Tervetuloa Eräkarkkuun!

Ohjeet majoitustilojen siivouksesta

Huomasimme vasta viime viikolla, että Erälinja on jäänyt infopimentoon siivouksiin liittyen. Koska Mäkipää ja Katajamäki ovat pääsääntöisesti varattu erälinjalaisten käyttöön, siivous kuuluu niille meidän opiskelijoille, jotka kulloinkin ovat paikalla. Lukiolaiset, maahanmuuttajat ja raamattukurssilaiset siivoavat muut majoitusrakennukset.

Yleisiä tiloja ei tarvitse imuroida eikä vessoja siivota, jos avaimet tarvitsee luovuttaa pe ennen puolta päivää.

Siivoojan kanssa on eilen sovittu, että hän käy pesemässä lattiat noin kerran kuussa. Siivousryhmä käy ennen mahdollisia opiston muita viikonloppukursseja sekä niiden jälkeen. Ilmoitelkaa, jos niissä siivouksissa jotain häikkää.

Liitteenä siivousohje, joka toimitetaan myös Mäkipäähän ja Katajamäkeen.

Liitteet:

Siivousohje

Pimeäsuunnistusnäyttö 7.11 klo 17.00

Pimeäsuunnistusnäyttö torstaina 7.11 Kokoontuminen Körrin edessä klo 17.00. Otsalamppu ja varalamppu mukaan.
Ilmoittaudu Pedanetin kautta 5.11. mennessä.

Voit ilmoittautua halutessasi harjoitusradalle jos et ole vielä tehnyt näyttöä, vaan haluat harjoitella.

Valokuvauskurssi

Saimme alustava ohjelman valokuvauskurssin vetäjiltä. Löytyy Lähijaksojen ohjelmat -kohdasta. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina.

Työssäoppimista Kairosmajalla vko 8-> vappu

Kairosmaja on Kansan Raamattuseuran tunturikeskus Pyhätunturilla keskellä Lappia. Vieraamme ovat ikäihmisiä, perheitä ja nuorisoa. 

Meillä olisi vapaana kevätkaudelle 2020 reippaan ja innostavan oppaan paikka. Työ alkaa vk 8 ja loppuu vappuun. Työssä on kolme päivää retkiä (hiihtoa ja lumikenkiä vaihtelevasti) ja kaksi päivää vaihtelevia tunturikeskuksen hommia mm. kahvila, pientä kiinteistöä, iltaohjelmia yms. 

Saat opastuksen tehtäviin vakituiselta henkilökunnalta. Myös omien ajatusten ja näkökulmien kanssa kannattaa tulla, sillä me haluamme kehittää keskustamme. 

Majoitus järjestyy. Pyhällä on huikeat mahdollisuudet harrastaa esim. laskettelua. Kairosmajalta on lähimmälle rinteelle n. 200m. 

Jos nappaa niin soittele!

Timo Ylitalo

Ohjelmavastaava/ vs. tiimin johtaja

Puh. 040 830 7 313​

Harjoittelumahdollisuus Kilpisjärvellä 27.3.- 24.4.

Tarjolla olisi työssäoppimispaikka Kilpisjärven Retkeilykeskuksessa

Harjoittelijalta vaaditaan hyvää kuntoa ja hiihtotaitoa. Hiihtoviikoilla hiihdetään päivittäin tunturissa ilman vedettyjä latuja. Tunturihiihtovälineitä ja suksivoiteita saa lainaksi Retkeilykeskuksesta. Hiihtää saa 6 päivänä viikossa, lauantait vapaapäiviä, tekemistä löytyy...

Hiihtoviikolla voi olla 1 hiihtoretki kauemmaksi esim. Lossulta Meekolle (Haltikin näkyy jos sää on kirkas), ja siinä ajetaan Lossulle ja Meekolta takaisin moottorikelkalla, muuten m-kelkkailua ei suosita.

Kj:llä oppii maastossa liikkumista, hiihtämistä (myös telemarkkia jos kiinnostusta riittää), suksien voitelua, lihashuoltoa (joka ilta ohjatut lihasvenyttelyt), asiakkaiden huomioimista ja seurustelua. Oppii myös iltaohjelmien järjestämistä jos itsellä on siihen innostusta ja halua.

Vastuuopas ja työssäoppija syövät ravintolassa asiakkaiden kanssa (ruoka on tosi hyvää, eväät saa tehdä aamiaispöydästä). Majoitus järjestyy henkilökuntatiloihin, jossa opaskin asuu.

