VALTRA Day as a farmer

Tervetuloa maailman tärkeimmän työn äärelle!

No farmers no food!

Puhdas maaperä, ilma ja vesi sekä ruokaketjun fiksut toimintatavat takaavat, että suomalaiseen ruokaan voi luottaa. Ruokaketjun ammattilaiset varmistavat, että kuluttajat voivat tehdä arvojensa ja tarpeidensa mukaisia valintoja.

Kotimaiseen ruoantuotantoon liittyy paljon positiivisia asioita kuten työllistävä vaikutus, vahva osaaminen ja ruokaturvallisuus sekä monipuolinen, maittava ja terveellinen tarjonta. Ruoantuotantoon liittyy aina myös ympäristövaikutuksia ja eettisiä kysymyksiä, joita ei ole reilua eikä kestävää ulkoistaa muille. Vain olemassa olevaa ja omissa käsissä olevaa ruokajärjestelmää voidaan itse kehittää. 

Pohjoiset luonnonolosuhteemme tarjoavat sekä haasteita että yllättäviäkin hyötyjä ja luovat perustan ruoantuotannollemme.
Alkutuotanto ja elintarviketeollisuus kasvattavat ja jalostavat raaka-aineet syötäväksi ravinnoksi, joka lopulta päätyy kuluttajien pöytään pääasiassa kauppaverkoston kautta. Kuluttajan ruoanvalintaan vaikuttavat monet asiat kuten arvot, asenteet, ravitsemus ja alkuperä.
Lähde: https://ruokatieto.fi/ruokatietoa/pellolta-poytaan/

Tulevaisuuden osaajia Tarvaalan Biotalouskampukselta!

Luonnonkauniilla paikalla Saarijärven vesireitin äärellä sijaitsevalla Tarvaalan opetusmaatilalla keskitytään erityisesti lypsykarjatalouteen ja sitä tukevaan rehukasvien viljelyyn. Tilallamme ja työssäoppimispaikoillamme voi tutustua uusimpaan teknologiaan, mm. ensimmäisen robottilypsyn otimme käyttöön jo vuonna 2002 ja uusi robotti hankittiin vuonna 2019.

Pelloilla viljelemme myös bioenergiakasveja ja opetusmetsistä tuotetaan haketta ja klapeja. Opetusmetsät ja metsäalan koulutus kytkeytyvätkin saumattomasti opetusmaatilamme toimintaan. Ympäristöalan koulutuksemme tukee tehokkaasti tehtäväämme kestävän kehityksen edistäjänä.

Koetoimintaa opetuksen ohella

Oppilaitos osallistuu yhteistyössä Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa erilaisiin hankkeisiin ja koetoimintaan. Olemme mukana esimerkiksi ajankohtaisessa hiilipilotti Carbon Action -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää hiiltä varastoivan viljelyn eli hiiliviljelyn käyttöönottoa suomalaisilla maatiloilla. Tästä voit tutustua koelohkon maaperäantureiden lähettämään aineistoon.

Tässä on ohjeet kirjautumiseen: login nimi on “demo_jyvaskyla” ja salasa “demo”. ”Huom. Mittaustulokset ovat tarkastamattomia, joten ne voivat sisältää virheellisiä tuloksia.”

Valion maidontuottajana olemme mukana ”Hiilineutraali maitoketju 2035”- hankkeessa vähentämässä kasvihuonekaasupäästöjä.

Tarvaalan opetusmaatilalla valmennetaan opiskelijoita alan monipuolisiin töihin. Ensimmäisen vuoden opiskelijat tuottavat kesäjakson opintojen aikana opetusmaatilan eläinten tarvitseman rehun. Tilalla tehdään oikeita töitä oikeissa ympäristöissä.