Oravanpesä

ORAVANPESÄ 2021-2022Hei huoltajat ja terveisiä Oravanpesästä!

Oravanpesässä lapset ovat iältään pääosin 3-4-vuotiaita. Toiminnassamme pidämme arvossa pienryhmätoimintaa ja aikuisen läsnäoloa. Päivärytmimme toimiikin pitkälle pienryhmissä tapahtuvan toiminnan kautta. Ryhmässämme on tällä hetkellä 15 lasta ja toimimme kolmessa viiden lapsen pienryhmässä. Lisäksi ryhmässämme toteutuu perhepäivähoidon varahoito. Tämä tarkoittaa, että saamme välillä perhepäivähoidosta mukavia vieraita ryhmäämme. Haluamme kohdata jokaisen lapsen yksilönä ja huomioida lasten yksilölliset vahvuudet toiminnassamme. Kunnioitamme jokaisen lapsen erityisyyttä ja arvostamme jokaista lasta hänen omana itsenään. Meille tärkeää on myös, että lapsen oma ääni tulee toiminnassa kuulluksi ja haluammekin kuunnella lasten toiveita ja ottaa ne myös huomioon arjessamme. Pidämme kerran viikossa lastenkokouksen, jonka tarkoituksena on kuunnella lasten toiveita ja mielipiteitä päiväkodin ajankohtaisista asioista ja toiminnasta. Toiminnassamme painottuvat Laukaan varhaiskasvatuksen painopisteet eli luonto ja liikunta.

Ryhmässämme työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja kaksi lastenhoitajaa sekä ryhmäavustaja. Yhtä aikaa ryhmässä on aina läsnä kolme työntekijää sekä ryhmäavustaja. Toivomme avointa yhteistyötä teidän huoltajien kanssa, joten tulkaa juttelemaan, jos jokin asia askarruttaa tai teillä on kysyttävää tai toiveita koskien toimintaamme. Kuulemme myös mielellämme, jos lapset kotona kertovat palautetta päiväkodin toiminnasta. Tehdään yhdessä jokaiselle lapselle mukava päiväkotipäivä ihan jokaisena päivänä!

Ystävällisin terveisin:

Oravanpesän porukka!

Elämää poikkeusoloissa

Elämä Oravanpesässä soljuu omaa vauhtiaan poikkeusoloista huolimatta. Lapsia on ollut hoidossa vähemmän kuin normaalisti ja olemmekin olleet yhdistettyinä Peukkuihin viime viikot. Päivät ovat sujuneet mukavien touhujen parissa ja opiskelijamme Tessa on kehitellyt erilaisia aktiviteetteja lapsille. Valitettavasti joudumme tällä viikolla sanomaan Tessalle heipat, hän suorittaa nyt näyttönsä ja harjoittelut loppuvat. Äitienpäivän kunniaksi Tessa on järjestänyt lasten kanssa taidenäyttelyn vanhempien iloksi ja äitienpäivän kunniaksi kahvittelut lasten haun yhteydessä.
Kiitämme Tessaa kuluneista viikoista! Meillä tulee sinua ikävä <3

Nyt on leikit leikitty ja lähdön aika on.
Hei hei heipähei ja lähdön aika on.
Toisen kerran tavatessa uudet leikit on.
Hei hei heipähei ja uudet leikit on.

Elämää lomien jälkeen, viikko 10

Hiihtolomat on pidetty ja palattu arkeen. Viikon 10 alkupuolella olemme retkeilleet metsässä ja etsineet oravien käpykätköjä. Keskiviikkona kävimme kirjastossa satutunnilla kuuntelemassa tarinoita kissoista ja koirista, lapset jaksoivat todella hienosti kävellä reissun edestakaisin! Torstaina kävimme tunnetaitoja läpi ja perjantaina vietimme oman lelun päivää. Viikolla 10 meillä aloitti lastenohjaajaopiskelija Tessa, joka on jo ideoinut kaikenlaista mukavaa Oravanpesän lapsille, kuten perjantain lumimaalauksen. Lapsille annettiin vesivärit ja sudit ja he saivat vapaasti maalata lumeen mitä halusivat. Maalaukset näyttivät päivänvalossa todella hienoilta!

Alkuvuosi 2020

Alkuvuosi 2020 on pyörähtänyt vilkkaasti käyntiin, niinkin vilkkaasti, ettei Oravanpesällä ollut hetkeen mahdollisuutta päivittää kuulumisiakaan. Olemme ehtineet tammi-helmikuun aikana luistelemaan osan porukan kanssa, olemme saaneet talvijuhlista hyvän syyn leipoa ja herkutella sekä olemme päässeet nauttimaan talvisesta, joskin vähälumisesta metsäluonnosta.

Viikko 44

Loka-marraskuun vaihdeviikolla aloitettiin salaiset puuhat isänpäivää silmällä pitäen, retkeiltiin metsään ihmettelemään luontoa, jumpattiin salissa sekä pidettiin Halloween-naamiaiset pyhäinpäivänaattona. Kaikenmoiseen siis ehdittiin!

