Vehmersalmen koulu

MOK-viikko

Vehmersalmen koulussa kevään monialaisenoppimiskokonaisuuden aiheena on kotiseutuOppimiskokonaisuus toteutetaan 7. - 9.4. ja 3. - 4.6. Näiden päivien aikana koulupäivien pituudet ovat lukujärjestysten mukaiset. 

Tavoitteena on tutustua Vehmersalmen historiaan ja nykypäivään. Jakson aikana tutustutaan paikallisesti merkittäviin tapahtumiin, tutkitaan ja havainnoidaan paikallisesti merkittäviä rakennuksia ja luontokohteita. Tavoitteena on lisäksi oman kotiseututuntemuksen ja -arvostuksen lisääminen ja ryhmätyötaitojen kehittäminen. Luokilla 3 - 9 harjoitellaan tieto- ja viestintätekniikan käyttöä sekä oman tutkimuksen ja esityksen tekoa. Tavoitteena on oppia arvostamaan omaa kotiseutua. Työskentely mok-viikolla vaikuttaa aiheeseen liittyvien oppiaineiden arviointiin. Arviointia toteutetaan formatiivisesti koko mok-työskentelyn ajan. Oppilaat tekevät myös itsearvioinnin omaan työskentelyynsä liittyen viikon päätteeksi. 

Wilman kanssa ongelmia?

16.3.2021

Puhelin tai tabletti kannattaa ensi päivittää uusimpaan käyttöjärjestelmäversioon. Päivityksen jälkeen kannattaa kokeilla wilman toimivuutta uudestaan. Jos wilma ei vieläkään toimi selaimen kautta, seuraavaksi kannattaa kokeilla alla olevaa ohjetta.


Ohje sertifikaatin asennukseen puhelimessa / tabletissa

 1. Mene laitteella osoitteeseen https://www.ssl.com/repository/SSLcomRootCertificationAuthorityRSA.crt
  2. Lataa tiedosto
  3. Avaa tiedosto
  4. Jos puhelimessasi on suojakoodi, kysyy asennus suojakoodia.
  5. Anna sertifikaatille nimi esim. Wilma
  6.  Hyväksy sertifikaatin asennus painamalla ”OK”

Termit voivat vaihdella laitemallista riippuen. Sertifikaatin saa asennettu latauksen jälkeen myös puhelimen asetuksista > turvallisuus/suojaus.

Osalla käyttäjistä sertifikaatti on pitänyt poistaa ja asentaa uudestaan.

 

 

Tiedote 6. luokan oppilaille ja huoltajille 18.1.2021

Hyvät oppilaat ja huoltajat!

Kuopio on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen tämän päivän linjauksen mukaan. THL:n ohjeen mukaiset kiihtymisvaiheen maskisuositukset tulevat nyt käyttöön (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille ) Maskisuositus koskee ensisijaisesti yli 12-vuotiaita ja myös perusopetuksen 6.-9. luokkalaisia koulupäivien aikana.

Kouluille on tilattu 6.-9. luokkalaisille oppilaille kertakäyttömaskeja, aluksi noin kahden viikon ajalle. Niiden pitäisi pitäisi olla kouluilla tällä viikolla, mahdollisesti keskiviikkona. Ennen niiden tuloa suosittelen, että oppilaat käyttäisivät omia maskeja jo heti huomisesta tiistaista alkaen.

Edelleen on tärkeä muistaa käsihygienia, oikea yskiminen ja se, että sairaana ei tulla kouluun.

 

Koulun piha

Koulun ja päiväkodin piharemontti valmistuu jouluun mennessä. Koulukyydit siirtyvät 7.1.2021 alkaen koulun piha-alueelle. Toivomme, että vanhemmat jättävät lapsensa Vehmersalmenkadun varressa olevalle bussipysäkille ja noutavat samasta paikasta. Näin koulubusseille jää riittävästi tilaa koulun piha-alueella.

Oppilaiden pyörien ja mopojen/mönkijöiden pysäköinti torstaina 8.10. ja perjantaina 9.10.

Tiedoksi oppilaille ja kotiväelle,

koulun piharemontti on tämän viikon (vko 41) lopulla siinä vaiheessa, että asfaltoinnin pohjatyöt pääsevät käyntiin. Torstaina ja perjantaina tällä viikolla (8.10-9.10.) pyörät ja mopot/mönkijät pysäköidään lähelle koulun pääovea: pyörät koulurakennuksen päädyn puolelle ja mopot/mönkijät ruokalan puolelle. Tila on pienehkö, mutta hyvällä järjestyksellä ne mahtuvat ko. tilaan. Pihan asfaltointityöt jatkuvat ensi viikolla, joka onkin koululaisten syyslomaviikko. Työkoneen liikkuma-alue on aidattu.

