Iltalukio Lohjalla

Lohjan lukion aikuislinja

Wilma | Opinto-opas | Moodle | YTL (YO-aikataulut) | Office365

Rehtori Kimmo Mikkola
  • puh. 050-5230709
  • paikalla (ma-to klo 14 -19:40, pe klo 9 - 15)
  • Kilauta rehtorille, kun olet aikeissa tulla ilmoittautumaan opiskelijaksi!
Toimistosihteeri Marjatta Ollikainen
  • puh. 044-3691463
  • paikalla ( ma - to klo 16.40 -19.40)
Osoite: Karstuntie 6, 08100 Lohja

Opettajien sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@edu.lohja.fi


Kevään 2018 YO-tulokset


Lohjan lukion aikuislinja
Onnittelut.jpg
UUDET YLIOPPILAAT

Behm Tommi
Haapala Jean
Hansson-Takanen Ghita
Junno Elias
Konttinen Jussi
Takala Elina
Viljanen Ida
Västinen Henri

Yhteensä 10, joista 2 ei halua nimeään julkisuuteen.

Onnea uusille ylioppilaille!


Ajankohtaista


Ilmoittautuminen syksyn 2018 YO-kirjoituksiin alkoi 16.5. ja päättyy 5.6.Tiedotteet


TIEDOTE LOHJAN YHTEISLYSEON LUKION VÄISTÖTILANTEESTA

Lukion on päätösten mukaan siirtymässä väistöön nykyisistä tiloista. Tavoitteena on ollut, että väistötiloihin päästäisiin syyslukukauden alkaessa 3.8. Väistösuunnitelman mukaisesti tilaohjelmaa on valmisteltu lukion läheisyyteen Trallalan alueelle. Korvaavien tilojen kilpailutus päättyi viime perjantaina 2.3. Kilpailutukseen osallistui kaksi toimijaa ja heiltä molemmilta on saatu tarjous.

Tarjousten ja alustavien keskusteluiden pohjalta on kuitenkin käynyt ilmeiseksi, että korvaavien tilojen tavoitteellinen toimitusaikataulu ei tule toteutumaan. Molemmat kilpailutukseen osallistuneet ovat ilmoittaneet, että muuttuneen markkinatilanteen vuoksi koko hankeen valmistuminen venyy loppuvuoteen 2018. Aikataulu tarkentuu maaliskuun aikana käytävissä urakkaneuvotteluissa.

Suurin joukko opiskelijoista ja opettajista pystyy työskentelemään lukion tiloissa, mutta sisäilmaoireita kokeville opiskelijoille opetus järjestetään yksilöllisesti heidän tarpeiden mukaisesti syyslukukauden ajan - esimerkiksi etäopetuksena.

Kaupungin vetovoimalautakunnan ympäristöterveysjaosto tulee päättämään nykyisen lukiorakennuksen käytöstä korvaavien väistötilojen valmistumiseen asti.

Lisätietoja:
Päivikki Putkonen, ympäristöterveyspäällikkö
Katri Kalske, hyvinvointijohtajaTervetuloa opiskelemaan Lohjan lukion aikuislinjalle

Monipuoliset vaihtoehdot

Lähiopiskelu, etäopiskelu, lukion koko oppimäärän opiskelu, aineopiskelu.
Valmistaudu ammattikorkean, lääkiksen ym. pääsykokeeseen ja jatko-opintoihin kertaamalla lukion kurssit!
Opiskele uusi kieli. Tänä syksynä valikoimassa oli ruotsin ja englannin ohella venäjä ja saksa.
Huom: Venäjän opiskelua voi jatkaa ensi lukuvuonna 2018-2019 suoraan myös toisella vuositasolla, jos osaat jo alkeet.

Joustavat järjestelyt: Tavoiteaikataulu kolmessa vuodessa, mutta opintoja voi nopeuttaa tai venyttää omien tavoitteiden mukaisesti. Keskeytynyttä opiskelua voi joustavasti jatkaa!

Lukuvuosi alkaa varsinaisesti elo-syyskuun vaihteessa, mutta Aikuislinjalla voi aloittaa opiskelun milloin vain. Tutki kurssitarjontaa.
LLAL.jpg
Kuva: Länsi-Uusimaa, kuvaaja Jukka Nurmilaakso.

Uudet opiskelijat

Voit ilmoittautua varsinaiseksi opiskelijaksi (ilmaista, viimeisin koulutodistus mukaan) ja opiskella lukion oppimäärän joko lähikursseilla (ma-to 12 oppituntia+koe) ja/tai etäkursseilla (3 lähikertaa+etäohjattua opiskelua+koe). Lähikurssilla on 2 oppituntia viikossa, joko maanantaisin ja keskiviikkoisin tai tiistaisin ja torstaisin. Opiskelujakson lopussa on koeviikko (6 iltaa, myös perjantaisin).

Jos tarvitset vain tietyt kurssit, ilmoittaudu
aineopiskelijaksi (maksullista: 23,10 €/kurssi, max. 115,50 €/lukuvuosi). Toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville aineopiskelu on ilmaista.

Opiskelijaksi voi ilmoittautua rehtorin toimistossa. Toimisto sijaitsee aulan toisessa kerroksessa. (Portaat ylös ja katso vasemmalle.)

Mitä opiskella?

Ammattikorkeaan aikoville tuleville insinööreille suositellaan pitkän matematiikan, pitkän fysiikan ja tarvittaessa myös pitkän kemian aineopiskelua!

- - -
Opiskele uusi kieli (saksa, venäjä) tai kertaa tehokkaasti vanha (englanti, ruotsi). Ilmoittaudu rehtorille, koska alkavan kielen käynnistämistä harkitaan ilmoittautuneiden lukumäärän perusteella seuraavaa lukuvuotta suunniteltaessa.

Mitä maksaa?

Opiskelussa maksavat oppikirjat. Aineopiskelijoilla on lisäksi kurssimaksu. Opiskeluun sopivan kannettavan tietokoneen tutkinto-opiskelija voi vuokrata opiskelun ajaksi 140 eurolla rehtorilta. Kannettavaa tietokonetta tarvitaan digitaalisten kurssikokeiden ja YO-kirjoitusten takia.

Miksi täällä on ö-kursseja?

Syksyllä 2017 ja sen jälkeen aloittaneilla on uusi OPS (opetussuunnitelma). Vanhan opsin mukaan opiskelevat (eli ennen syksyä 2017 aloittaneet) valitsevat vanhan opetussuunnitelman ö-kursseja.