Miten tehdään kotitehtäviä?

Miten kotitehtäviä tehdään?

Kotitehtäviä on erilaisia - osa tehdään työkirjaan, osa vihkoon ja osa puolestaan vaikkapa verkkolehteen. Eri oppiaineissa tehtävät ovat hieman erilaisia. Digilisätehtävät toimivat tietokoneella ja tabletilla koulussa ja kotona. Niitä pääsee tekemään Otavan Oppilaan Maailmassa - osoite ja ohjeet etusivulla.

Perustehtävät:

1) Äidinkielessä tärkeintä alussa on lukuläksy. Kotitehtävät ovat pääsääntöisesti seuraavalle päivälle. Kirjoitustehtävät merkitään ja tehdään työkirjaan tai vihkoon. Digitehtävät harjoittavat lukemaan ja kirjoittamaan oppimista. Niitä voi tehdä tietokoneella ja tabletilla koulussa ja kotona.

2) Matematiikassa oppilaat tekevät kotona seuraavaksi päiväksi opiskeltujen aukeamien kotilinnaruudukon. Kotitehtävät merkitään kirjaan. Digitehtävät on tarkoitettu oppimisen vahvistamiseen ja kertaamiseen. Digilisätehtävät toimivat tietokoneella ja tabletilla koulussa ja kotona.


3) Ympäristöopin ja uskonnon kotitehtäviä tulee hyvin harvakseltaan. Silloin tehtävät tehdään yleensä vihkoon seuraavalle viikolle.

Muista tehtävistä ilmoitan, ja niiden palauttamisesta sovimme erikseen. Tällaisia tehtäviä ovat esimerkiksi kirjojen lukeminen, tarinoiden kirjoittaminen, esitelmät, haastattelut, tiedonkeruu, tutkimustehtävät tai jutut verkkolehteen.

* Oppikirjoja ei pidä säilyttää kotona. Reppuun kannattaa pakata vain ne kirjat, joista on tehtäviä kotiin. On parempi, että kirja on koulussa, jotta tehtäviä voidaan tehdä edes oppilaan työpaikalla.
* Kokeita on harvakseltaan. Urakka helpottuu, jos oppilas lukee ja harjoittelee opittavia asioita säännöllisesti joka koulupäivä.
* Kokeet oppilaat näyttävät kotona vanhemmille, jotka kuittaavat ne. Kokeet säilytetään koululla lukukauden loppuun, jonka lopussa ne palautetaan oppilaille.

PIDÄN TUKIOPETUSTA TARVITTAESSA. KIINTEÄ TUKIOPETUSTUOKIO ON TORSTAISIN KLO 13.15 ALKAEN.