Iltis

Ohjattu iltapäivätoiminta koulun pienimmille

Iltapäivätoiminta - Iltis

Koko kaupungin yhteinen ja päivitetty tieto löytyy oheisesta linkistä:

Kaupungin ILTIS-sivusto https://www.pori.fi/iltis


Koululaisten ohjattu iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä 1-9-luokkien erityisoppilaille. Iltapäivätoiminta ei ole päivähoitotoimintaa.

Iltapäivätoimintaa järjestetään kello 17 asti kaikkina koulupäivinä lukuun ottamatta lukukauden päättymispäiviä. Koululaisten ohjatussa iltapäivätoiminnassa pyritään korostamaan monipuolisuutta ja valinnaisuutta. Lapsille tarjotaan välipala.

Iltapäivätoimintaan hakeutuminen ja toiminnasta irtisanoutuminen

Kuluvan lukuvuoden iltapäivätoimintaan voi tiedustella vapaita paikkoja tai irtisanoutua toiminnasta
Arja Laineelta: puh. 044 701 5014 tai sähköposti | iltis@pori.fi |. 

******

Iltapäivätoiminta on perusopetuslain (8 a luku) mukaista perusopetuksen oppilaille suunnattua ohjattua toimintaa, jonka kokonaisuudesta kunta vastaa. Opetushallitus päättää aamu- ja iltapäivätoiminnan tavoitteista ja keskeisistä sisällöistä antamalla toimintaa varten perusteet, joiden mukaisesti toiminta tulee järjestää. Perusteet löytyvät Iltapäivätoiminnan nettisivuilta ja tästä linkistä: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/131412_po_aamu_ja_iltapaivatoiminnan_perusteet_2011.pdf

Kaupungilla tulee olla myös toiminta- ja arviointisuunnitelma, koskien koko kaupungin toimintaa (Palvelun tuottajat, kaupungin koulut ja yksityiset koulut). Porin Aamu- ja iltapäivätoiminnan toiminta- ja arviointisuunnitelma päivitettiin lautakunnassa uuden kilpailutuksen myötä :http://pori.cloudnc.fi/download/noname/%7B4e7ac5d4-f2e2-4b73-b01a-4571d051dcd9%7D/599345. Näiden lisäksi yksiköissä on omat tarkemmat toiminnan suunnitelmat.

Iltapäivätoiminta on osa lapsen koulussa viettämää päivää. Moni osallistuu toimintaa useita tunteja viikossa, pisimmillään jopa 25 tuntia viikossa. Kodin, koulun ja toiminnan toteuttajan välisen yhteistyön on tarkoitus jäsentyä luontevaksi osaksi aamu- ja iltapäivätoimintaa. Yhteistyö on tärkeää ja korostuu mm. tehostetun ja erityisen tuen oppilaiden osalta. Huoltajien kanssa sovitaan, miten tukea saavan oppilaan tarpeet sekä kasvuun ja kehitykseen liittyvät tavoitteet otetaan tarpeen mukaisesti huomioon iltapäivätoiminnassa. Iltapäivätoiminnan ohjaajat voivat osallistua oppimissuunnitelman tai HOJKS:n laadintaan ja muihin lasta koskeviin keskusteluihin huoltajan luvalla (Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan perusteet 2011).


******