Iivarin koulu

Talvinen alku syysloman jälkeisille koulupäiville

Talvi tulla tupsahti, ainakin muistuttamaan itsestään, lumen ja kylmän puhurin muodossa. Nyt onkin viimeistään aika etsiä esiin kaikki talvivarusteet ja laittaa nillkasukat, Crocsit ja tennarit talvisäilöön. Välituntileikkien jatkumiseksi on jokaisen oppilaan pukeuduttava talvisiin ulkovarusteisiin -  pipo, hanskat ja toppavaatetus ovat nyt ainoita oikeita asusteita kylmettymisen ehkäisyyn. Koulullemme perinteinen pipopakko on astunut alaluokkien pipojuhlan myötä voimaan - iivarilaisten on pidettävä pipoa välituntisin. Lumi ja märkä kulkeutuvat helposti myös käytäville, joten varasukkien tuominen kouluun on suotavaa, myös sisäkenkiä voi halutessaan käyttää.

Varustautuminen talvea ja kylmää vastaan on samalla yksi lisäkeino koronavarautumisessamme. Jatkamme edelleen kohotetussa valmiudessa. Pidämme huolta käsihygieniasta, turvaväleistä ja jäämme kotiin sairastamaan - kylmettyminen saa nenän vuotamaan ja kurkun krohisemaan, näistä taas seuraa automaattinen kotiin jäänti.

On toppavaatteiden aika!

Voikaa hyvin,

Mika-reksi

JK. Aloitamme liikunnassa sisäliikuntakauden, jota varten tulee oppilaalla olla liikuntapäivinä mukanaan jumppapussissa T-paita, shortsit ja pyyhe, joiden lisäksi voi sisäliikunnassa käyttää jumppatossuja tai sisäpelikenkiä (vaaleapohjaiset!)

Hyvää syyslomaa!

 

 

Tänään vietimme koulussamme luokkakohtaista toiminnan päivää. Luokkien ohjelmat olivat kunkin opettajan suunnittelemia ja kaikille oli lisäksi mahdollisuus läpäistä liikuntasalin aulan hämähäkkiseinä ja käydä liikuntasalissa liikkumassa. Monenmoista puuhaa tehtiinkin. 

 
Alkava syysloma on haaste jo itsessään ja tuo mukanaan kouluumme lisää haastetta, mietittävää. Mikä mahtaa olla koronatilanne, kun viikon päästä palaamme kouluun tai mihin tilanne kehittyy loman jälkeisinä viikkoina? Me kaikki voimme vain omien tekojemme ja oman varovaisuutemme avulla auttaa näissä haasteissa toisiamme. Pidetään lomallakin huoli käsihygieniasta, turvaväleistä ja vältetään yleisiä paikkoja, joissa liikkuu paljon väkeä. Yhteisvastuun aika ei ole ohi, se vain ja ainoastaan lisääntyy.

Koulu jatkaa valmistautumista etäopetukseen ja sen erilaisiin muotoihin, Olen suunnitellut toimintamalleja eri tilannevaihtoehtoihin: Kuinka toimimme yksittäisten oppilaiden tai luokkien jäädessä karanteeniin? Kuinka toimimme koko koulun jäädessä karanteeniin? Eri tilanteisiin on meillä olemassa digityökaluja, joiden avulla saamme opetuksen jatkumaan. Opettajat jatkavat näiden työkalujen harjoittelua luokkiensa kanssa. Yksi työkaluista on Googlen kouluille tarkoitettu verkkoympäristö, jonne jokaisella koulumme oppilaalla on olemassa omat käyttäjätunnukset. Nämä tunnukset toimivat kaikissa nettilaitteissa, kunhan oppilas tai te huoltajat kirjaudutte lasten @edu.alavus.fi-tunnuksin Chromeen/ Googleen. Tämä ympäristö tarjoaa meille opetuksen näkökulmasta riittävän laajat digityökalut.

Vaikka huoli nousee ja ohjeet koronan kanssa elämiseen käyvät yhä tiukemmaksi olen optimistisen rauhallinen. Selviämme kyllä tulevista tilanteista ja saamme turvattua lastemme oppimista ja olemista yhteistoimillamme. Yhteisten sopimusten noudattaminen ja toisten huomioiminen sekä meidän aikuisten vastuullisuus ovat nyt keskeisimmät tekijät sille, että saamme jatkaa lähiopetuksessa syyslukukauden jälkimmäisenkin puolikkaan. 

Nyt on aika huokaista hetkeksi ja kerätä virtaa tulevaa talvea varten. Hyvää syyslomaviikkoa kaikille!

Voikaa hyvin,

Mika-reksi

Tiedote koteihin Iivarin koulun valmiustilan kohottamisesta

Koronavirustartuntojen määrä on viime viikkoina ollut nousussa koko Suomessa ja myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella. Useampi tartuntaketju on ulottunut myös Kuusiolinnan toiminta-alueelle. Yhteen tartuntaketjuun liittyen Alavudella on tapahtunut viime viikon lopulla joukkoaltistuminen Sulkavankylän koululla. Altistuneiden joukossa on useamman luokka-asteen oppilaita ja lisäksi koulun henkilökuntaa. Kaikki altistuneet on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin. Koko Sulkavankylän koulu siirtyy tapahtuneen vuoksi varotoimena etäopetukseen seuraavien 2 viikon ajaksi. (Marjo Ala-Salmi, tartuntataudeista vastava lääkäri)

Tämä Kuusiolinnan virallinen tiedote perustelee meille kaikille tänään tehdyn Korona-valmiuden kohotuksen. Kaupungin sivitystoimen ohjeistuksen mukaisesti olemme nostaneet valmiuttamme ja aloittaneet varautumisen mahdolliseen etäopetukseen siirtymiseen. Tilanne alueellamme on edelleen vakaa, mutta vakava.

Tänään ovat kaikki oppilaat keränneet mukaansa eri oppiaineiden koulukirjat - tarkoitus ei ole kantaa kaikkia kirjoja jokaisena koulupäivänä koulun ja kodin välillä, vaan mukaan tulee ottaa kunakin koulupäivänä tarvittavat oppivälineet (kirjat, vihkot yms). Turvaväleistä ja kokoontumisista on käyty luokissa keskustelua - jatkamme kohotetun hygienian ohjein. Olemme valmistautuneet mahdollisen etäopetuksen aloitukseen kertaamalla jo keväällä käytettyjä menetelmiä. Opettajien kokoontumisia on rajoitettu, mekin kokoonnumme MEETeissä. Koulun ulkopuolisten henkilöiden liikkuminen koulun sisätiloissa klo 07.00-15.00 välillä kielletään - lapset saatellaan tai noudetaan koulun ulko-ovilta. 

Seuraamme tilanteen kehittymistä lähes ympärivuorokautisesti ja reagoimme heti, mikäli saamme ohjeistuksen joko terveydenhuollosta tai opetuksen järjestäjältä. Teidän kotien toivomme seuraavan Wilmaa päivittäin.

Edelleen on tärkeää, että lapset sairastavat kotona ja heidät viedään herkästi koronatestiin, mikäli terveydenhuollon viranomaiset niin suosittelevat (ottakaa terveydenhuoltoon yhteyttä heti, kun lapsenne sairastuu ja oireet viittaavat mahdollisesti Koronaan). 

Tässäkin tilanteessa maltti on valttia ja varautuminen tuo turvaa kaikille meille. 

Voikaa hyvin,

Mika-reksi

https://www.kuussote.fi/ajankohtaista/uutiset/tiedote-koronatilanteesta.html

Sade muutti suunnitelmia - ulkoilu vaihtui sisäpuuhiin

Iivarin koulun perinteinen syksyn ulkoilupäivä vaihtui sisäpuuhiin sateen takia. Vain koulun vanhimmat oppilaat vaelsivat alkuperäisen suunnitelman mukaisesti kohteeseensa- "virkistävässä pikkusateessa", kuten yksi kutosluokkalaisista totesi. Mahtoi makkara maistua Isokallion huipulla...


