Hankkeet
Erasmus+ - Kansainvälinen toiminta
Suininlahden koulun kansainvälinen toiminta perustuu koululle vuonna 2022 myönnettyyn, EU rahoitteiseen Erasmus+ Akkreditointiin. Erasmus+ -akkreditointi tarkoittaa laatuvarmistettua "Erasmus+ -jäsenyyttä". Akkreditoitavat organisaatiot ja verkostot osoittavat toimintansa operatiivisen ja strategisen pitkäjänteisyyden sekä sitoutuvat noudattamaan Erasmus+ -ohjelman laatustandardeja. Suurimpana muutoksena menneeseen kv-toimintaan on siirtyminen yksittäisistä hankkeista kohti suunnitelmallista, monivuotista ja strategista kansainvälisyystoimintaa Erasmus+ -ohjelmakaudella 2021–2027.
Akkreditointi mahdollistaa koulun henkilöstön ja opettajien kansainvälisen toiminnan täydennyskoulutusten, vierailujen ja lyhyiden oppilasliikkuvuuksien (opintoretkien ja lyhyiden oppilasvaihtojen) kautta.
Lukuvuoden 2024-2025 aikana toteutaan 1 oppilasliikkuvuus, jossa 10 oppilasta vierailee Belgiassa, Leuvenissa. Vierailu on osa koulun kulttuuriperinteisiin liittyvää projektia, jossa mukana on belgialaisen koulun lisäksi koulu Ruotsista. Helmikuussa 2025 koululle saapuu vierailulle oppilasryhmä Belgiasta.
Vuoden aikana myö opettajat osallistuvat täydennyskoulutuksiin ja Job shadowing- vierailuille monipuolisesti ympäri Euroopan Unionia, noudattaen koulun kansainvälisyyssuunnitelmaa.
Kansainvälisyystoiminnassa päätavoitteinamme on:
1. kansainvälisen toiminnan kehittäminen
2. elinikäinen oppiminen ja
3. koko kouluyhteisön hyvinvointi
Näihin tavoitteisiin tähtäämme seuraavin keinoin:
- jatkuva verkostoituminen, joka johtaa uusiin innovaatioihin ja yhdessä kehitettyihin kansainvälisiin oppilasprojekteihin.
- haluamme löytää kansainvälisten koulutusten kautta uusia opetus- ja opiskelumetodeja koulun arkeen ja haastaa opettajien aiemmat toimintamallit
- innovatiivisia tapoja toimia kohderyhmien kanssa; esimerkiksi houkuttelevampia koulutus- tai kurssiohjelmia, opetushenkilöstön lisääntynyttä pätevyyttä, menetelmiä vaihtojaksojen aikana hankitun osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen, tehokkaampia tapoja toimia paikallisyhteisöjen hyväksi
- modernimpaa, dynaamisempaa, sitoutuneempaa ja ammattimaisempaa organisaatioympäristöä: mm. valmiutta omaksua uusia käytäntöjä ja menetelmiä omaan toimintaan, henkilöstön kehittämisen strategista suunnittelua
- haluamme lisätä edelleen vuorovaikutteista oppimista, jossa oppimisprosessi perustuu yhteistyöhön oppilaiden kesken.