Soinin varhaiskasvatus

Varhaiskasvatuspaikan hakeminen ja irtisanominen

Kunnallista varhaiskasvatusta järjestetään 0-6-vuotiaille lapsille Laulumaan päiväkodissa sekä perhepäivähoidossa. Lapselle voi hakea kokopäiväistä (yli 5h/pv) tai osapäiväistä (enintään 5h/pv) varhaiskasvatuspaikkaa. Mikäli jompikumpi tai molemmat lapsen huoltajista ovat kotona, on perheellä oikeus hakea lapselle osa-aikaista varhaiskasvatusta (enintään 20h/vk), joka voi sisältää sekä koko- että osapäiviä. Lapsella on oikeus varhaiskasvatuspaikkaan siihen saakka, kun hän aloittaa oppivelvollisuuskouun.

Varhaiskasvatusmaksut on porrastettu lapsen sovittujen hoitopäivien mukaan. Lapselle voi valita sovituiksi hoitopäiviksi 20h/vk,1-10pv/kk, 11-15pv/kk tai yli 15pv/kk. Varhaiskasvatuksen maksuperusteista saat lisätietoa sivun vasemmanpuoleisesta valikosta kohdasta Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut.

Varhaiskasvatuspaikkaa tulee hakea 4kk ennen hoidon toivottua alkamista. Jos hoidon tarve on kiireellinen vanhempien äkillisen työllistymisen tai opiskelupaikan saamisen vuoksi, varhaiskasvatuspaikka tulee järjestää 2 viikon kuluessa siitä, kun lapsen hakemus on saapunut.

Varhaiskasvatuspaikkaa voi hakea alla olevan linkin kautta
Päivähoitohakemus


Mikäli lapsen hoidon tarve muuttuu, tulee lapselle tehdä uusi hakemus. Hoitoaikamuutokset tulevat voimaan aina kalenterikuukauden alusta alkaen, ja niiden tulee olla kestoltaan vähintään 3kk.

Varhaiskasvatuspaikka irtisanotaan alla olevalla sähköisellä lomakkeella.

Varhaiskasvatuspaikan irtisanominen

Lapsen nimi:

Hoitopaikka:

Varhaiskasvatuksen tarve päättyy (merkitse viimeinen läsnäolopäivä):

Huoltajan nimi ja päiväys:

Roskapostituksen esto
Valitse mikä tahansa numero, joka on suurempi kuin 2. Syötä sama valitsemasi numero molempiin seuraaviin kenttiin.

MAKSUTTOMAT LOMA-AJAT VARHAISKASVATUKSESSA

kidsart (2).jpg


Soinissa otetaan käyttöön kokeilu maksuttomista varhaiskasvatuksen viikoista ajalla kesäkuu 2019 - joulukuu 2020. Tänä aikana perheet voivat käyttää 16 maksutonta viikkoa siten, että lapset ovat lomalla koulujen loma-aikoina. Vuonna 2019 maksuttomia viikkoja voi käyttää 7, ja vuonna 2020 voi käyttää 9 maksutonta viikkoa. Lisätietoa asiasta voit lukea alla olevan linkin kautta.Maksuttomat loma-ajat varhaiskasvatuksessa.pdf