8. Huopakuori Barcelona

Huovutettu laukku
8. Eija Piikkilä. Huopakuori Barcelona. 2021.
Säilyttimen päämateriaalina on käytetty viittä eriväristä huopalevyä. Neljä väriä ovat luonnovärisiä ja viides, punaruskea, on värjätty. Lisäksi on käytetty huopuvaa villalankaa kuviointiin ja huopumatonta kantohihnan kiinnitykseen. Muut materiaalit ovat virkattu puuvillapitsi ja kulunut pehmeä käsilaukku.
Säilytin eli laukun kuori on huovutettu muotin päälle niin, että sisimmäksi on laitettu punaruskea villa ja pinta on vaakaraidoitettu neljällä erivärisellä luonnonvärisellä villalla. Se on koristeltu pitsipalalla ja huopuvalla langalla.
Viimeistely on tehty silitysraudalla, jolla on saatu tehtyä tasainen pohja, jonka ansiosta laukku pysyy itsekseen pystyssä.
Säilytin nimeltä Huopakuori Barcelona säilyttää sekä muiston perheen Barcelonan matkasta, että jatkaa sieltä hankitun ja paljossa käytössä kuluneen käsilaukun käyttöikää.
Pitsin voi nähdä viittauksena katalonialaiseen koristeellisuuteen ja laukun orgaanisten muotojen viittavan Gaudin Casa Milaan, jossa on sisäpiha. Lankakuvioinnissa voi nähdä hahmoja, kenties perheen ihmettelemässä Barcelonan ihanuuksia.

Tämän kuvan tekstivastine: Huovutettu laukku