Iltalukio Lohjalla

Lohjan lukion aikuislinja

Wilma | Opinto-opas | Moodle | YTL (YO-aikataulut) | Office365

Rehtori Kimmo Mikkola
  • puh. 050-5230709
  • paikalla ma-to klo 14 -19:40 , pe klo 9 - 15
  • Kilauta rehtorille, kun olet aikeissa tulla ilmoittautumaan opiskelijaksi!
Toimistosihteeri Marjatta Ollikainen
  • puh. 044-3691463
  • paikalla ma - to klo 16.40 -19.40
Osoite: Karstuntie 6, 08100 Lohja

Opettajien sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@edu.lohja.fi


Ajankohtaista

op.jpeg

 Opiskelijaksi Aikuislinjalle

 Tervetuloa opiskelijaksi Lohjan lukion aikuislinjalle!
 Suorita ylioppilastutkinto aikuisena. Lähiopiskeluna tai etäopiskeluna. Opiskelu on ilmaista, mutta tarvitset mm. oppikirjat ja opiskeluläppärin. Lisäksi tarvitset noin tunnin verran opiskeluaikaa päivässä.

 Itse ylioppilastutkinnon voi toki suorittaa myös ammatillisten opintojen pohjalta.

Ilmoittautumiset toimiston aukioloaikaan paikan päällä. Viimeinen koulutodistus mukaan.
Tarkemmat tiedot rehtorilta.
Lisää tästä aiheesta alempana...

Aineopiskelu

Ammattikorkeaan, lääkikseen ym. hakeutuvien kannattaa kerrata/opiskella tietyt aineet. Aineopiskelu on maksullista: 23,10 € kurssi. Viidennen kurssin jälkeen opiskelu on ilmaista.

Suomi toisena kielenä S2

Aikuislinjalla voi opiskella myös suomea toisena kielenä!

Venäjän opiskelu

Alkava venäjä käynnistyi edellisenä vuotena, joten tulevana lukuvuonna voit tulla mukaan toisen vuoden venäjän kursseille!


Lukuvuoden 2018-2019 kurssit

ovat valittavissa Wilmassa (Wilman Kurssitarjotin, vaatii Wilma-tunnukset) !!!
Huomaa, että kesäjakso on jakso 6 !!!
Päivälukiolaiset: Käy toimistossa ilmoittautumassa myös Aikuislinjan opiskelijaksi, jotta kurssisuorituksesi saataisiin Aikuislinjan tietokantaan ja sitä kautta päivälukion tietokantaan !!!

Huom: Kesäjaksossa kurssi Maa14 on Vanhan OPSin 2004 Pitkän matematiikan kertauskurssi !!!
Oppikirjana: Härkönen, Kontkanen ym: YO Pitkä matematiikka, SanomaPro


Tiedote


Väistötilat

Aikuislinja siirtyy väistötiloihin nk. Trallalan kentälle kolmannen jakson alusta 7.1. 2019. Väistö kestää vuoteen 2021 asti. Syyslukukauden 2018 aikuislinja toimii nykyisissä tiloissa.

Tervetuloa opiskelemaan Lohjan lukion aikuislinjalle

Monipuoliset vaihtoehdot

Lähiopiskelu, etäopiskelu, lukion koko oppimäärän opiskelu, aineopiskelu, S2-opiskelu.
Valmistaudu ammattikorkean, lääkiksen ym. pääsykokeeseen ja jatko-opintoihin kertaamalla lukion kurssit!
Opiskele uusi kieli tai kertaa vanha. Valikoimassa on vuosittaisten ruotsin ja englannin ohella muutaman vuoden välein tarjottava alkava saksa tai venäjä. Syksyllä alkavaa saksaa/venäjää ei ole tarjolla, mutta:
Huom: Venäjän opiskelua voi jatkaa ensi lukuvuonna 2018-2019 suoraan toisella vuositasolla, jos osaat jo alkeet. (Käynnistyi viime syksynä ja toisen vuositason kursseille voi tulla mukaan.)

Joustavat järjestelyt: Tavoiteaikataulu kolmessa vuodessa, mutta opintoja voi nopeuttaa tai venyttää omien tavoitteiden mukaisesti. Keskeytynyttä opiskelua voi joustavasti jatkaa!

Lukuvuosi alkaa varsinaisesti elo-syyskuun vaihteessa, mutta Aikuislinjalla voi aloittaa opiskelun milloin vain. Tutki kurssitarjontaa.
LLAL.jpg
Kuva: Länsi-Uusimaa, kuvaaja Jukka Nurmilaakso.

