8. Metsäkukkia

Vihreäsävyinen painettu kangas.
8. Päivi Maanoja-Lintulaakso. Metsäkukkia. 2020.
Kukat ovat olleet minulle aina erityisen tärkeitä. Minulla on kotona piha, missä kasvaa runsaasti perennoja.
Näyttelykäynnillä Sara Hildenillä, ihastuin jo kaukaa Tuula Lehtisen kukkatauluihin Van Dael I ja Rosario Arboretum. Upeiden kukkamaaulauksien eteen oli maalattu himmeä verho. Tuo himmeä verho sai minut uskaltautumaan sommittelemaan metsäpöytäliinaani kukat päällekkäin.
Tein useita seuloja valottamalla ja vahalla. Vahaseulojen kuvista tuli niin abstrakteja, etten vielä halunnut käyttää niitä työssäni. Käytän niitä myöhemmin. Valotusseuloissa yksi kuvista oli oma piirrokseni muut olivat tyttäreni piirroksia. Oli jotenkin tunteisiin vetoaavaa saada käyttää näitä tyttäreni piirroksia.
Pohjavärin pöytäliinaani tein aurinkovaloituksella, pienessä vadissa kotonani. Aika sotkuista puuhaa. Siivoamista tuli aika paljon. Olin tyytyväinen värjäyksen tulokseen.
Pöytäliinani pituus on 260 cm. Joten painoin sen työpaikallani illalla isolla teräspöydällä. Laitoin kankaan alle kuplamuovia ja paksua villakangasta. Pelotti alkuun koko seulaprosessi. Mutta joka painokerran jälkeen huokailin onnistumisen ilosta.

Tämän kuvan tekstivastine: Vihreäsävyinen painettu kangas.

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentin