Arviointimoduuli

Arviointimoduulin käyttöönotto Peda.net sivuilla:

Kun arviointipohja on luotu, pitää se vielä ottaa käyttöön kurssille tai jaksolle:

1. Jos tuot arviointipohjan esimerkiksi kurssillesi, kannattaa luoda kurssisivujen alle oma alisivu arviointipohjalle esimerkiksi nimellä "Kurssin tavoitteet ja arviointi".

2. Klikkaa luomasi sivun oikeasta reunasta "+Luo"-nappulaa ja valitse avautuvasta työvälinelistasta "Arviointi"

3. Anna arviointimoduulille kuvaava otsikko (esim. kurssin tai arvioitavan kokonaisuuden nimi) ja klikkaa painiketta "Lisää tavoitteita ja kriteereitä"

4. Valitse avautuvasta listasta arviointipohja/-pohjia, joista haluat ottaa tavoitteita ja kriteerejä arviointimoduuliisi. Paina sitten sivun alareunasta painiketta "Tallenna ja siirry valitsemaan arviointitavoitteita"

5. Valitse sitten haluamasi tavoitteet ja paina "Tallenna ja siirry valitsemaan kriteerit". Huomaa, että alla olevassa esimerkissä näkyy vain yksi tavoite, mutta arviointipohjasta riippuen niitä voi olla useitakin.

6. Valitse sitten haluamasi kriteerit. Jos kriteerejä on paljon, voi osan kriteereistä halutessaan jättää oppilailta piiloon. Huomaa, että alla olevassa esimerkissä näkyy vain yksi tavoite ja sen kriteerit - omassa arviointipohjassasi tavoitteita voi olla useitakin. Kun kriteerit on valittu, paina "Tallenna ja siirry tarkentamaan kriteereitä".

7. Nyt voit halutessasi tarkentaa/selventää oppilaalle jokaista kriteeriä kirjoittamalla tarkennuksen kohtaan "Valinnainen kriteerin tarkennus". Jos kriteerit ovat riittävän täsmällisesti muotoiltuja, ei tarkennuksille välttämättä ole tarvetta. Paina lopuksi "Tallenna ja palaa muokkausnäkymään".

8. Valitse vielä muokkausnäkymän alareunasta haluamasi arviointitavat. Valittavissa ovat itsearviointi ja opettajan arviointi. Paina "Tallenna".

9. Lisää nyt arviointipohjalle käyttäjiä. Klikkaa arviointipohjan otsikon alapuolelta kohtaa "+Valitse käyttäjiä". Avautuvaan näkymään tulee näkyviin lista, jossa on kaikki sivullasi olevat osallistujat. Paina "Valitse kaikki", jos haluat lisätä heidät kaikki arviointipohjan käyttäjiksi. Paina lopuksi "Lisää käyttäjät"

Arviointien tekeminen ja tarkastelu:

Kun arviointipohja on otettu käyttöön ja sille on lisätty käyttäjiä, voi oppilas/opettaja antaa ja tarkastella arviointeja:

1.  Oppilas pääsee tekemään itsearviointia klikkaamalla arviointimoduulin alareunasta omaa nimeään, opettaja pääsee antamaan arviointeja osallistujille klikkaamalla haluamansa käyttäjän nimeä. Huom! Osallistuja pääsee antamaan arviointeja vain itselleen, opettaja kaikille käyttäjille. Nimeä klikkaamalla aukeaa näkymä, jossa voi määritellä, miten kriteerit on saavutettu. Perustelu-kohtaan voi lisätä myös perusteluja arvioinnin tueksi.

2. Sekä itsearvioinnit että opettajan arvioinnit näkee yhteenvetona arviointimoduulin alareunasta. Nimeä klikkaamalla saa näkyviin jokaisen kriteerin ja sen arvioinnin erikseen. Huom! Opettaja näkee kaikkien osallistujien arvioinnit, osallistuja vain omansa.

3. Arviointimoduulin perässä olevan kolmen pisteen takaa löytyy myös "Yhteenveto", jota klikkaamalla ylläpitäjä eli opettaja pääsee näkemään koontina kaikkien osallistujien etenemisen ja edellisten arviointien päivämäärän.