Viikko 41

Tällä viikolla olemme ehtineet taas monenmoiseen touhuun. Olemme olleet paljon ulkona, käyneet niin leikkipuistossa kuin metsässäkin. Viikon paras touhu taisi olla torstain metsäretki, onneksi keli oli suotuisa vaikkakin hieman viileä. Meillä oli vieraana Riikka Aaltonen suloisen Hippu-koiransa kanssa, joiden kanssa teimme eväsretken lähimetsään. Eväänä meillä oli nakkeja ja kuumaa mehua, nakit paistettiin trangialla ja ai että, ne sitten maistuivat! Hippu-koirallekin oli varattu omat herkut, lisäksi se sai bonuksena muutaman maahan pudonneen nakin... :)

Viikko 40: Syksyisessä metsässä

Tällä viikolla lapset ovat tutustuneet Metsämörriin, kilttiin metsänasukkiin ja velikultaan. Metsämörri asuu Mörrimetsässä ja siitä on ihanaa opettaa lapsille asioita luonnosta, luonnon kunnioituksesta ja luonnossa liikkumisesta. Metsämörri ei oikein pidä kaupungeista eikä asutuksesta muutenkaan, mutta ihmisistä se pitää, kunhan tulee tutuksi. Metsämörri vilahteleekin jatkossa arjessamme ja vie lapsia uusiin seikkailuihin. Yhtenä päivänä keräsimme puiden ja pensaiden värikkäitä lehtiä ja torstaina teimme jokainen oman näköisensä Metsämörrin, puiden lehtiä apuna käyttäen. Teoksista tulikin aivan ihania!

Tänään perjantain ja Eläinten viikon alkamisen kunniaksi kävimme omassa Mörrimetsässämme soittamassa ja laulamassa metsän asukeille. Etsimme metsästä sopivia lyömäsoittimiksi kelpaavia, puista jo pudonneita puunoksia ja saimme aikaan varsin kelpo konsertin! Toivottavasti Metsämörri oli lähistöllä :)

Alkusyksyn vaiheita

Tervehdys taasen pitkän tauon jälkeen! Pedanet-päivitykset ovat nyt hieman viivästyneet, mutta tästä tämä taas lähtee. Oravanpesän aikuisten kokoonpano on viime kevään suunnitelmista hieman muuttunut. Yksi tuttu Oravanpesäläinen on edelleen kuvioissa, Carita, mutta Carita on saanut uusia kasvoja seurakseen, vaka open Eijan ja vaka lh Jennin.

Olemme Lisää Liikettä Luonnonläheiseen Laukaaseen -hankkeen mukaisesti olleet vähintään kerran viikkoon metsäretkellä, joista lapset ovat tykänneet hirveästi. Olemme myös hyödyntäneet hyviä ulkoilukelejä ja käyneet liikkumassa Terviksen kentällä. Emme ole kuitenkaan unohtaneet sitä tärkeintä, leikkiä, vaan olemme leikkineet paljon pienryhmissä sekä pitäneet oman lelun päiviä. Lisäksi loruttelemme, luemme yhdessä kirjoja, opettelemme uusia lauluja, pelaamme erilaisia pöytäpelejä. Mahdollisimman runsasta ulkoilua unohtamatta!

Viikko 22

Toukokuun viimeinen viikko. Kauan odotettu retkiviikko. Maanantaina juhlittiin kesälasten synttäreitä. Tiistaina pakattiin kimpsut ja kampsut kasaan ja suunnattiin kulkumme kisapurrenrantaan. Pystytimme leirin ja suuntasimme metsään tutkimaan ötököitä suurennuslasien kanssa. Sillä välin trangioissa porisi hernekeitto. Lounaan jälkeen harjoittelimme puskapissillä käyntiä ja hipsimme puolijoukkuetelttaan päiväunille. Viimein jännitys laukesi ja uni maistui kaikille. Pieni vesisade sai meidät syömään välipalan teltan suojissa ja sen jälkeen palattiin takaisin päiväkodille. Kylläpä oli mahtava reissu! Keskiviikkona vettä tuli taivaan täydeltä ja metsäretken sijasta päädyttiin rakentamaan majakylä nukkariin. Lounas valmistettiin suunnitelmien mukaan trangialla ulkona. Sen jälkeen kömmittiin makuupusseihin nukkumaan majoihin kaverin viereen. Erilainen ja ihana päivä. Torstai vietettiinkin kotisatamissa ja perjantaina alkoi jo kesäiset puuhat päivystysryhmässä.

On aika kiittää teitä kaikkia tästä antoisasta ja vaihderikkaasta vuodesta. Teillä on ihania aarteita ja olemme etuoikeutettuja, kun olemme saaneet kanssanne jakaa elämää tämän kauden verran. Lomien jälkeen osan taival siirtyy Karhun- ja Siilinpesään, osa jatkaa Oravan pesässä Caritan ja Marian kanssa ja osa suuntaa tiensä ihan toisaalle. Rentouttavaa kesää kaikille. Moikataan, kun tavataan. :) Peda.net hiljenee nyt kesän ajaksi.