Koululla syötiin chef de Iivarin valmistamia käristeitä ja puuhailtiin sisällä monen moista.
Liikuntasaliin rakennettiin koulupäivää varten motoriikkarata, jossa oppilaat saivat puuhastella mitä erilaisimpia temppuja - liikunnan ilo oli ihailtavaa.

Luokissa opiskeltiin, pelattiin, pidettiin visailuja ja taiteiltiin. Totesipa eräs oppilas lähtiessään, että olisipa useammin lauantaisin koulua... 

Ehkäpä saamme ulkoilupäivänkin vielä toteutettua - kauniita syyssäitä toivoen.
Iivarin väki

HEIJASTINPUU Iivarin koulun pihaan

Koululle lahjoitetut heijastimet tarjoavat nyt meille kaikille turvaa. 

3.-4.luokka perusti liikenne-jakson lopuksi koulumme pihaan heijastinpuun kaikkien ohikulkevien ja koululla liikkuvien turvaksi.

Välkky näkyy pimeässä!

Vielä on kesää...Kesäisessä säässä on kiva liikkua, mutta KYLMÄ YLLÄTTÄÄ NYT HELPOSTI! Pukeudu lämpimästi ulkoiluun. Syysflunssa alkaa helposti kylmettymisestä...

Varotoimien tarkennuksista seurasi huolta...

Koulu on lähestynyt teitä WILMAn kautta seuraavalla viestillä:

Hei kodit,

Tänään maanantaina 24.8. käyttöön ottamamme varotoimet aiheuttivat osassa oppilaita huolta. Tämän vuoksi haluamme kertoa teille koteihinkin, että

* koulussamme ei ole korona-tartuntoja eikä koronalle altistuneita 

* jatkamme edelleen hyvin tarkoilla hygieniaohjeilla ja varotoimilla

* ohjeemme ja toimemme perustuvat terveydenhuollon ja opetuksen viranomaisten suosituksiin, joita seuraamme koko ajan ja joihin reagoimme, mikäli aihetta tulee

* Iivarin koulussa on edelleen turvallista käydä koulua

Kiitos koteihin, joissa on reagoitu nopeasti "nuhaneniin" - lievistäkin oireista on syytä jäädä kotiin, seurata tilannetta ja toimia mahdollisten terveydenhuollon ohjeiden mukaisesti. Näitä terveydenhuollon ohjeita ja määräyksiä noudattaa myös Iivarin koulun henkilöstö.

Kuunnelkaa lastenne huolia ja rauhoitelkaa heitä. Ottakaa herkästi yhteyttä meihin ja kysykää lisää. Tilanne on vakava, mutta vakaa.

Seuratkaa tiiviisti WILMAa ja koulumme nettisivuja - tiedotamme näillä kanavilla.

Voikaa hyvin.

Mika-reksi

UUSIA VAROTOIMIA - alkaen ma 24.8.2020

Hei kodit!

Tarkistamme Iivarin koulun varotoimia lastemme ja meidän kaikkien turvallisuuden takaamiseksi.

Maanantaista 24.8.2020 alkaen:

1. kouluaamujen luokkakohtaiset kokoontumisalueet (kyltit ohjaavat) otetaan käyttöön:

eskarit – eskarimetsä (rajataan nauhalla)

1.lk – hämppis-keinut ja kiipeilytorni

2.lk – keinut ja liukumäki

3.-4.lk – liikuntasalin sisääntuloalue

5.lk – tekonurmikaukalo

6.lk - Iivarin patsasnurmikko ja pääsisääntulomme etualue

 • aamukuljetusoppilaat Leifin ohjeistuksella ensiksi sisätiloihin ja ulossiirtymisen (viim. klo 08.45) jälkeen omille kokoontumisalueilleen
 • päiväkohtainen luokkien välituntialuekierto jatkuu

2. opettajat hakevat luokkansa sisään kouluaamuisin, merkityssä järjestyksessä:

etuovesta: 6.lk -> 5.lk

liikuntasalin ovet: 3.-4. naulakot siirtyvät li-salin aulaan

takaovi: 1.lk -> 2.lk

VÄLITUNNEILLA JA KOULUPÄIVIEN AIKANA OPPILAIDEN NOUDATETTAVA KOULUMME PUHTAUSOHJEITA JA VÄLTETTÄVÄ LÄHIKONTAKTEJA (kerrataan maanantaina).

