Könönpellon varhaiskasvatusyksikkö
Opetellaan yhdessä: Tervehdin tullessani, sanon heipat mennessäni.
Lomakysely
Nepsy-info
Yhdessä aika
Yhteystiedot
Neuvola-asiaa
Tiedoksi huoltajille!
Neuvolan sähköinen kutsupalvelu on toistaiseksi poissa käytöstä.
Asiakkaat voivat varata lapselle ajan neuvolaan puhelimitse;
Th Anu-Riikka Markkanen puh. 044-7436662
Th Leena Tuure puh. 040-7423881
Th Minna Uimonen puh. 040-7423889
Soittoaika päivittäin klo 12-13
Könönpellon väki toivottaa oikein riemukasta joulun aikaa ja kaikkea hyvää vuodelle 2023!
Nyt harjoittelemme: Olen ystävällinen ja reilu kaveri
Meidän tiimit
Kanttarellit: https://peda.net/varkaus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatus/kp2/kantarellit
Vahverot: https://peda.net/varkaus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatus/kp2/vahverot
Kuukuset: https://peda.net/varkaus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatus/kp2/kuukuset2
Tatit: https://peda.net/varkaus/varhaiskasvatus/varhaiskasvatus/kp2/tatit2
Odotettuja vieraita tapaamassa
https://www.varkaus.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/lasten-nuorten-ja-perheiden-palvelut/perheiden-palvelut
Viikon 39 vinkki
Syksyn tullen kelit viilenee ja iltakin hämärtyy aiemmin. Sadekelejäkin tuntuu olevan enemmän. Herkästi tulee jäätyä sisälle ruudun ääreen.
Irtaantukaa hetkeksi ruudusta ja nauttikaa perheen yhteisestä ajasta ulkona. Lapset innostuvat helposti pienistäkin asioista ja nauttivat, kun saavat tehdä yhdessä vanhempiensa kanssa. Metsässä näkee nyt upeaa puiden väriloistoa. Lähtekää yhdessä lasten kanssa metsäretkelle ihmettelemään syksyn merkkejä ja etsikää yhdessä "aarteita". Lapset on helppo ottaa mukaan esimerkiksi haravointiin. Mikäs sen parempaa, kuin lehtikasojen tekeminen ja niissä pomppiminen! Sadekeleillä on hauska laittaa kumpparit jalkaan ja hyppiä vesilätäköissä. Iltojen hämärtyessä taskulampuillakin voi leikkiä ulkona vaikkapa tuikkusta. Ulkona liikkuessa olisi myös hyvä muistaa tehdä itsensä näkyväksi liikenteessä heijastimien ja valojen avulla!
Arkiseltakin tuntuva asia voi lapselle olla päivän kohokohta!
Lapsen hyvinvointi varhaiskasvatuksessa ja kotona: Ruokailu
https://neuvokasperhe.fi/syominen/
Lapsiperheessä syöminen on iso osa arkea. Lapsille on luontaista, että syömisen vaiheet vaihtelevat. Syöminen-osiosta löydätte esimerkiksi monenlaisia vinkkejä kasvisten ja hedelmien syömiseen sekä helppoja reseptejä arjen kokkailuun. Millaiset ovatkaan suositut 10 vinkkiämme nirsoiluun ja valikoivaan syömiseen?
Esittely
Luonnonläheisessä päiväkodissamme tarjoamme lapselle turvallista, välittävää ja luovuuteen innostavaa toimintaa. Kasvatuksemme ja opetuksemme on eri osapuolten tasavertaista vuorovaikutusta, jossa vanhempien ja henkilökunnan erilainen asiantuntemus ja -tietämys yhdistyvät kasvatuskumppanuudeksi. Yhteiset arvomme ovat turvallisuus, leikki ja välittäminen.
Toiminnassamme painottuvat leikki, luonto, liikunta, taidekasvatus sekä kirjallisuus.
HPO:n ohjeen mukaisesti tiedottamisesta luovutaan mahdollisten korona-altistumisten osalta.
Hoitoaikojen ilmoittaminen
Ennalta ilmoitettuja hoitoaikoja tarvitaan mm. aterioiden tilauksessa, sekä henkilöstön riittävyyden suunnittelussa.
Sähköiseen hoitoaikojen ilmoittamiseen pääset
TÄSTÄ!
Uusimmat ohjeet lapsen sairastuessa
Kunniakirja Könönpellon päiväkodille
ProVaka
Varkauden varhaiskasvatuksessa on otettu käyttöön pro toimintakulttuuri, jossa käyttäytymistä ohjataan positiivisen palautteen avulla, ja jossa aikuiset toimivat malliesimerkkinä. Toimintakulttuurimuutoksen kehittämisen takana on Jyväskylän yliopisto.
Varkauden kaupungin varhaiskasvatusyksiköt ovat sitoutuneet ProVakan (positiivinen ryhmässä oppiminen varhaiskasvatuksessa) myötä toimintakulttuurin muutokseen. Kehitysvaiheessa toimintakulttuurin muutos on ollut osa Jyväskylän yliopiston ohjaamaa prosessia, jonka myötä koko Varkauden kaupungin varhaiskasvatuksessa on yhtenäiset käytänteet lasten ohjaamisessa ja positiivisen, kohdennetun, sekä oikea-aikaisen palautteen antamisessa.
Positiivisen palautteen vahvistamiseksi käytössä on konkreettiset muistukkeet (Pro-kortti). Tietyn määrän yhteisiä onnistumisia saavutettuaan ryhmän lapset pääsevät juhlimaan onnistumista ja osaamistaan ”kiva-päivän” merkeissä. Näiden päivien sisältöön ovat lapset päässeet vaikuttamaan itse.
Kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä laaditaan käyttäytymisodotukset, joita harjoitellaan yhdessä, ja jotka jäävät arjessa elämään. Käyttäytymisodotusten malliesimerkkinä on aina aikuinen, joka näyttää omalla käyttäytymisellään ja vuorovaikutuksellaan oikean, toivotun tavan toimia. Käyttäytymisodotuksia on laadittu päivän eri tilanteisiin pro-tiimin huomioiden ja havaintojen pohjalta.
Lähtökohtana yhteisille käyttäytymisodotuksille ovat olleet huoltajien toiveet lasten käyttäytymiseen liittyvässä oppimisessa ja opettamisessa, sekä henkilöstölle järjestetyt kyselyt, joiden pohjalta ovat löytyneet ne tilanteet, jotka kaipaavat yhteisesti sovittuja toimintatapoja.
Toimintakulttuuria kehitetään ja arvioidaan jatkuvasti.