Toejoen koulu

Tärkeää

Koronatilanteen vuoksi seuratkaa ahkerasti myös paikallisia ja valtakunnallisia uutisia eri medioista. Tarkistakaa Wilman viestit ja tiedotteet vähintään kerran päivässä.

Toejoen koulu

Toejoen koulu sijaitsee Kokemäenjoen pohjoispuolella noin kahden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Nimensä koulu on saanut joessa olleiden tokeiden eli siian ja lohen kalastukseen tarkoitettujen pyydyksien mukaan.

Koulu on perustettu vuonna 1900, jolloin se vielä kuului Ulvilan kuntaan. Vuonna 1941 suoritettujen alueliitosten jälkeen Toejoki ja sen koulu ovat kuuluneet Porin kaupungille. Pihapiirissä olevista rakennuksista vanhin on rakennettu 1937 ja uusimmat 1980 ja 1981. 

Toejoen koulussa on 285 oppilasta sekä 18 opettajaa. Koulun arjessa oppilaita kasvattavat myös kolme koulunkäynninohjaajaa, oppilashuollon henkilökunta, terveydenhoitaja, koulusihteeri sekä keittiön ja ruokalan henkilökunta. Koulumme tehtävänä on tarjota oppilaille parasta mahdollista perusopetusta, kasvattaa, opettaa ja ohjata tiedolliseen, taidolliseen ja sosiaaliseen kehittymiseen kykeneviä oppilaita. 


Tervetuloa tutustumaan kouluumme!