≡ Navigointi

Toivalan koulu

Suomi 100 vuotta, juhlavuoden kuusen istuttaminen

Toivala 24 h -tapahtuman käynnisti juhlavuoden kuusen istuttaminen koulun pihalle suomalaisuuden päivänä 12. toukokuuta 2017. Tapahtuma on osa Suomi 100 vuotta -juhlavuoden tapahtumia. Myös kaikki oppilaat saivat oman kuusentaimen kotiin istutettavaksi juhlavuoden kunniaksi.
Toivala 24h 004.jpg
Kuusta istuttamassa Etelä-Siilinjärven asukasyhdistyksen (EtSi ry) puheenjohtaja Markku Sopanen ja Toivalan kyläyhdisyksen puheenjohtaja Jari Känninen.

Hyvän ruokailun periaatteet

Tämän lukuvuoden teema, kouluruokailun edistäminen on saavuttaanut jälleen yhden välitavoitteen: Hyvän ruokailun periaatteet.pdf​. Periaatteet ovat lähtöisin oppilailta ja oppilaskunnan hallituksen johdolla ne on työstetty lopulliseen muotoonsa. Luokat ovat ideoineet ja valmistaneet periaatteet värikkäiksi ja iloisiksi julisteiksi ruokasalin seinälle, missä ne ovat nyt kaikkien yhteisesti nähtävillä ja muistuttamassa meitä hyvän ja viihtyisän lounashetken tärkeydestä.

Millainen on terveelllinen välipala?

Lukuvuoden teemaan liittyen 3-6 luokkien oppilaat tutustuivat terveelliseen ruokavalioon. Itä-Suomen yliopiston ravitsemustieteen opiskelijoiden kanssa oppilaat pohtivat, millaisista aineksista terveellinen välipala koostuu. Lautasmalleja koostettiin toiminnallisesti ja mahtuipa mukaan pieni liikuntavälipalakin!Terveellinen ruoka 002.jpgTerveellinen ruoka 001.jpg

Toivalan koululla syödään diplomiruokaa

kouluruoka_tunnus_varillinen_180x150px.png
Mikä on kouluruokadiplomi?

"Kouluruokailun tehtävänä on edistää ja tukea lasten ja nuorten hyvinvointia sekä tervettä kasvua ja kehitystä. Kouluruokailu on myös tärkeä osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Kouluruokailu on siis koko koulun yhteinen asia, jonka toteuttamiseen ja kehittämiseen voi osallistua koko kouluyhteisö.

Kouluruokadiplomi on koululle myönnettävä tunnustus laadukkaasti ja valtakunnallisten tavoitteiden mukaan toteutetusta kouluruokailusta. Diplomi on osoitus siitä, että koulussa edistetään kouluruokailun ravitsemus-, terveys-, tapa- sekä ruokakasvatustavoitteiden toteutumista."

Kouluruokadiplomista voi lukea lisää tästä.

Toivalan koululla juhlitaan 200. ruokadiplomia Suomessa. Siilinjärvellä Kouluruokadiplomi on myönnetty Toivalan koulun lisäksi Ahmon, Kasurilan, Siilinlahden, Suininlahden ja Vuorelan kouluille.

Kouluruokadiplomin suorittaminen tukee hyvin kuluvan lukuvuoden tavoitettamme lisätä kouluruuan arvostusta ja edistää kouluruokailun viihtyvyyttä.

Tämä toimii!

Tämä toimii- kilpailu on 4-6 -luokkalaisille tarkoitettu teknologiakilpailu, jonka avulla voidaan tutustua opetussuunnitelman aihekokonaisuuteen Ihminen ja teknologia. Tämä toimii! -prosessi toteutetaan koulussa oppituntien aikana ryhmissä, joissa on mukana tyttöjä ja poikia. Prosessissa valmistetaan liikkuvia ja leikittäviä leluja, joissa hyödynnetään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaalia. Prosessista pidetään päiväkirjaa ja valmiille lelulle tehdään myös mainos.

Toivalan koulun Tämä toimii! -teknologiakilpailuun osallistuivat 5A, 5B ja 6A -luokat.Toivalan koulun edustajana jatkokilpailuun Joensuun aluetapahtumaan valittiin 6A-luokan oppilaiden valmistama robotti Jaava.
Kaikki Toivalan koulun kilpailutyöt löytyvät täältä.
11. Jaava.jpg