Kiittäen, Maria, Carita, Piia, Anne ja Maaret

Viikko 21

Toiseksi viimeistä kevätviikkoa on viety Oravanpesässä. Alkuviikon päivät sujuivat oman lelun ja sirkustelun merkeissä. Tiistai-iltana oli ilo nähdä niin monet teistä Lievestuoreen omassa sirkuksessa! Kylläpä meillä oli mukavaa. Keskiviikkona pelailimme polttopalloa ja maa-meri-laivaa koulun kentällä ja pääsimme myös kiipeily- ja keinumispuuhiin siellä. Evääksi syötiin edellisillan poppareita ja mehua. :) Kiipeilytelineessä oli suurta iloa ilmassa, kun yksi jos toinenkin voitti oman pelkonsa ja kiipesi enemmän ja taitavemmin kuin ennen. Torstaina soiteltiin orkesterina kattiloilla, vispilöillä, ämpäreillä ja kattilankansilla. Mahtavia musikantteja meillä! Perjantaina jatkettiin musiikin parissa liikkuen ja maalaten.

Vauhtia on ollut hurjasti nyt viime viikkoina ja korvat ovat kuulleet aikuisen ääntä vähän heikonlaisesti. Tästä olemme lasten kanssa paljon puhuneet. Asiaa voisi käsitellä vielä kotona ja muistutella ohjeiden kuuntelusta sekä niiden noudattamisesta. Kevät on jo pitkällä ja kesä tekee tuloaan. Ensi viikolla teemme kevätretken rantaan telttailemaan ja sitten onkin jo aika osan jäädä kesälomille. Syksyllä odottavat uudenlaiset seikkailut. Ihanan haikeaa.

Viikko 20

Viikko aloitettiin leikkimällä Raitaniemen ihanassa leikkipuistossa. Nauru raikui, hiki virtasi ja mehu kului. Tosi reippaita kävelijöitä oli matkassa. Keskiosa viikosta keskityttiin sirkusteluun ja perjantaina laulettiin kevätlauluja koko talon voimin. Päästiin myös ulos lounaalle. Mukava ja menevä viikko!

Kun ilmat ovat jälleen lämmenneet, muistuttelisimme juomapulloista ja niiden huollosta sekä siitä, että ulos ja sisälle olisi varattuna eri vaatteet etteivät sisätilat ole aivan hiekassa. Aurinkorasvaa levittelemme nukkarin jälkeen iltapäiväksi, aamun rasvaukset hoidelkaa kotona. 😊

Viikko 19

Tämä viikko on vietetty ahkerasti äideiltä salaisien puuhien parissa. Lapset ovat olleet todella innokkaita projektimme parissa. Toivottavasti lopputulos on mieleenne.😍 Myös Kevätjuhlan sirkusteema on näyttäytynyt tällä viikolla. Ihanaa,että tekin pääsette kohta näkemään mitä täällä touhuamme.

Mukavaa viikonloppua!

Viikko 18

Oravanpesän vappuviikko lähti käyntiin metsäretkellä. Meillä oli tosi mukava retki ja lapset kävelivät todella kauniisti sekä reippaasti kaikki matkat. Kehuilta ei voitu välttyä. 😉 Tiistaina Oravanpesän valloitti tanssien sekalainen joukko prinsessoja, dinosauruksia, lännenmiehiä ja muita vappusankareita. Vappuvapaan jälkeen on pelailtu pihapelejä, ihmetelty takatalvea ja tehty silmät innostuksesta kiiluen äideiltä salaisia puuhia. Katsotaan kuinka hyvin salaisuus säilyy...

Kiitos jo käydyistä vasukeskusteluista. On ilo istua kanssanne hetki rauhassa alas. Varailkaahan loputkin keskusteluajat itsellenne. Yritetään saada homma hoidettua ennen kesää.

Oravan pesän kuulumisia

Rennon pääsiäisloman jälkeen oli jälleen ihana tulla päiväkotiin. Lapset olivat selvästi levänneet kotipuolessa ja nauttineet seurastanne. Meillä on väriteema menossa ja tiistai aloitettiinkin värisuunnistuksella metsässä. Lapset pitivät siitä kovasti. Metsäretkellä bongailtiin myös uusia kevään merkkejä. Keskiviikkona tutustuttiin kuvien, videoiden ja tarinoiden kautta uuteen sirkusteemaan. Torstaina Jakke Jääkarhu huvitti touhuillaan ja esitteli lisää sirkusteemaa. Oravat nauroivat välillä ihan kippurassa esitykselle. Perjantaina lauleltiin värilauluja koko talon voimin.

Viikkoa on vietetty ihan kesäisissä lämpötiloissa. On ollut NIIN ihanaa pukeutua kevyesti ja paistatella päivää. Melkein kaikki välipalat ja lounaatkin on nautittu pihalla. Lämmön myötä toivomme päiväkodille lapsille omat nimikoidut juomapullot, joiden täytöstä, tyhjennyksestä ja huollosta vastaatte te perheet. Jos on jo tarvetta aurinkorasvalle, toivomme teidän rasvaavan lapsen aamulla, me täydennämme rasvausta sitten iltapäivällä, jos lokerosta löytyy rasva. Kiitos. ❤️

Ihanaa aurinkoista viikonloppua jokaiseen kotiin!

