Teemapäiviä ja tapahtumia

Yllätysten yönä 8.11.2019 Äetsän koululla tapahtuu klo 17.30-20.30. Tervetuloa!

Äetsän koululla järjestetään perinteinen lastentapahtuma Yllätysten yönä. Koululla on mm. temppurata, kahvio, arpajaiset, tiedepaja, kummituskäytävä sekä kasvomaalaus ja kynsistudio.

Lisäksi paikalla on Sastamala 10 vuotta -juhlaan liittyvä interaktiivinen videotaideteos Sastamala maisemissa. Teos toteutetaan videoprojisoinnein, jotka koostuvat Sastamalan maisemista ja kohteista eri vuodenaikoina kuvattuna. Teoksessa on noin kolmekymmentä erilaista maisemavaihtoehtoa ja katsoja voi osallistua teoksen tekemiseen vaihtamalla kuvia mieleisekseen. Taideteoksen toteuttaa sastamalalaislähtöinen t2+r ­­-taidekollektiivi. Kollektiivin muodostavat mediataiteilija Niko Tiainen, yhteisötaiteilija Elina Tiainen, taiteilija ja tuottaja Johannes Rantanen sekä valo- ja videokuvaaja Mónica Suárez Galindo

Koululla myös jaetaan kirjankeräilijä Matti Nummelinin lahjoittamia lasten- ja nuortenkirjoja. Kirjat ovat kriitikkona, kirjailijana ja kääntäjänä toimineen Irja Lappalaisen jäämistöstä.

Tulevien seiskaluokkalaisten vanhempainillassa 16.5.2019 myös huoltajat pääsivät musisoimaan. Heitä ohjasivat oppilaat Ella Gutierrez Pohjala 7a, Martti Niemelä 7a ja Miia-Maria Mäkinen 7c. Rehtori Päivi Vuori kertoi muun muassa työjärjestyksistä. Oppilaskuntaa esittelivät Iida Marttila 8b ja Atte Ollila 8c. Tukioppilastoiminnasta kertoivat Viivi Välimäki ja Venla Nikali 9a. Erityisopettaja Tuomas Saarenpää esitteli tukimuotoja ja matematiikanopettaja Mikko Viitamaa kertoi yksilöllisistä oppimispoluista.