AI-työkalut: lopputuotos

Lopputuotos tekoälytyökaluja hyödyntäen

Ohjeet:
Tehtävänne on ryhmissä tehdä tuotos, jossa käytätte tekoälyä. Tuotokset tullaan esittelemään ja ne tullaan palauttamaan pedanet-kansioon. Hyödyntäkää lopputuotoksessa tiistain ja keskiviikon aikana oppimaanne. Voitte hyödyntää työkaluja, joita olette käyttäneet tänään tai voitte etsiä ja käyttää myös muita löytämiänne tekoälypohjaisia sovelluksia oman harkinnan mukaan. 

Tehtävänä on luoda jokin tuotos, joka on mahdollista esitellä muille. Sen lisäksi valmistelkaa diaesitys, jossa avaatte tuotoksen työvaiheita.

Lopputuotoksen työstäminen:

  1. Keksikää aluksi jokin juonirunko tai kuvaus, jota tulette käyttämään kehotteena (engl. prompt) näihin tekoälysovelluksiin. Se voi olla pieni tarina, runo, tilanne jne.
  2. Valitkaa työkalut joita käytätte. Ideoikaa teettekö kuvan, sarjakuvan, kappaleen, videon vai jotakin muuta. Miettikää mikä työkalu sopisi teidän ideanne toteuttamiseen. Tarvittaessa muokatkaa antamaanne kehotetta niin, että se sopii kyseiseen työkaluun, mutta pyrkikää säilyttämään teidän alkuperäisen syötteen keskeinen sisältö samana.
  3. Tehkää sitten diaesitys, jossa käytte läpi teidän ryhmänne työvaiheita. (Diaesitystä voi olla järkevä tehdä siinä lopputuotoksen yhteydessä, jotta kaikki työvaiheet ja ryhmän käyttämät tekoäly-työkalut ovat tuoreessa muistissa.)
  4. Valmistelkaa tuotos sellaiseksi, että se on mahdollista esitellä läppäriltä muille pop up-tyyppisesti.
  5. Palauttakaa työ Peda.nettiin palautuslaatikkoon.



Mitä näiden tuotosten tulee sisältää?

1. Lopputuotos (vapaamuotoinen)

  • Tuotoksen täytyy alkaa jostain juonirungosta tai kuvauksesta (ranskalaisin viivoin). Tämä toimii kehotteena tekoäly-sovelluksille.
  • Miettikää sille jokin teema! Se voi olla esimerkiksi lukiolaisen elämä tai vaikka millaista elämä oli viikinkien ajalla.
  • Tuotoksen täytyy sisältää jotain visuaalisia elementtejä, mutta siinä voi olla muitakin elementtejä, kuten ääntä tai mitä ikinä keksittekään.
  • Ei tarvitse käyttää samoja syötteitä kaikissa työkaluissa / sovelluksissa, eli muokatkaa kehotetta tarvittaessa. Pyrkikää kehotetta muokatessa kuitenkin pitämään teemanne ja tarinanne keskeisen idean tallella.
  • Käytä lopputuotoksessa vähintään kahta tekoälypohjaista työkalua.

2. Työvaiheiden esitelmä (diaesitys)

Esitelmässä tulee olla seuraavat asiat:

  • Ryhmän jäsenten nimet
  • Alkuperäinen ryhmän keksimä kehote/tarina (ja sen muokatut versiot, jos niitä on)
  • Listaus käytetyistä tekoäly-työkaluista
  • Lyhyt työvaiheiden esittely
  • Pitää olla esiteltävissä jotenkin järkevästi läppäriltä, esim. video, powerpoint/slides, kuvasarja