Viikko 16

Voi miten mahtava sää tällä viikolla vallitsikaan! Me ollaan nautittu siitä täysin siemauksin pitkien ulkoiluiden aikana. Maanantaina ulkoiltiin pitkän kaavan mukaan isojen pihalla Karhujen kanssa. Tiistaina osa porukasta vieraili Männikössä askartelemassa ja osa porukasta lauloi ja ulkoili päiväkodilla. Keskiviikkona ja torstaina värittelimme kevätpörriäisiä ja lauloimme sekä soittelimme laattapaloilla ja BoomWhackereilla pörriäislauluja. Torstain ennätyslämmöistä nautimme myös syömällä välipalan terassilla. Lapset rakastivat sitä! Mukava pääsiäisviikko.

Vasuaikoja löytyy nyt eteisen seinältä. Olkaa aktiivisia ja varailkaa sieltä aika keskustelulle. Jos mikään ajoista ei sovi, kerro asiasta meille niin räätälöidään sopiva aika. Yritetään käyttää nuo ajat aktiivisesti, jotta saadaan vasut pidettyä ennen kesää.

Mukavaa pääsiäistä!

Viikko 14 ja 15

Viikko 14
Huhtikuu alkoi synttärijuhlilla ja hernepurkkien askartelulla sekä herneiden kylvöllä. Keskiviikkona pohdimme kaveritaitoja ja torstaina retkellämme nautittiin ihanasta säästä ja joutsenten paluusta. Perjantaina palloilimme ja askartelimme pääsiäispupuja. Viikkoa varjosti sekä aikuisten että lasten sairastelut, mutta iloa toi upea Kevätaurinko.

Viikko 15
Maanantai aloitettiin helmihetkellä kirkossa. Tiistaina ihmeteltiin takatalvea ja tehtiin lumiukkoja. Lumesta huolimatta askarreltiin myös mehiläisiä. Keskiviikko oli jumppapäivä ja torstaina lauleskeltiin. Värit ja keho olivat keskiössä. Perjantaina koitti toivottu ja odotettu eväsretki. Ai että miten mukavaa meillä oli!

Viikko 13

Tämä viikko muistetaan kevään tulosta ja ihanista rapaleikeistä! Maanantai startattiin käyntiin oman kuvan piirtämisellä ja keväisellä muskarilla. Tiistaina yksi pienryhmä käsitteli tunteita ja toiset muovailivat. Keskiviikkona reippailimme kirjastolle satutuokiolle. Saduissa käsiteltiin tunteita. Tuokion lopuksi jokainen sai valita päiväkodille lainattavan kirjan. Torstaina vietimme pyjamapäivää ja perjantaina lauloimme koko talon voimin kulkuneuvo-lauluja. Viikko piti sisällään myös useammat synttärit sekä kolmet haikeat jäähyväiset. Kaksi ihanaa lasta muuttivat toisaalle ja Henna lähti uusiin seikkailuihin toiseen kaupunkiin. Ensi viikolla jatkamme touhuja siis toisella kokoonpanolla.

Viikko 12

Maanantai aloitettiin ihanilla vesileikeillä vessassa. Niitä jatkettiin myös pihalla rapalammikoissa. :) Tiistaina leikittiin tiedemiehiä ja tehtiin erilaisia kokeita. Lapset rakastivat näitä tiedepajoja! Keskiviikkona puolet lapsista piirsi omaa kuvaansa, toinen puoli musisoi kevätlaulujen parissa. Torstaina ihmeteltiinkin keväistä luontoa metsäretken aikana. Perjantai huipentui Muumi-elokuvaan salissa.

Tämä on ollut mukava viikko vähän erilaisten touhujen merkeissä. Koska kevät etenee nyt kovaa kyytiä, pyytäisimme teiltä runsaasti vaihto- ja kuravaatteita päiväkodille. Näin saamme varmasti lapsille kuivaa ylle ja pääsemme iltapäivälläkin ulos vaikka aamupäivällä olisi kastuttu ihan kunnolla. Monet lapset ovat halunneet nukkariin T-paidan päälle. Pyytäisimmekin, että mikäli tahdotte lapsen nukkuvan lyhythihaisella paidalla, toisitte oman unipaidan päiväkodille. Sama pätee unisukkiinkin. Muutoin nukumme pelkillä pikkareilla ja se on ihan tosi hyvä vaihtoehto.

Mukavaa viikonloppua!

Viikko 11

Maanantai aloitettiin koko talon yhteisellä leikkipäivällä. Kiersimme koko taloa mukavissa sekaporukoissa ja tutustuimme uusiin kavereihin sekä tiloihin. Kiva päivä! Tiistai ja keskiviikko vietettiin muotojen, värien, suunnistuksen ja laskemisen maailmoissa. Jännää ja haastavaa! Torstaina nautittiin kantohangista ja lämmitettiin retkellä trangialla mehua. Mikä ihana reissu! Viikko päätettiin omilla leluilla leikkien. Kevään merkkejä seurailemme jo kovasti ja nautimme auringosta.

