja ke 19.12.
  • klo 09 lähtö uimaan 2., 3. ja 4. luokat – paluu kouluun klo 10.45.
  • klo 11 lähtö uimaan 5.-6. luokat – paluu kouluun klo 13.00
Järjestämme koulun puolesta opetussuunnitelman mukaista uimaopetusta Iivarin koulun 2.-6. luokan oppilaille (0.-1. luokilla omat uintikerrat) kahtena erillisenä kertana vielä tämän syyslukukauden aikana. Pakkalan liikenne kuljettaa oppilaat Kunto-Lutraan ja takaisin koululle.

Oppilailla tulee olla uintipäivinä mukanaan tarvittavat uima- ja peseytymisvarusteet.

Iivarin koulun väki 

Sisäliikuntakausi alkanut!

Talven lähestyessä olemme aloittaneet liikunnassa sisäliikuntakauden. Koululiikuntaan kuuluvat mm eri palloilulajit ja niihin tutustuminen. Oppilaat ja huoltajat ovat kyselleet mm peseytymisestä liikuntatuntien jälkeen sekä sisäpelikengistä ja niiden käytöstä. 

Iivarin koulussa:
  • saa käyttää sisäpelikenkiä (kengän pohjat eivät jätä jälkiä lattiaan)
  • suositellaan sisäpelikenkien käyttöä omien varpaiden suojaamiseksi ja hygieniasyistä
  • jumppatossut ovat hyvä vaihtoehto kengille - SUKAT JALASSA EMME LIIKU SISÄLLÄ
  • sisäliikuntavarusteisiin kuuluu myös pyyhe, jota käytetään tunnin jälkeisessä peseytymisessä - peseytymiseen varataan jokaisen liikuntatunnin loppuun aikaa
  • T-paita + shortsit/legginsit/verkkarit + kengät/tossut + pyyhe = sisäliikuntavarustus
Sisäpelikenkien kohdalla olemme jo oppilaiden kanssa keskustelleet kierrätyksestä - kirppareilta ja tori.fi:stä tekee loistolöytöjä.

Iivarin koulun opettajat

Talvi tulee - pukeudutaan oikein!

Maanantai 29.10.2018 antoi meille ensi tuntumaa tulevasta talvesta. Oli hienoa huomata, että Iivarin koulun oppilaat osasivat - pääasiassa - varautua kylmään pukeutumalla sään mukaisesti. Välituntitekemiset jatkuivat, vaikka lämpömittari näytti lähes -10

°C.

Koska osalla oli vielä ulkovarustuksessa toivomisen varaa, on nyt aika tarkistaa ulkovastetus ja etsiä esiin pipot ja hanskat, joilla tarkenee välitunnit ulkona viettää. Iivarin pipo- tms talvipäähinepakko alkaa ma 5.11.2018, samoin käsineet tulee olla jokaisella oppilaalla ulkovälitunneilla. 

Raikas, raitis ulkoilma virkistää koulutöihin!

Koska lumen tulo on mahdollista minä päivänä hyvänsä, muistutamme myös lumipallojen heittelykiellosta - lumen seassa lentää liian helposti kiviä tai muita roskia, jotka aiheuttavat vaaran kasvoihin/ silmiin osuessaan. Lumipallojen heittely on ehdottomasti kiellettyä!


Talvitunnelmissa,
Iivarin koulun väki
IIVARIN KOULU LÄHTI UPEAN ULKOILUPÄIVÄN KAUTTA SYYLOMALLE!

Iivarin oppilaat viettivät yhteisen ulkoilupäivän pe 12.10.2018.
Aamupuuron jälkeen vaelsimme lähialueen laavuille makkaranpaistoon, evästelyyn ja ulkoleikkeihin/-ohjelmiin. Isoimmat oppilaat kiersivät upean Palokallion luontopolun- maisema Palokallion päältä hiljensi kaikki komeudellaan.

Toivotamme kaikille rentouttavaa syyslomaa!

Iivarin koulun väki

Tervetuloa Iivarin koulun Peda.net-sivuille!

Sakari Lähteisen suunnittelema Iivarin koulu on valmistunut vuonna 1991. Koulussa on seitsemän luokkahuonetta, eskarista kuudenteen luokkaan. Oppilaita Iivarissa on 126. Lisäksi koululla on liikuntasali, kuntosali, peilisali ja päiväkoti Pikku-Iivari sisäpihoineen. Iivarissa sijaitsee myös liikuntaohjaajan, päivähoidon johtajan sekä 4H-yhdistyksen toimistot.

Koulua ”vartioi” Risto Saalistin pronssiin valettu Iivar Eemil Wilskmanin patsas.

Wilskman oli töysäläissyntyinen, liikuntakasvatuksen uranuurtaja, mutta myös koulumies, toimien mm. voimistelun ja terveydenhoidontarkastajana 1918 – 1926. Hän oli muun muassa valtakunnallisen urheiluliiton SVUL ensimmäinen puheenjohtaja ja alan oppikirjojen tekijä. Hän perusti Suomen ensimmäisen suomenkielisen urheilulehden nimeltään "Urheilulehti".