Alkoholi ei saa olla ongelma, koska sitä on tarjolla helposti esim. asiakkaat tarjoavat.

Ajankohta: pe 27.3.- pe 24.4.2020. Em. ajankohtaa ei voi siirtää esim. maaliskuulle koska vain huhtikuussa on asiakkaita ja toimintaa.

Tee vapaamuotoinen hakemus ja lähetä se mahdollisimman pian cv:n kanssa sähköpostitse os. info@kilpisjarvenretkeilykeskus.fi

Lisätietoja saat soittamalla iltapäivisin tai iltaisin Riitta Viikille puh. +358405631262

 

Pajaillat

Loppuvuoden pajaillat merkattu kalenteriin. Aloitusajankohtaa muutettiin aikaisemman päivällisajan vuoksi, joten pajaillat klo 17.00-19.30.

Remontin tuomat muutokset

Keittiön remontin ajan Sorjalla ei valmisteta aamupalaa maanantaisin. Varaudu siis omin eväin, jos esim. tulet jo su-iltana.
Ti-pe aamupala 8.00-8.30.
Lounas 11.30-12.15
Päivällinen 16.00-16.30

Päärakennuksessa jätetään kengät aulan naulakoiden alle. Ota halutessasi mukaan villasukat/sisäkengät.

Vessat Mataleenassa ja majoitustiloissa.

Kurssille ilmoittautuminen

Ilmoita mahdollinen erityisruokavaliosi kurssille ilmoittautumisen yhteydessä. 

Kerro samalla tarvitsetteko majoitusta, lemmikkihuonetta ja tuletko jo edellisenä iltana.

Opiskelumaksujen laskutuksesta

Opiskelumaksulaskun postituksessa on siirrytty sähköpostiin! S-postin lähettäjänä on Tarja Eklöf toimistolta eli huomio tämä kun availet s-postejasi. Jos et laskua löydä, ota yhteyttä Tarjaan!

Muutoksia 2019 syksyn ja 2020 kevään kursseihin

Olemme tehneet joitakin muutoksia syksyn ja ensi kevään ohjelmiin. Tarkastatko omat suunnitelmasi ja uudet päivämäärät. Liitteenä koulutusohjelma.

Syksyn kursseilta Gps on jäänyt pois ja hirvijahtiviikonloppuun lähdetään jo aiemmin perjantaina.
Erillistä tuotteistamista ei ole syksyllä, vaan se on pakollisen yrittäjyyskoulutuksen yhteydessä tammikuussa.
Joulukuulle on yksi lisäpäivä erityisryhmille (erilaiset kuntoutujat)
Talvileiri on 14. - 17.12.
Joulujuhla 18.12
Turvallisuuskoulutus on siirtynyt helmikuulta tammikuulle ja talviretkeilyyn tuli yksi lisäpäivä varustehuoltoa.
Talvivaelleus Uk-puistoon alkaa viikon 9 lopulla perjantaina 28.2.

Liitteet:

Voimassa_Ohjelma elokuu 2019 - pakolliset.doc

Suomen Ladun ohjaajarekisteri

Viestiä Suomen Ladulta:

Suomen Ladulla on kaikille avoin ulkoilun ja luontoliikunnan ohjaajien rekisteri. Voitte vapaasti välittää tietoa rekisteristä opiskelijoillenne. 

Rekisteri löytyy sivulta: suomenlatu.fi/ohjaajarekisteri. Rekisteristä kuka vain voi etsiä tapahtumaan tai toistuvaan lajitoimintaan ohjaajia paikkakunnan ja lajin perusteella. 

Rekisteri on avoin kaikille ulkoilun ohjaajille. Ei siis tarvitse olla Suomen Ladun jäsen tai Suomen Ladun kouluttama ohjaaja. Rekisterin kautta ulkoilun ohjaajat voivat saada uusia ohjaustilaisuuksia. Ohjauksesta sopiminen on aina kysyjän ja ohjaajan välistä, eikä Suomen Latu ota kantaa ohjausperiaatteisiin tai sopimukseen. 

Liitteenä pdf-esite, jota voi jakaa eteenpäin liikunta- ja luontoalan opiskelijoille. 

Lisätietoja löydätte suomenlatu.fi/ohjaajarekisteri tai kysymällä: sirkku.juntunen@suomenlatu.fi

Liitteet:

Suomen Ladun ohjaajarekisteri