Ensi viikolla meillä aloittaa päiväkotiapulaisena Maaret. Toinen henkilökuntamuutos on myös luvassa. Olemme onnellisia siitä, että Hennan mahtava ote työhön on huomattu myös muualla ja hän aloittaa vakipaikassa toisaalla huhtikuun alussa. Samalla kuitenkin olemme haikeina siitä, että joudumme luopumaan Hennasta täällä meidän ryhmässämme. Nauttikaamme siis täysin siemauksin Hennan valloittavasta seurasta seuraavat kaksi viikkoa! Kun olemme sanoneet Hennalle heipat, Carita tulee ryhmäämme loppukevääksi. Onneksi saamme tilalle lapsille tutun ja ihanan aikuisen.

Näihin kuviin ja tunnelmiin. Ihanaa viikonloppua teille kaikille toivottaa Oravanpesä

Viikko 10

Talvilomalta on palailtu virkeinä ja on aika kevään seikkailuille! Maanantain aloitimme leikkimällä ja lomakuulumisia vaihtamalla. Lapsilla oli ihanan paljon kerrottavaa edellisestä viikosta. Ikäväkin oli tainnut yllättää puolin ja toisin. Tiistaina meillä oli hurjan kiva koko talon laskiaistapahtuma pihalla. Urheilimme erilaisilla pisteillä, laskimme tietysti mäkeä ja lopuksi paistoimme makkaraa nuotiolla. Välipalalla herkuttelimme vielä laskiaispullillakin. NAM! Keskiviikkona hiljennyimme satujen äärelle ja torstaina vietimme naistenpäivän etkoja. Juttelimme miksi naistenpäivää vietämme ja teimme kaikkia kivoja tyttöjenjuttuja: kynnet lakattiin ja hiukset kiharrettiin, kävimme satuhieronnassa, leikimme dinoilla sekä piirsimme ja päivän suosikki taisi olla ritari- sekä prinsessaleikit roolivaatteilla. Ihanasti pojat olivat näissä touhuissa mukana. Juttelimme myös kauniista käytöstavoista. Perjantain vietimmekin ilmapallojumpan merkeissä. Taitavia pallottelijoita meillä. :)

Viikko 8

Viimeinen viikko ennen lomaa alkaa olla taputeltu. Tämä on ollut Oravanpesässä todella sähäkkä viikko. Ilmeisesti lapset alkavat olla loman tarpeessa... Olemme kekustelleet todella paljon ohjeiden kuuntelemisesta ja noudattamisesta, ystävyystaidoista, käytöstavoista ja rumien puhumisesta. Aikuisen kuuntelemisesta ja tottelemisesta voisi jatkaa juttua ihan siellä kotonakin. Kotona on hyvä seurailla myös lasten silmiä. Meillä pienten päädyssä on ollut valloillaan silmätulehdusta.

Mutta onneksi meillä on ollut hyvätkin hetkemme. Maanantaina laskettiin mäkeä hymyssä suin. Tiistaina temppuiltiin salissa ja keskiviikkona seurattiin nukketeatteria. Siinä aiheena oli leikeistä ulkopuolelle jättäminen. Tästä innostuineina lapset tekivät itsekin monta ihanaa näytelmää. Torstai oli ihan huippu päivä, kun retkeilimme Annen kodalle ja paistoimme siellä makkaraa. :) Perjantaina ihastelimmekin sitten koko talona yhdessä Lumiukko-musikaalia.

Nyt on aika toivottaa ihanaa hiihtolomaa joko kotipuoleen tai päiväkodin päivystysryhmään. Nautitaan lisääntyvästä valosta. Viikon päästä jatketaan!

Viikko 7

Tämä viikko kului huipuissa talviurheiluissa! Laskimme mäkeä hurjaa vauhtia ja hiihtelimme ihan täydellisessä talvisäässä. Oli ihan liikuttavaa todeta kuinka paljon murut ovat kehitttyneet hiihdossa talven aikana. Keskiviikkona yksi ryhmä kävi Männikössä laulamassa Siilien kanssa ja loppuporukka lauloi päiväkodilla. Torstain ystävänpäivää vietimme hassutellen naamiaisten merkeissä. Meillä oli kyllä tosi hauskaa! :) Perjantaina tutustuimme väriopin saloihin sekoittelemalla vesivärejä. Ihana viikko!

Kuulumisia Oravanpesästä

Tällä viikolla olemme tunteilleet ja satuilleet. Mahtavia ajatuksia Oravilla. :) Tiistaina vietimme Runebergin päivää torttuja leipoen sekä syöden ja opettelimmepa Ruuneperistä laulunkin. Hyvänmielen päivä. Loppuviikon olemmekin sitten hiihtäneet. Ensin ilman sauvoja, perjantaina sauvojen kanssa. On ollut suuri ilo huomata kuinka paljon edistystä ladulla on tullut ihan jokaiselle. Käykääpä kotona hiihtämässä ja kehukaa murujanne kuinka mahtavia hiihtäjiä heistä on kuoriutunut. Jonossa kävellessä olemme iloisesti laulaneet "Katse eteen ja suupielet ylöspäin". Laura-opiskelija aloitti ryhmässämme ja lapset ovat innokkaasti ottaneet hänet vastaan. Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä.

