Iltalukio Lohjalla

Lohjan lukion aikuislinja

Wilma | Opinto-opas | Moodle | YTL (YO-aikataulut) | Office365

Rehtori Kimmo Mikkola
  • puh. 050-5230709
  • paikalla (ma-to klo 14 -19:40, pe klo 9 - 15)
  • Kilauta rehtorille, kun olet aikeissa tulla ilmoittautumaan opiskelijaksi!
Toimistosihteeri Marjatta Ollikainen
  • puh. 044-3691463
  • paikalla ( ma - to klo 16.40 -19.40)
Osoite: Karstuntie 6, 08100 Lohja

Opettajien sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@edu.lohja.fi

- - - -

Lohjan lukion aikuislinjalla järjestettiin infotilaisuus opiskelijoille ke 10.1. klo 17 koskien rakennus- ja taloteknisiä tutkimuksia, jotka valmistuivat vuoden vaihteessa.

Nykyinen koulutalo on rakennettu 1954 ja laaja peruskorjaus tehty 1986-1987. Tutkimukseen liittyy korjaustapaehdotus, jonka perusteella tehdään arvio jatkotoimenpiteistä. Lähtökohtana on, että korjauksen jälkeen rakennus on uuden veroinen.

Alustavien tutkimustulosten perusteella on selvää, että lukiolla täytyy tehdä laajamittaisia korjaustöitä. Alustavat tutkimukset on esitelty kaupungin terveysviranomaisille. Välitöntä tarvetta opetustilojen sulkemiseen ei ole ja opetus jatkuu nykyisissä tiloissa kevään 2018 ajan.

Väistötilojen hankintaa valmistellaan parhaillaan. Toiminnan on tarkoitus jatkua väistötiloissa elokuussa 2018.

Kimmo Mikkola
rehtori
Lohjan lukion aikuislinja

Lohjan lukion aikuislinja

ruusu.jpgSyksyn 2017 uudet ylioppilaat

Kotijoki Eerika

Näkkäläjärvi Nils Tuomma

Pitkänen Iikka

Räisänen Ritva

Vikstedt Tiia

Onnea uusille ylioppilaille!

Tervetuloa opiskelemaan Lohjan lukion aikuislinjalle

Monipuoliset vaihtoehdot

Lähiopiskelu, etäopiskelu, lukion koko oppimäärän opiskelu, aineopiskelu.
Valmistaudu ammattikorkean, lääkiksen ym. pääsykokeeseen ja jatko-opintoihin kertaamalla lukion kurssit!
Opiskele uusi kieli. Tänä syksynä valikoimassa oli ruotsin ja englannin ohella venäjä ja saksa.
Huom: Venäjän opiskelua voi jatkaa ensi lukuvuonna 2018-2019 suoraan myös toisella vuositasolla, jos osaat jo alkeet.

Joustavat järjestelyt: Tavoiteaikataulu kolmessa vuodessa, mutta opintoja voi nopeuttaa tai venyttää omien tavoitteiden mukaisesti. Keskeytynyttä opiskelua voi joustavasti jatkaa!

Lukuvuosi alkaa varsinaisesti elo-syyskuun vaihteessa, mutta Aikuislinjalla voi aloittaa opiskelun milloin vain. Tutki kurssitarjontaa.
LLAL.jpg
Kuva: Länsi-Uusimaa, kuvaaja Jukka Nurmilaakso.

Uudet opiskelijat

Voit ilmoittautua varsinaiseksi opiskelijaksi (ilmaista, viimeisin koulutodistus mukaan) ja opiskella lukion oppimäärän joko lähikursseilla (ma-to 12 oppituntia+koe) ja/tai etäkursseilla (3 lähikertaa+etäohjattua opiskelua+koe). Lähikurssilla on 2 oppituntia viikossa, joko maanantaisin ja keskiviikkoisin tai tiistaisin ja torstaisin. Opiskelujakson lopussa on koeviikko (6 iltaa, myös perjantaisin).

Jos tarvitset vain tietyt kurssit, ilmoittaudu
aineopiskelijaksi (maksullista: 23,10 €/kurssi, max. 115,50 €/lukuvuosi). Toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville aineopiskelu on ilmaista.

Opiskelijaksi voi ilmoittautua rehtorin toimistossa. Toimisto sijaitsee aulan toisessa kerroksessa. (Portaat ylös ja katso vasemmalle.)

Mitä opiskella?

Ammattikorkeaan aikoville tuleville insinööreille suositellaan pitkän matematiikan, pitkän fysiikan ja tarvittaessa myös pitkän kemian aineopiskelua!

- - -
Opiskele uusi kieli (saksa, venäjä) tai kertaa tehokkaasti vanha (englanti, ruotsi). Ilmoittaudu rehtorille, koska alkavan kielen käynnistämistä harkitaan ilmoittautuneiden lukumäärän perusteella seuraavaa lukuvuotta suunniteltaessa.

Mitä maksaa?

Opiskelussa maksavat oppikirjat. Aineopiskelijoilla on lisäksi kurssimaksu. Opiskeluun sopivan kannettavan tietokoneen tutkinto-opiskelija voi vuokrata opiskelun ajaksi 140 eurolla rehtorilta. Kannettavaa tietokonetta tarvitaan digitaalisten kurssikokeiden ja YO-kirjoitusten takia.

Miksi täällä on ö-kursseja?

Syksyllä 2017 ja sen jälkeen aloittaneilla on uusi OPS (opetussuunnitelma). Vanhan opsin mukaan opiskelevat (eli ennen syksyä 2017 aloittaneet) valitsevat vanhan opetussuunnitelman ö-kursseja.