Koulukohtaiset valinnaiset opinnot

Arvioinnnista


Opintojaksolla käytetään formatiivista ja summatiivista arviointia painottaen keskeisia tacvoitteita ja sisältöjä. Formatiivisen arvioinnin avulla pyritään auttamaan opiskelijaa opinnossaan eteenpäin. Opintojaksolla arvioinnissa voidaan hyödyntää myös itse- ja vertaisarviointia. Summatiivinen arviointi koostuu tavoitteiden mukaista osaamista mittaavista kokeista, testeistä tai oppimistehtävistä saatavista arvosanoista. Laaja-alaisen osaamisen osa-alueita arvioidaan pääasiassa formatiivisesti tukien opiskelijan taitojen kehitystä.

FY9 Fysiikan kertauskurssi (2 op)

Kurssi pyrkii muodostamaan kokonaiskuvan fysiikasta, sen mahdollisuuksista ja rajoituksista. Kurssilla täydennetään laskennallisia valmiuksia mm. derivaatan ja integraalilaskennan keinoin. Kurssilla harjoitellaan fysiikan tietojen itsenäistä soveltamista  erilaisiin probleemoihin ja valmistaudutaan sähköiseen ylioppilaskokeeseen. Kurssista annetaan hyväksymismerkintä.

FY10 Kokeellisen fysiikan kurssi (2 op)

Käydään läpi mittaamisen yleiset periaatteet, perehdytään mittauksen suunnitteluun, tuloksien esittäminen graafisesti, mittaustulosten raportointi. Tutustutaan myös digitaaliseen mittausympäristöön ja tulosten visualisointiin tietokonetta käyttäen. Kurssilla tehdään pareittain viisi lyhyehköä mittausta, joista laaditaan kirjallinen raportti. Kurssista annetaan hyväksymismerkintä

FY11 Tähtitiede (2 op)

Kurssissa luodaan katsaus tähtitieteen historiaan ja kokeellisiin tiedonhankintakeinoihin, tutustutaan maailmankaikkeuden rakenteeseen ja keskeisiin fysikaalisiin teorioihin (gravitaatiolaki, säilymislait, suhteellisuusteoria). Perehdytään maailmankaikkeuden historiaan ja esim. eri alkuaineiden syntymiseen. Kurssi on luonteeltaan ilmiökeskeinen eikä se vaadi fysiikan valtakunnallisten valinnaisten opintojen pohjatietoja. Kurssista annetaan hyväksymismerkintä.