Tammikuun viimeinen viikko

Tammikuu lähestyy loppuaan ja pakkanen paukkuu. Maanantaina aloitimme viikon lautapelejä pelaillen. Tiistaina satuilimme ja tutkimme tunteita, aamulla jumppasimme Peukkujen kanssa yhdessä eteisessä. Hiki virtasi ja hymy oli herkässä. Keskiviikko liukasteltiin luistimilla. Ihan mieletöntä kehitystä kaikilla! Loppuviikko onkin sitten hiihdetty niiden kanssa, joilla on sukset ja loput ovat tehneet jäädytystöitä ja leikkineet. Hiihto on lähtenyt hienosti käyntiin. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon. :)

Viikko 4

Tällä viikolla oli tarkoituksemme jatkaa kovasti luisteluita, mutta pakkasherra päätti toisin. Luistelut vaihtuivat pakkasen pitämiseen sisätiloihin. Hyödynsimme ajan leikkimällä, laulamalla, kynätehtäviä tehden, liikkuen ja kirjoja lukemalla. Satuhetkelle reippailimme uudelle kirjastolle ja lainasimme mukaan pulkallisen uusia kirjoja. Olemme myös maalailleet talventörröttäjiä ja musisoineet yhdessä Peukkujen kanssa. Lämmintunnelmainen pakkasviikko. :)

Viikon 3 talviurheilut

Tammikuun talviurheilut polkaistiin ihan kunnolla käyntiin tällä viikolla! Alkuviikko laskettiin liukurimäkeä päiväkodin takana lumipenkassa ja loppuviikko pyhitettiin luistelulle. Kolmessa päivässä saavutimme jo hurjan kehityksen luistelussa ja hymyt olivat joka kerta herkässä. Kaikki pysyvät jo itse luistimilla pystyssä ja osa viilettää hurjaa vauhtia eteenpäin. Tärkeintä on yhteinen hauskanpito, liikunnan ilo ja yrittäminen. Nämä tavoitteet on kivasti saavutettu jo nyt. Näiden lisäksi olemme laulaneet ja soittaneet talvisia lauluja. Mahtava viikko!

Tammikuun ensimmäisen viikon kuulumisia

Niin vaihtui vuosi ja loman aikana oli tullut talvi ihan todenteolla. Piha täyttyi lumesta ja lumitöitä tekevistä lapsista. Kohta pääsemme myös talviurheilemaan. :) Sisäpuuhissa olemme leikkineet jotenkin aivan uudella innolla. Kai pieni irtiotto arkeen on tehnyt hyvää. Maanantaina aloitimme kevätkautta lomakuulumisten vaihdolla ja yksillä synttärijuhlilla. Tiistain, keskiviikon ja torstain vietimme pienryhmissä maalaillen raketteja uuden vuoden taivaalle, musisoiden talvisten laulujen parissa sekä loruillen. Perjantaina olikin sitten temppuradan temppujen vuoro.

Ryhmässä ystävyyssuhteet ovat selvästi syventyneet ja uusia suhteita on syntynyt. Joulukuun hyvänmielen levittäminen on selvästi vaikuttanut, sillä nyt kuuluu niin kauniisti kiitosta, anteeksi pyytämistä ja kaveria autetaan mitä osataan. Lapset ovat kertoilleet meille ihania juttuja teidän perheiden yhteisistä joulupuuhista. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä!

Terkuin, Maria, Henna, Piia ja Anne

Jouluviikko

Jouluviikko on sujunut mitä jouluisimmissa puuhissa. Ollaan laulettu naapurin vanhuksille yhdessä Siilien kanssa, koristeltu pipareita ja tehty joulupalloja. Pihalla etsimme myös punaisia timantteja ja herkuteltu on jouluisilla herkuilla. Perjantai huipentui jouluelokuvaan ja pieneen salaiseen katsaukseen Tonttu Tosi Pikkuisen tonttuoven taakse. Oven takaa paljastui mitä kaunein ja satumaisin tonttumaa! Hienointa on, että saimme palautettua TTPn joulumielen ja näin joulu on turvattu. :) Ihanasti lapset ovat kiinnittäneet huomiota ystävyystaitoihin ja hyviin tapoihin sekä käytökseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti uutta vuotta. Ihanaa joulua teille kaikille! <3
Maria, Henna, Piia, Salla ja Anne

Viikon 50 kuulumisia

Tällä viikolla olemme tehneet joulua ihan urakalla! Piparin tuoksu on leijaillut pitkin päiväkotia meidän leipoessamme ja koristellessamme pipareita. Oravanpesä on saanut jouluista koristusta ylleen meidän askarrellessamme ja joulua olemme aistineet kaikin aistein aistipolulla. Joululaulut puolestaan ovat raikuneet sekä tien toisella puolen vanhuksille sekä koko talon voimin salissa. Torstaina herkuttelimme jouluaterialla pitkän pöydän ääressä. Hyvään käytökseen ja kaveritaitoihin sekä aikuisen kuuntelemiseen olemme erityisesti keskittyneet tässä joulunalla. Niissä olemmekin menneet kivasti eteen päin. Tästä on hyvä jatkaa viimeiseen viikkoon ennen varsinaista joulua ja joululomaa.