Näiden lisäksi seuraamme turvavälejä käytävillä ja ruokailuissa yhä tarkemmin ja teemme tarvittaessa muutoksia toimintaamme. Kaikki nämä ohjeet ja toimintamallit perustuvat terveydenhuollon ja opetustoimen viranomaisten ohjeisiin ja suosituksiin.

Voikaamme hyvin,

Mika-reksi

JK. Muistutan samalla Teitä oppilastietojen sähköisestä tarkastamisesta! Toimikaa koulutoimiston ohjeiden mukaisesti. On äärimmäisen tärkeää, että meillä on voimassa olevat yhteystiedot jokaisen oppilaan kohdalla!

Alavuden korona-tilanne

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusi koronavirusinfektio. Tartunta liittyy tiedossa olevaan tartuntaketjuun. Tapaukseen liittyy joukkoaltistuminen Alavuden lukiossa. Varotoimenpiteenä osa lukion oppilaista siirtyy etäopetukseen. Altistuneita on joitakin kymmeniä.

Terveydenhuoltohenkilöstö on yhteydessä altistuneisiin henkilökohtaisesti.

Iivarin koulussa noudatamme terveyden ja hyvinvointilaitoksen laatimia ohjeita ja varaudumme koululla koronaepidemian toiseen aaltoon.

Tiedotamme oppilaiden koteja WILMAn ja koulun nettisivujen välityksellä.

Opetus jatkuu normaalisti. Edelleen hyvä käsihygienia, yskimishygienia ja turvavälit on syytä pitää mielessä. Käymme kouluviikon alkaessa oppilaiden kanssa varotoimenpiteiden ohjeistusta yhdessä läpi. Tarkennamme ohjeitamme, mikäli terveydenhoidon viranomaiset tai koulutuksen järjestäjä näin määräävät. 

Varotoimena perumme osallistumisemme kalastuksen päivään keskiviikkona 26.8.2020

Mika Vihma

Iivarin koulu - The Iivari primary School

Sakari Lähteisen suunnittelema Iivarin koulu on valmistunut vuonna 1991. Koulussamme opetetaan seitsemää alakoulun luokkaa, eskarista kuudenteen, jonka lisäksi tukea oppimiseen antaa laaja-alainen erityisopettajamme. Oppilaita Iivarissa on noin 100. Rakennuksessamme toimii myös Alavuden kaupungin päiväkoti Pikku-Iivari.

Koulutoiminnan lisäksi rakennuksessamme on kaikkien kuntalaisten käytössä liikuntasali, kuntosali ja peilisali. Koulun ulkopuolella olevat liikuntapaikat (yleisurheilukenttä, jääkiekkokaukalo, tekonurmikaukalo, frisbeegolf-rata ja luontoreitit) tarjoavat mahtavat puitteet niin ulkona oppimiselle kuin myös liikkumiselle ja virkistäytymiselle. 

Koulua ”vartioi” Risto Saalastin pronssiin valettu Iivar Eemil Wilskmanin patsas.

Wilskman oli töysäläissyntyinen, liikuntakasvatuksen uranuurtaja, mutta myös koulumies, toimien mm. voimistelun ja terveydenhoidontarkastajana 1918 – 1926. Hän oli muun muassa valtakunnallisen urheiluliiton SVUL ensimmäinen puheenjohtaja ja alan oppikirjojen tekijä. Hän perusti Suomen ensimmäisen suomenkielisen urheilulehden nimeltään "Urheilulehti".

