Kajaani
Kajaani
Kajaani on Kainuun maakuntakeskus ja se on perustettu 1651. Täten se on Suomen neljänneksi vanhin sisämaakaupunki. Kajaanissa on myös ollut kuuluisuuksia: Elias Lönnrotin toimiminen piirilääkärinä vuosina 1833-1853, runoilija Eino Leino sekä presidentti Urho Kekkosen koulun käyminen Kajaanin lyseossa.
Kajaanin asukasluku on 37 900 ja näin ollen se on (31.1.2014) Suomen 30. suurin kaupunki.
Kajaanin kaupunki
Kajaanin vaakuna
Kajaanin asukasluku on 37 900 ja näin ollen se on (31.1.2014) Suomen 30. suurin kaupunki.
Kajaanin kaupunki
Kajaanin vaakuna
Liitteet:
Historia
Kajaanin seudun asutuksen juuret ovat vuosituhansien takaisessa menneisyydessä.
Kajaanin kaupungin perusti kreivi Pietari Brahe 6. maaliskuuta 1651. Kajaanin väkiluku oli 1650-luvulla vain 400 asukasta, ja taloja kaupungissa oli joitain kymmeniä. 1900-luku oli Kajaanille tärkeää aikaa kasvun kannalta. Toisen maailmansodan aikana Kajaani joutui kokemaan kovia, sillä huomattava osa sen asuinrakennuksista tuhoutui useissa pommituksissa. Myös monet ydinkeskustan liiketalot tuhoutuivat. Rakentaminen ja väestönkasvu oli erityisen voimakasta varsinkin sodan jälkeisenä aikana. Kaupunki on kärsinyt muuttotappiosta 1990-luvun puolivälistä alkaen asukkaiden muuttaessa varsinkin Ouluun ja Helsinkiin.
Kuvia Kajaanista
Nähtävyydet
Nähtävää Kajaanissa on monenlaista, lähinnä Suomen historiaan merkittävästikin liittyvää. Näistä kohteista muutaman mainitakseni, Kajaanissa on Kajaanin linnan rauniot, kaksi voimalaitosta, Kainuun museo, Kajaanin rautatieasema, Paltaniemen maisema-alue, Kajaanin kirkko, Urho Kekkosen koti ja Elias Lönnrotin maja sekä Eino Leinon talo.