Itsenäisyyspäiväviikon kuulumisia

Itsenäisyyspäivän viikko sujui ihanasti tanssin pyörteissä, joulukalenterin ääressä ihmetellen, joululauluja laulellen ja jouluelokuvaa salissa katsellen. Ihana viikko! :) Sitten juhlittiinkin Suomen synttäreitä ja vain kourallinen oravia tuli peukkujen vieraaksi perjantain päivystykseen.

Henkilökuntamuutoksia

Kuvassa Tonttu Tosi Pikkuisen ovi. :)

Oravanpesän henkilökunnassa tapahtuu sen verran muutoksia, että Paula jää meidän porukastamme kokonaan pois. Paulaa tarvitaan Peukaloisen pesässä ja hänen tilalleen meille siirtyy puolikkaalla työajalla Siilinpesästä Salla Jalkanen. Muuten touhuissa mukana jatkavat Maria, Henna, Piia ja Anne. :) Onneksi Paulaakin näemme joka päivä pihalla.

Marraskuun viimeinen viikko

Marraskuun viimeinen viikko alkoi pakkasessa ja pienessä lumisateessa. Talven tuloa ihmeteltiin joka aamu ja erityisesti maanantain metsäretkellä. Metsäretkeltä löysimme myös jännittävän tonttujen talon. Siitä riitti tarinoita varmaan kotiin saakka... Tiistaina tutustuimme edelleen omaan kehoon jumpan ja muskarin merkeissä. Illalla iso osa seikkaili joulupolulla koko perheen voimin. Iso kiitos osallistumisesta! Tällä viikolla jatkoimme viime viikon nukketeatteria ja pelipäivää. Torstaina leikimme omilla leluillamme ja viikko huipentui perjantaina hämäränhyssyyn pyjamissa oman unikaverin kanssa. Ihanan näköisiä uneliaita oravia oli penkit täynnä avaamassa joulukalenteria ja sytyttämässä ensimmäistä adventtikynttilää. Joulukalenterissamme seikkailee Tonttu Tosi Pikkuinen, joka on muuttunut aivan näkymättömäksi joulumielen kadottua. Meidän joulukuun tehtävämme on palauttaa tontulle hyvä joulumieli ja pelastaa näin kaikkien joulu. Tonttu Tosi Pikkuisen varassa on nimittäin joululahjalistojen toimittaminen pukille asti. Se ei onnistu ilman joulumieltä... Elämme jännittäviä aikoja!

Viikko 47

Vihdoinkin saapuivat pakkaset! Pakkasista huolimatta ryhmässä on vallinnut lämmin ilmapiiri. Uusia ystävyyssuhteita on syntynyt ja vanhat syventyneet entisestään. Maanantaina vietimme leikkipäivää Paulan johdolla ja tiistaina Piia saapui sitten vuorostaan töihin. Juhlimme Liisan nimipäivää ja ihastellen kuuntelimme jälleen Liisan viikonloppukuulumisia yhden aarteen kotoa. Kiitos, että olette panostaneet niihin. Tällä viikolla olemme keskittyneet omaan kehoon jumpan ja muskarin merkeissä. Ristiriitatilanteita iloineen ja suruineen on käsitelty nukketeatterin avulla. Viikko huipentui Annen aurinkomatkojen merkeissä ihan uuteen metsään. Kylläpä sieltä löytyikin ihania seikkailupolkuja ja junaakin pääsimme matkalla ihmettelemään. :)

Ensi viikolla alkaakin jo joulukuu ja ensimmäisen kalenteriluukun pääsemme avaamaan jo perjantaina. Aikasta jännää! Tuolloin perjantaina vietämme Hämäränhyssyjä ja saavumme päiväkotiin yökkäreissä oman unikaverin kanssa. Siitä se joulunodotus sitten alkaakin.

Tervetuloa tiistai-iltana päiväkodin joulupolulle Tervamäen koulun kentälle!

Marraskuisia kuulumisia

Maanantai aloitettiin valokuvauspuuhilla. Tiistaina valloitimmekin sitten Mörrimetsän majat ja siellä leikkiä jatkoimme vielä torstainakin, koska kaivinkone toi pihaan uutta hiekkaa ulkoilun aikaan. Pitsauuni paistoi metsässä pitsoja ahkeraan ja Muumilaakson väki touhusi reippaasti majojen ympärillä. Keskiviikkona jatkoimme pähkinän puremista kynätehtävien ja lajittelujen parissa. Tänään perjantaina vietämme Paulan päivää. Maanantaina Piia aloittaa työnsä Oravanpesässä ja Paulan kohtaamme jälleen joulukuussa. :)

Ihanaa viikonloppua teille toivottavat, Maria, Henna, Paula ja Anne

Isänpäiväviikko

Isänpäiväviikko aloitettiin Helmihetkellä kirkossa tutustuen Tansaniaan. Voi miten antoisa reissu! Tovin jos toisenkin vietimme isänpäiväyllätysten parissa. Lapset valmistivat niitä suurella sydämellä. <3 Jatkoimme painimista myöskin ja purimme pähkinää kinkkisten tehtävien parissa. Viikko huipentui Nenäpäivän naamiaisiin ja kaksiin synttärijuhliin. Kaikkien näiden tapahtumien lisäksi saimme seikkailuihimme mukaan kaksi uutta ystävää. Voi miten mahtava juttu!