The Iivari primary school, built in 1991, is situated in Töysä, in the city of Alavus. We have about 100 pupils from ages 6-12. There's one group for every class (from primary school to 6th grade). There's also a kindergarten, "Little Iivari", in our building.

Our location is optional for indoor and outdoor sports and learning. In our school yard or close to our school we have different kinds of possibilities for seasonal playing and sports: track and field arena, football field, ice hockey rink and many adventurous play racks. Our indoor sports hall (huge!) offers various possibilities for the school and also for the evening users. There's also a gym in our school building.

Our school was named after Mr Iivar Eemil Wilskman, who was a legendary pioneer in sports and well-being education in Finland. His statue is guarding our school. 

Take a closer look via Google:
https://www.google.fi/maps/@62.6454629,23.8205454,15z?hl=fi

Koulun aloittaminen Iivarissa

Koteihin on tänään lähetenyt WILMA-tiedote lukuvuoden aloittamisesta Iivarin koulussa. Samassa tiedotteessa ohjeistetaan toimintaa koulussamme korona-tilanteen pahenemisen ehkäisemiseksi. Ohjeet perustuvat terveydenhuollon ja opetustoimen viranomaisohjaukseen.

Mikäli kirjeeni ei ole teitä tavoittanut on se luettavissa tämän viestin liitteestä. Samoin löydätte koulumme puhtausohjeet liitteenä.

IIVARIN KOULUSSA LUKUVUOSI ALOITETAAN TIISTAINA 11.8.2020, KLO 09.00. ENSIMMÄINEN KOULUPÄIVÄ PÄÄTTYY KAIKILLA KLO 13.00.

Mukavaa loman lopetusta!

Mika-reksi

Liitteet:

Iivarin koulun puhtausohjeet
Lukuvuoden aloituskirje

Kouluvuosi 2020-2021

Koulu alkaa ti 11.08.2019, klo 09.00

Koulun ja kotien yhteinen ulkoilupäivä la 12.9.2020, klo 09-13

Syysloma 12.- 16.10.2020 (vko 42)

Syyslukukausi päättyy pe 18.12.2020

Kevätlukukausi alkaa to 07.01.2021

Iivari's got Talent III ja talviulkoilupäivä la 13.02.2021, klo 09-13

Talviloma 01.-05.03.2021 (vko 9)

Kevätlukukausi päättyy la 05.06.2021

IIVARIN TUKI - apua kouluun ja arkeen

Tueksesi toivomme sinun ja huoltajiesi muistavan, että

JOS TARVITSET APUA

KOULUTEHTÄVISSÄ, OPPIMISEESI LIITTYVISSÄ ASIOISSA:

 • kysy aina ensiksi oman luokanopettajasi neuvoja
  • lähetä viesti tai soita
  • opettajasi auttaa klo 9-15 ja vastaa viesteihisi viimeistään seuraavana koulupäivänä
 • kysy apua ja lisäohjausta tehtävien tekoon PÄIVI-erityisopettajalta
  • Päivin numero 050 472 0735
  • lähetä viesti, jossa oma nimesi ja luokkasi
  • soita
  • voitte sopia omia tapaamisaikoja

PÄIVIn tuki on tarjolla jokaisena koulupäivänä.

KOULUN KÄYMISESSÄ JA MUUSSA ARKIJAKSAMISESSA:

 • koulumme kuraattori on käytettävissäsi
  • Katariinan numero 040 829 2360
  • lähetä viesti, jossa oma nimesi ja luokkasi
  • soita

 

TERVEYTEESI JA JAKSAMISEESI LIITTYVISSÄ ASIOISSA:

 • koulumme terveydenhoitaja on käytettävissäsi
  • terveydenhoitajan puhelinnumero 040 839 8383
  • lähetä viesti, jossa oma nimesi ja luokkasi
  • soita
Terveydenhoitaja saattaa poikkeustilanteissa toimia myös muissa terveydenhuollontehtävissä, mutta vastaa viesteihin ja soittelee takaisin, ellet saa heti kiinni.

MUISTA myös - Mika-reksi 044 5502585 voit soittaa tai viestitellä.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä