Iivarin koulu

"Jo joutui armas aika" - Iivarin koulun kevätjuhla ja koulujen kevätkirkko

Olette lämpimästi tervetulleita Iivarin koulun kevätjuhlaan tiistaina 28.5.2019, klo 18.00 alkaen - aloitamme perinteisesti kahvituksella ja siirrymme juhlasaliin illan juhlallisuuksiin klo 18.30 alkaen. Lukuvuoden aikana tehtyjä oppilastöitä on näytteillä luokissa - työt viedään juhlan jälkeen koteihin. Iltajuhlasta johtuen koulu päättyy kaikilla tiistaina klo 13.00.

Iivarin koulu osallistuu kevätkirkkoon pe 31.5.2019, klo 12.00 alkaen. Koulumme tänä vuonna järjetelyvastuussa, oppilaat avustavat erilaisissa tehtävissä. Koulukuljetukset lähtevät kirkolta. Koulupäivä päättyy kaikilta kevätkirkon jälkeen. 

Lauantaina 1.6.2019 todistusten jako klo 9.00 alkaen ja.... KESÄLOMA alkaa klo 10!

Kuvahaun tulos haulle kevät

Kaupungin koulujen MAASTOJUOKSUMESTARUUDET ratkotaan Iivarissa pe 3.5.2019

Iivarin koululla on ilo järjestää Alavuden koulujen maastojuoksumestaruudet pe 3.5.2019, klo 09.45 alkaen. Paikalle toivotaan runsaasti juoksijoita sekä kannustajia koko kaupungista. Jokaiselle alakoulun luokka-asteelle oma sarjansa ja esikoululaisten on mahdollista osallistua 1.luokkien sarjaan.

5.luokan kioski palvelee kisayleisöä.

TERVETULOA!

Iivarin väki

MOK-opinnoissa tänä lukuvuonna "Kierrätys ja kestävä kehitys"

Aloitamme Iivarin kouluvuoden 2018-2019 monialaiset oppimiskokonaisuudet (MOKit) maanantaina 18.3.2019. Aiheena koko koululla tänä lukuvuonna ”Kierrätys ja kestävä kehitys”. Opettajat ovat suunnitelleet erilaisia kokonaisuuksia eri luokka-asteille ja asiat nousevat varmasti esiin myös oppilaiden kodeissa. MOKkeja opiskellaan neljän oppitunnin ajan kerallaan 18., 19., 28. ja 29.3. – näiden lisäksi lauantaina 30.3.2019 on koulupäivä, joka päättää MOK-jaksomme.

Lauantain koulupäivänä koululla KIRPPUTORI ja AVOIMET OPPITUNNIT – koulupäivä alkaa klo 9.30 ja päättyy klo 13.30

Kirpputorille on avoinna kaikille kulkijoille klo 10-13.  Koulun oppilaat hinnoittelevat lahjoitetut tuotteet ja valmistelevat ne myyntiin – tuotto menee koulumme vanhempainyhdistyksen kassaan. Pöytävuokrauksia ei ole mahdollista tehdä.

Toivomme kotien käyvän oppilaiden kanssa keskusteluja MOK-päivien ohjelmista, kierrättämisestä ja sen merkityksestä sekä kestävän kehityksen hengessä miettivän kuluttamisen vaikutusta kaikkien meidän tulevaisuuteen – pienistä teoista alkavat kaikki suuret muutokset.

 Lisätietoa Iivarin opettajilta

Paralympialiitto vieraili Iivarissa

Olipa taas hieno elämys- ja ilmiöoppimisen päivä.
Alavuden kaupungin liikuntatoimi tarjosi iivarilaisille ja hakojärveläisille koululaisille ikimuistoisen koulupäivän kutsumalla ParaSchoolDay-kiertueen laskiaistiistaiksi Iivariin kylään. Lapset saivat kokeilla paraurheilulajeja ja samalla erilaisuutta. Päivä herätti monenlaisia ajatuksia. Lisää voitte lukea Viiskunnasta.
Kiitos kaupungille, järjestäjille ja oppilaille!

"Vanhat" tanssivat Iivarissa

Ähtärin lukion vanhimmat opiskelijat ilahduttivat iivarilaisia upeilla tansseillaan liikunnanopettaja Pasi Suutarisen johdolla - Pasi toimi juontajana ja lukiolaiset laittoivat jalalla koreasti. Me saimme ihailla hienoja tansseja sekä pukuloistoa.

Kiitos kaikille vierailusta!
Iivarin väki

IIVARIN KOULUN OMAT HIIHTOKISAT!

IIVARIN KOULUN HIIHTOMESTARUUSKILPAILUT

Iivarin koulun hiihtomestaruuskilpailut pidetään pururadalla

tiistaina 19.2.2019 klo 9.30 alkaen.

Sarjat ja matkat:

Tytöt 0,1-2 lk. 700m 1 kierros

Pojat 0,1-2 lk. 700m 1 kierros  

Tytöt 3-4 lk. 1400m 2 kierrosta

Pojat 3-4 lk. 1400m 2 kierrosta  

Tytöt 5-6 lk. 2100m 3 kierrosta

Pojat 5-6 lk. 2100m 3 kierrosta  


 hiihtäjä 2.png

 Hiihtotapa vapaa eli voi mennä miten vain. Latu 700m kiertää peltolenkin ja puoleen väliin ”tekomäkeä”, josta kääntyy takaisin.

Osallistuminen vapaaehtoista. Ilmoittautuminen oppilaiden ilmoitustaululla oleviin listoihin tai omalle opettajalle viimeistään maanantaina 17.2.

Sarjojensa kärkipäähän sijoittuneilla hiihtäjillä mahdollisuus osallistua

Alavuden kaupungin koulujenvälisiin hiihtoihin Kaukolassa 6.3.

Runsasta osanottoa toivotaan!

 

SUKSIEN HUOLTAMINEN - vinkkejä huoltotyöhön

Oppilaiden vanhemmille tarkoitettu suksihuoltoilta pidetään Iivarin koulun teknisen työn tiloissa to 14.2. klo 18.00 alkaen (kaupungin teknisen toimen varasto Iivarin koulua vastapäätä Lehtimäentien toisella puolella). 

Koulun jälkeisistä pihaleikeistä

Usealla koulumme oppilaalla on tapana jäädä koulupäivän päätyttyä Iivarin pihaan leikkimään. On hienoa, että lapset viihtyvät monipuolisella piha-alueellamme, leikkivät ja ulkoilevat!

Tässä kohdassa meidän on kaikkien kuitenkin muistettava, ja muistutettava lapsillekin, että:  

  • koulu ei ole velvollinen järjestämään valvontaa kouluajan ulkopuolisille leikkijöille
  • koulun vakuutus on voimassa vain koulupäivän jälkeisellä välittömällä kotimatkalla
  • koulun "irralliset" pihavälineet eivät ole käytössä koulupäivän jälkeisissä pihaleikeissä
Lisäksi lapsille on muistutettava, ettei ohjattua iltapäivätoimintaa saa häiritä omilla leikeillä tai peleillä. 

Tämä meille kaikille muistutukseksi.

Ystävällisesti, 

Iivarin koulun väki

Kirjasto tiedottaa

Kirjastoauto alkaa kulkea helmikuun puolivälissä. Viikolla 8 maanantaina ja tiistaina ajetaan vain koulupysäkit, mutta keskiviikosta 20.2. lähtien käydään kaikilla pysäkeillä aikataulun mukaisesti.

Töysän kirjasto avaa ovensa maanantaina 28.1. klo 12.00 Töysä-talossa, Rantatie 2.

Pääkirjastossa alkaa poistomyynti perjantaina 8.2. klo 10.

Kirjastotoimi

Talvi tulee - pukeudutaan oikein!

Maanantai 29.10.2018 antoi meille ensi tuntumaa tulevasta talvesta. Oli hienoa huomata, että Iivarin koulun oppilaat osasivat - pääasiassa - varautua kylmään pukeutumalla sään mukaisesti. Välituntitekemiset jatkuivat, vaikka lämpömittari näytti lähes -10

°C.

Koska osalla oli vielä ulkovarustuksessa toivomisen varaa, on nyt aika tarkistaa ulkovastetus ja etsiä esiin pipot ja hanskat, joilla tarkenee välitunnit ulkona viettää. Iivarin pipo- tms talvipäähinepakko alkaa ma 5.11.2018, samoin käsineet tulee olla jokaisella oppilaalla ulkovälitunneilla. 

Raikas, raitis ulkoilma virkistää koulutöihin!

Koska lumen tulo on mahdollista minä päivänä hyvänsä, muistutamme myös lumipallojen heittelykiellosta - lumen seassa lentää liian helposti kiviä tai muita roskia, jotka aiheuttavat vaaran kasvoihin/ silmiin osuessaan. Lumipallojen heittely on ehdottomasti kiellettyä!


Talvitunnelmissa,
Iivarin koulun väki
TALVILIIKUNTAKAUSI ALKAA!

Kevätlukukauden alkaminen ja talviset olosuhteet tarkoittavat koululiikunnassa hiihto- ja luistelujakson alkamista. Nyt onkin aika tarkistaa talviurheiluvälineiden kunto ja sopivuus. Jokaisella oppilaalla tulee olla liikuntapäivinä mukana asiaan kuuluvien talviurheiluvälineiden lisäksi myös vaihtovaatetusta - talviliikunnassa tulee hiki.

Luistelemisiin ja hiihtämisiin!
 Ulkoliikunta (Kuva: Elina Vanninen)

Sisäliikuntakausi alkanut!

Talven lähestyessä olemme aloittaneet liikunnassa sisäliikuntakauden. Koululiikuntaan kuuluvat mm eri palloilulajit ja niihin tutustuminen. Oppilaat ja huoltajat ovat kyselleet mm peseytymisestä liikuntatuntien jälkeen sekä sisäpelikengistä ja niiden käytöstä. 

Iivarin koulussa:
  • saa käyttää sisäpelikenkiä (kengän pohjat eivät jätä jälkiä lattiaan)
  • suositellaan sisäpelikenkien käyttöä omien varpaiden suojaamiseksi ja hygieniasyistä
  • jumppatossut ovat hyvä vaihtoehto kengille - SUKAT JALASSA EMME LIIKU SISÄLLÄ
  • sisäliikuntavarusteisiin kuuluu myös pyyhe, jota käytetään tunnin jälkeisessä peseytymisessä - peseytymiseen varataan jokaisen liikuntatunnin loppuun aikaa
  • T-paita + shortsit/legginsit/verkkarit + kengät/tossut + pyyhe = sisäliikuntavarustus
Sisäpelikenkien kohdalla olemme jo oppilaiden kanssa keskustelleet kierrätyksestä - kirppareilta ja tori.fi:stä tekee loistolöytöjä.

Iivarin koulun opettajat

ILKIVALTAA IIVARISSA!

Useasta kodista on kyselty koulumme ulkojään valaistuksesta.

Huoltomiehen tultua tänään vaihtamaan valoja paljastui syy pimeyteen. Joku tai jotkut ovat synkkänä hetkenään kivittäneet rikki koulumme n vuoden ikäisiä valonheittimiä - valvontakameran videoiden tutkinta alkaa. Syyllinen tai syylliset voivat myös oma-aloitteisesti ilmoittautua Iivarin opettajille. Samoin otamme ilomielin vastaan tietoa kivittäjistä.

Valot korjataan vain kerran, sen jälkeen iltavalaistusta ei enää tälle talvea ole.

Mika Vihma
Iivarin koulun johtajaopettaja

Tervetuloa Iivarin koulun Peda.net-sivuille!

Sakari Lähteisen suunnittelema Iivarin koulu on valmistunut vuonna 1991. Koulussa on seitsemän luokkahuonetta, eskarista kuudenteen luokkaan. Oppilaita Iivarissa on 126. Lisäksi koululla on liikuntasali, kuntosali, peilisali ja päiväkoti Pikku-Iivari sisäpihoineen. Iivarissa sijaitsee myös liikuntaohjaajan, päivähoidon johtajan sekä 4H-yhdistyksen toimistot.

Koulua ”vartioi” Risto Saalistin pronssiin valettu Iivar Eemil Wilskmanin patsas.

Wilskman oli töysäläissyntyinen, liikuntakasvatuksen uranuurtaja, mutta myös koulumies, toimien mm. voimistelun ja terveydenhoidontarkastajana 1918 – 1926. Hän oli muun muassa valtakunnallisen urheiluliiton SVUL ensimmäinen puheenjohtaja ja alan oppikirjojen tekijä. Hän perusti Suomen ensimmäisen suomenkielisen urheilulehden nimeltään "Urheilulehti".