Uudet opiskelijat

Voit ilmoittautua varsinaiseksi opiskelijaksi (ilmaista, viimeisin koulutodistus mukaan) ja opiskella lukion oppimäärän joko lähikursseilla (ma-to 12 oppituntia+koe) ja/tai etäkursseilla (3 lähikertaa+etäohjattua opiskelua+koe). Lähikurssilla on 2 oppituntia viikossa, joko maanantaisin ja keskiviikkoisin tai tiistaisin ja torstaisin. Opiskelujakson lopussa on koeviikko (6 iltaa, myös perjantaisin).

Jos tarvitset vain tietyt kurssit, ilmoittaudu
aineopiskelijaksi (maksullista: 23,10 €/kurssi, max. 115,50 €/lukuvuosi). Toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville aineopiskelu on ilmaista.

Opiskelijaksi voi ilmoittautua rehtorin toimistossa. Toimisto sijaitsee aulan toisessa kerroksessa. (Portaat ylös ja katso vasemmalle.)

Mitä opiskella?

Ammattikorkeaan aikoville tuleville insinööreille suositellaan pitkän matematiikan, pitkän fysiikan ja tarvittaessa myös pitkän kemian aineopiskelua!

- - -
Opiskele uusi kieli (saksa, venäjä) tai kertaa tehokkaasti vanha (englanti, ruotsi). Ilmoittaudu rehtorille, koska alkavan kielen käynnistämistä harkitaan ilmoittautuneiden lukumäärän perusteella seuraavaa lukuvuotta suunniteltaessa. Saksaa ja venäjää tarjotaan yleensä muutaman vuoden välein!

Mitä maksaa?

Opiskelussa maksavat oppikirjat. Aineopiskelijoilla on lisäksi kurssimaksu. Opiskeluun sopivan kannettavan tietokoneen tutkinto-opiskelija voi vuokrata opiskelun ajaksi 140 eurolla rehtorilta. Kannettavaa tietokonetta tarvitaan digitaalisten kurssikokeiden ja YO-kirjoitusten takia.

Miksi vanhassa opinto-oppaassa oli ö-kursseja?

Syksyllä 2017 ja sen jälkeen aloittaneilla on uusi OPS (opetussuunnitelma). Vanhan opsin mukaan opiskelevat (eli ennen syksyä 2017 aloittaneet) valitsivat vanhan opetussuunnitelman ö-kursseja. Nykyisin kaikki kurssit ovat uuden OPSin mukaisia, joten vanhan OPSin mukaan opiskelevat joutuvat kiinnittämään huomiota kurssien vastaavuuteen uuden ja vanhan OPSin välillä!

Tiedotteet


TIEDOTE LOHJAN YHTEISLYSEON LUKION VÄISTÖTILANTEESTA

Lukion on päätösten mukaan siirtymässä väistöön nykyisistä tiloista. Tavoitteena on ollut, että väistötiloihin päästäisiin syyslukukauden alkaessa 3.8. Väistösuunnitelman mukaisesti tilaohjelmaa on valmisteltu lukion läheisyyteen Trallalan alueelle. Korvaavien tilojen kilpailutus päättyi viime perjantaina 2.3. Kilpailutukseen osallistui kaksi toimijaa ja heiltä molemmilta on saatu tarjous.

Tarjousten ja alustavien keskusteluiden pohjalta on kuitenkin käynyt ilmeiseksi, että korvaavien tilojen tavoitteellinen toimitusaikataulu ei tule toteutumaan. Molemmat kilpailutukseen osallistuneet ovat ilmoittaneet, että muuttuneen markkinatilanteen vuoksi koko hankeen valmistuminen venyy loppuvuoteen 2018. Aikataulu tarkentuu maaliskuun aikana käytävissä urakkaneuvotteluissa.

Suurin joukko opiskelijoista ja opettajista pystyy työskentelemään lukion tiloissa, mutta sisäilmaoireita kokeville opiskelijoille opetus järjestetään yksilöllisesti heidän tarpeiden mukaisesti syyslukukauden ajan - esimerkiksi etäopetuksena.

Kaupungin vetovoimalautakunnan ympäristöterveysjaosto tulee päättämään nykyisen lukiorakennuksen käytöstä korvaavien väistötilojen valmistumiseen asti.

Lisätietoja:
Päivikki Putkonen, ympäristöterveyspäällikkö
Katri Kalske, hyvinvointijohtaja