Opiskelijahuolto

Opiskelijahuolto

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja Suvi Hiljanen
p. 044 450 3616
Soittoaika klo 8 - 9.
Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@ksthky.fi

Kouluterveydenhuoltoon/opiskeluterveydenhuoltoon terveydenhoitajan vastaanottopäivät ma, ke ja pe klo 8 – 14. Vastaanotto ilman ajanvarausta vastaanottopäivinä klo 8 – 9, muina aikoina ajanvarauksella.

Ajanvaraus mieluiten wilman kautta viestittämällä tai soittamalla,
puh. 044 4503616, soittoaika ma-pe klo 8 – 9.

th Suvi Hiljanen, p. 044 4503616 (soittoaika klo 8 - 9.)

Ajanvaraukset mieluiten puhelimitse tai wilman kautta viestittämällä, kiitos!

Jokainen opiskelija on vakuutettu koulussa, koulumatkalla tai koulun järjestämässä tilaisuudessa sattuvan tapaturman varalta. Tapaturman sattuessa on otettava välittömästi yhteyttä terveydenhoitajaan tai koulun muuhun henkilökuntaan jatkotoimenpiteiden varmistamiseksi. Korvausten turvaamiseksi yhteydenotto terveydenhoitajaan on välttämätön.
Lääkäri
Lääkäripäivä parillisilla viikoilla keskiviikkoisin joko Kirkonseudun koululla tai yhteiskoululla/lukiossa.
Lääkäri tekee pääasiassa ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastuksiin liittyvät lääkärintarkastukset. Ajanvaraukset opiskeluterveydenhuollon lääkärille terveydenhoitajan kautta.
Hammashoito Nakkilan terveysaseman hammashoitola
02 6773 316
Hammashoitoon ovat oikeutettuja kaikki alle 18-vuotiaat. Hoito on maksutonta, mutta ilmoittamattomasta poisjäännistä veloitetaan erikseen.
Koulukuraattori

Koulukuraattorityön perustehtävä on sosiaalityön keinoin edistää sosiaalista hyvinvointia ja ehkäistä syrjäytymistä lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä keskuudessa. Koulukuraattori osallistuu oppilaitoskohtaiseen opiskeluhuoltoryhmään sekä tarvittaessa monialaiseen asiantuntijaryhmään.

Koulun sosiaalityön keinoja ovat psykososiaalinen työ, yhteistyö ja vaikuttaminen kouluyhteisössä, asuinalueella, kunnassa sekä yhteiskunnassa lapsia ja nuoria koskevissa asioissa sekä toiminnan että suunnittelun ja päätöksenteon tasolla sekä tiedottaminen.

Nuori voi ottaa yhteyttä, jos häntä mietityttää jokin koulunkäyntiin, opiskeluun, kavereihin, perhesuhteisiin tai omaan hyvinvointiin liittyvä asia.

Koulukuraattori toimii yhteistyössä oppilaan / opiskelijan, hänen huoltajiensa, häntä hoitavien ja kasvattavien henkilöiden, kouluyhteisön sekä koulutoimen, sosiaali- ja terveydenhuollon viranomaisten ja muiden viranomaisten kanssa.

Koulukuraattorilla on vaitiolovelvollisuus!

Koulukuraattorina toimii Taina Raitanen. Kuraattoriin voi olla yhteydessä puhelimitse, sähköpostitse tai Wilman kautta.

Sähköpostiosoite: taina.k.raitanen@nakkila.fi

Puh. 044 747 5943.

Koulukuraattori on tavattavissa Nakkilan yhteiskoululla ja lukiolla lukuvuonna 2019-2020  maanantaina, keskiviikkona, torstaina ja perjantaina.

Työhuone sijaitsee 2. krs:ssa, Putkinotkossa.

Opintopsykologi

Riikka Turku

Opintopsykologi
P. 044 4503226 (puhelinaika ma-to klo 13.00-13.30)
riikka.turku@ksthky.fi

Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymä
Koulukatu 2
29200 HARJAVALTA

Opiskelijahuoltoryhmä Lukion opiskelijahuoltoryhmään kuuluvat rehtori, opettajajäsenet, kouluterveydenhoitaja, koulukuraattori ja tarvittaessa lääkäri tai psykologi. Ryhmä kokoontuu kerran jaksossa ja tarvittaessa useamminkin. Ryhmäläiset ovat vaitiolovelvollisia.
Opiskelijahuollon tehtävänä on yhdessä vanhempien kanssa huolehtia opiskelijoiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista. Opiskelijahuoltoryhmässä käsitellään mm. seuraavanlaisia koulunkäyntiin liittyviä ongelmia: runsaat poissaolot, koulukiusaaminen, opiskeluongelmat, psyykkiset häiriöt, päihdeongelmat. Ryhmän tehtävänä on kartoittaa apua tarvitsevan opiskelijan tilanne ja ohjata hänet jatkotoimenpiteisiin.