Viikon 44 kuulumisia

Edellinen viikko loppui ja uusi alkoi mahataudin kourissa yhdellä jos toisella. Tästä huolimatta meillä on ollut mukava viikko. Maanantai alkoi kivalla metsäretkellä vanhaan Mörrimetsään ja tiistaina jatkoimme painin parissa. Keskiviikkona annoimme aikaa perheille. Keskustelimme ketä kenenkin perheeseen kuuluu, katselimme kuvia ja piirsimme. Tulevan isänpäivän kunniaksi olemme myös askarrelleet salaisia puuhia. Perjantaina pysähdyimme pyhäinpäivän tarinan äärelle.

Toinen lastentarhanopettamme Piia Huttunen palailee töihin nyt marraskuussa puolella työajalla ja Paula tekee toista puolta työajasta. Pieniä muutoksia siis työntekijäkuvioissa.


Näissä tunnelmissa toivotamme teille ihanaa ja tunnelmallista viikonloppua!

Syysloman jälkeisiä fiiliksiä

Ensilumi on tullut! Voi tätä onnea ja riemua. :) Lapset ovat olleet aivan joulufiiliksissä valkoisen maan takia.
Tällä viikolla on painittu, tehty isiltä salaisia puuhia, laulettu ja satuiltu. Leikeissä majanrakentelut ovat olleet tämän viikon kovin juttu. Mukava viikko!

Syyskirje Oravanpesästä

Heipä hei kotiväki!

VIHDOINKIN meillä on tänne toimivat tunnukset ja pääsemme päivittämään kuulumisiamme!

Tähän alkuun pieni katsaus vanhempainiltaan:
Kerroimme, että ryhmässämme on 20 lasta, puolet poikia, toinen puoli tyttöjä. Ikää kaikilla on 3 tai 4 vuotta. Toimimme osan viikosta pienryhmissä: Epeleissä, Tättähäärissä ja Tirriäisissä. Lapset on jaettu kiinteästi noihin ryhmiin, mutta aikuiset vaihtuvat. Meillä ei ole siis omahoitaja-käytäntöä.

Ryhmämme päätavoitteet toimintavuoden aikana ovat keskittyminen, ryhmässä toimimisen taidot, ystävyystaidot sekä kielen kehitys. Painopistealueena koko päiväkodissa on luonto sekä liikunta.

Oravien oma seikkailutoveri, Liisa-orava, lähtee kohta viikonloppuretkille teidän kaikkien koteihin. Löysimme Liisan metsiköstä hänen äitinsä vihjeiden avulla ja lupasimme pitää Liisasta huolta sen aikaa, kun äiti etsii heille uutta kotimetsää tuhoutuneen vanhan tilalle. Lupasimme opettaa Liisalle elämisen taitoja ja näyttää kattavasti maailmaa. Siihen tarvitsemme teidän kaikken apua.

Kävimme läpi myös tavallista arkea helpottavia käytäntöjä. Toivomme, että varaatte lapsille varavaatetta lokeroiden yläkaappeihin ja nimikoitte lapsen vaatteet. Toivomme jokaiselle tossuja, koska lattiamme ovat sangen liukkaat. Päiväkotiin tullaan aina käsipesun kautta. Lelupäivistä ilmoitamme aina erikseen, mutta joka päivä mukana voi olla yksi unikaveri. Synttäreitä juhlimme ryhmässä herkuttomasti ja toivomme, että synttärikutsut jaatte jotenkin muuten kuin lasten lokeroiden kautta. 

Pyydämme, että ilmoitatte lastenne hoitoajat aina kuukaudeksi eteenpäin ja viimeistään edellisen kuun viimeisellä viikolla. Tämä helpottaa meitä työvuorosuunnitteluissa. Muistattehan varata hoitoajaksi vain sen mitä oikeasti tarvitsette. 

Syksyn tärkeitä päiviä:

- Torstaina 8.11. vietetään toiminnallista isänpäiväniltaa (isät+lapset) päiväkodin pihalla
- Valokuvaus maanantaina 12.11. 
-Tonttupolku tiistaina 27.11. klo 17.30-19. 

Nyt ihanaa syysloman jatkoa teille toivottaen,
Maria, Henna, Paula ja Anne

Yhteystiedot

Männiköntie 7
p. 050-3793 263

oravanpesa@laukaa.fi

Ryhmässä työskentelee
Varhaiskasvatuksen opettaja
2 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja on ryhmämme käytettävissä

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä