YHTEISTYÖPROJEKTI (1,5 op)

Teoksen suunnittelu ja valmistus Nextiiliin!

Opintokokonaisuuden aikataulu:
Tutustuminen Nextiiliin to 4.6. Kokoontumiset torstai-iltaisin klo 17-20, 20.8. – 8.10.2020 (aikataulua voidaan muokata yhteistyötahon kanssa sopivaksi) Vuorentaustan yläkoulun käsityöluokassa + yhteistyökumppanin luona.

Opettaja: Ulla Tujula

Tehtävä:
Yhteistyöprojektin suunnittelun ja toteutuksen lähtökohta on suurehkon teoskokonaisuuden suunnittelu ja valmistus ryhmätyönä Pirkanmaan kierrätys ja työtoiminta ry:n ylläpitämään tekstiilinkierrätyspaja Nextiiliin, Lielahteen. Materiaalina käytetään pääasiassa Nextiilistä löytyvää kierrätettyä tekstiilimateriaalia, jota muokataa tarvittaessa suunnitelmaan sopivaksi.

Tiedonhakutehtävä ja orientaatio aiheeseen:
Hae tietoa internetistä, kirjoista jne. tunnettujen taiteilijoiden julkisiin tiloihin tehdystä taiteesta. Inspiroidu näkemästäsi ja lähde ennakkoluulottomasti ideoimaan ja suunnittelemaan teoskokonaisuutta Nextiiliin. Pohdi Nextiilin tilaa ja sen asettamia vaatimuksia suunnittelulle (esim. värimaailma, tunnelma, kattorakenteet ja ripustusmahdollisuudet).

Guido van Helten, Pinja. 2016.



Miina Äkkijyrkkä, Joy. 2006. Alla: Anu Tuominen, Oikeita väriympyröitä. 1997 - 

Nextiili tilana!

Teoskokonaisuus tullaan sijoittamaan Nextiilin myymälän kattoon/ylärakenteisiin, ensisijainen toive teoksen sijoittamiseen oli myymälän kulmaikkunoiden läheisyyteen (ikkunoiden leveys noin 6 metriä). Suunnittelussa ja valmistuksessa tulee huomioida mm. teoksen ripustuksen korkeus ja paino.