Henkilöautojen pysäköinti (lasten hakeminen, kirjastossa ja kuntosalilla asiointi) tapahtuu torstaina ja perjantaina muualla kuin koulun parkkialueella.

Miten toimitaan kun lapsi sairastuu hengitystieinfektioon?

 

Kun huoltaja toteaa, että lapsella on infektio-oireita, lapsi ei saa mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.

Lapsi pitää viedä testiin, jos hänellä on huoltajan tai terveydenhuollon ammattilaisen arvion mukaan koronavirusinfektioon sopivia oireita.
Koronaviruksen oireet

 • Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista. Oireisena lapsi ei kuitenkaan voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen.
 • Jos lapsella on allerginen nuha, yksittäisiä aivastuksia tai jos hänen nenänsä alkaa valua ulos mennessä mutta oireilu loppuu sisätiloissa, lapsi voi mennä kouluun tai varhaiskasvatukseen, kunhan hänen yleistilansa on muuten normaali eikä infektio-oireita ole.

Jos oireet seurannassa kokonaan väistyvät, ei testiin tarvitse mennä, vaan kouluun tai varhaiskasvatukseen voi palata yhden oireettoman päivän jälkeen.

Jos testitulos on negatiivinen, lapsi voi palata kouluun tai varhaiskasvatukseen, kun hän on parantumassa, vaikka oireet eivät olisi kokonaan väistyneet.

Jos testi otetaan, mutta tuloksen saaminen viivästyy, voi kouluun tai varhaiskasvatukseen palata yhden oireettoman päivän jälkeen, jos lapsi ei tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vrk aikana.

Saman perheen samaan aikaan sairastuneista riittää yksi negatiivinen koronatestitulos. Kaikkia perheen lapsia ei ole tarpeen testata.

Jos lapsen hengitystieoireet pitkittyvät, häntä ei tarvitse testata toistuvasti, kunhan oirekuva pysyy samanlaisena.

Koulu tai varhaiskasvatus ei saa vaatia todistusta negatiivisesta testistä

Kunnan tai sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaava yksikkö voi alueellisen epidemiatilanteen perusteella antaa tarkennettuja ohjeita lasten testaamiskäytännöistä. 

Lapsi on käynyt testissä tai hänelle on varattu testi. Miten oireettomien perheenjäsenten tulee toimia ennen testituloksen tuloa? 

Jos muu perhe on oireeton, normaalia elämää saa jatkaa siihen asti, kunnes tulos tulee. Oireisten on pysyttävä kotona kunnes testitulos valmistuu. 

Jos lapsen tulos on positiivinen, muu perhe joutuu viralliseen tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin, josta päättävät henkilön kotikunnan tartuntatautiviranomaiset.
Karanteeni ja eristys

 

 

Raija Savolainen

tartuntataudeista vastaava lääkäri

Tervetuloa kouluun!

Koulutyö alkaa ke 12.8. klo 8.30. Ensimmäinen koulupäivä loppuu kaikilla klo 12.30. Torstaista 13.8. alkaen koulupäivät ovat lukujärjestyksen mukaisia.

Oppilaita ja huoltajia on tiedotettu Wilman kautta koulun käytänteistä.

Luokkien kokoontumispaikat sisäpihalla:
esiopetus: lasioven eteen, pääovella
1. lk liukumäen luona leikkialueella
2. lk leikkikenttä hiekka-alueella
3. lk keinujen luona
4. lk ruokalan ikkunoiden luona sisäpihalla
5.-6. lk kivipihan shakkiruudukossa
pienluokka keskellä kivipihaa patsaan luona
7. lk tn-luokan ikkuinaseinän luona
8. luokat lasivälikön luona (rannan puoleinen lasivälikkö)
9. luokat tn-luokan pääty


Koulukuljetus:
Koulubussit jättävät oppilaat Vehmersalmenkadun varrella bussipysäkille koulun puolelle, taksit tuovat oppilaat pihalle. Huoltajien mahdollinen saattoliikenne turvalliseen paikkaan muualle kuin koulun pihalle. Koulunkäynninohjaajat ovat vastaanottamassa ja saattamassa oppilaita aamuisin ja iltapäivisin.

Pyörien ja mopojen säilytys:
Polkupyörät ja mopot laitetaan uuteen mopoparkkiin, joka sijaitsee koulun päädyn ja muuntamokopin välissä pääoven luona. Tämän alueen asfaltointi tehdään myöhemmin.

Pihan remontti:
Koulun piha-alueen remontti jatkuu ja samoin päiväkodin remontti. Työmaa-alue on aidattu ja urakoitsijalla on tieto koulun alkamis- ja loppumisajoista ja iltapäiväkerhon toiminta-ajasta. Kaikkien oppilaiden kulkeminen koulun pihalle tapahtuu vanhan Salen puolelta ja pääoven lasivälikön kautta sisäpihalle. Pyydämme kodeissa keskustelemaan turvallisesta liikkumisesta merkityillä kulkuväylillä.

Opetusjohtaja Leena Auvisen tiedote

Ta-va-taan koulussa taas keskiviikkona 12.8.2020!

Koulutyö käynnistyy normaalisti ensi viikolla Kuopiossa


Koulutyö käynnistyy kaikissa Kuopion kaupungin peruskouluissa ja lukioissa keskiviikkona 12.8. lähiopetuksena. Peruskoulut alkavat pääsääntöisesti klo 9.00. Koulukuljetusten vuoksi aloitusaika voi joissakin kouluissa vaihdella, se kannattaa tarkistaa koulujen verkkosivuilta. Lukiot aloittavat klo 10.00. Myös nuorisopalveluiden toiminta (esimerkiksi nuorisotaloilla) käynnistyy elokuussa tavanomaiseen tapaan THL:n antamien yleisten hygienia- ja turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Opetusta ja toimintaa on suunniteltu valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti ja viime keväästä oppia ottaen.

Keskeistä koulun alkaessa on noudattaa yleisiä tartuntaa ehkäiseviä toimenpiteitä, joita ovat riittävät turvavälit ja hygieniasta huolehtiminen. Kotona on tarpeen muistaa, että kouluun tullaan vain terveenä, ja mikäli infektio-oireita esiintyy, mahdollinen koronatartunta on syytä sulkea pois koronatestin avulla. Kotona on hyvä keskustella lasten ja nuorten kanssa käsihygieniasta ja korostaa käsien pesun tärkeyttä useita kertoja koulupäivän aikana.

 Mikäli tautitilanteessa tapahtuu muutoksia ja poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin on jälleen tarvetta, tilanne arvioidaan yhdessä tartuntatautiviranomaisten kanssa. Kaikista mahdollisista poikkeusjärjestelyistä kouluilla tiedotetaan huoltajille Wilman kautta.

Yllä olevat ohjeet perustuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön suositukseen (4.8.2020) ja opetushallituksen ohjeistukseen perusopetuksen ja lukio-opetuksen järjestämisestä 1.8.2020 alkaen. 

 

Leena Auvinen

opetusjohtaja

Vehmersalmen päiväkodin rakentaminen ja piharemontti

Vehmersalmen päiväkodin rakentaminen vanhan kivikoulun tiloihin ja piharemontti alkavat heinäkuussa.
Työt alkavat viikolla 29 sekä rakennuksen sisällä että piha-alueella. Piha-alueen työt aiheuttavat heinäkuussa haittaa liikkumiselle kirjastoon ja kuntosaliin, mutta yhteydet kuitenkin ovat olemassa. Piha-alue saatetaan koulujen alkuun mennessä liikennöitävään kuntoon koulukuljetuksille ja muulle tarvittavalle liikenteelle.

Tiedotamme elokuussa ennen koulun alkua liikennejärjestelyistä.

Yhdessä selviydytään -internetsivusto

Turun yliopiston Voimaperheet-hanke on avannut Yhdessä selviydytään -internetsivuston tueksi vanhemmille, joiden lapsilla ilmenee ahdistusta tai huolia koronapandemian aikana. Sivustolle on koottu tietoa ahdistuneisuudesta, neuvoja hankalien tunteiden läpikäymiseen lapsen kanssa sekä yksinkertaisia keinoja ja harjoituksia, joilla helpottaa lapsen ja myös vanhemman omaa ahdistusta. Menetelmät perustuvat käyttäytymisterapiaan, jonka tiedetään olevan tehokas keino vähentää lasten ahdistus- ja pelko-oireita.

 

Sivusto on maksuton. Sivuston käyttöön liittyvillä kyselyillä selvitetään sivuston tehoa. Pääset rekisteröitymään osoitteessa: https://yhdessaselviydytaan.fi

 

Vehmersalmen koulu

Vehmersalmen koulu sijaitsee noin 50km päästä Kuopion keskustasta kauniin Kallaveden rannalla. Koulussa on oppilaita 0-9 luokilla. Lukuvuonna 2019-2020 alakoulussa on oppilaita 111 ja yläkoulussa 74.

Koulun tilat on uusittu vuonna 2005-2007. Opetus tapahtuu kolmessa siivessä ja koulun pihalla on mahdollisuus monipuoliseen liikkumiseen muun muassa monitoimikentällä. Kivikoulun puolella ei ole enää opetustoimintaa.

Koulun kalenteri

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko13

29 March 2021 Thursday
30 March 2021 Thursday
31 March 2021 Thursday
1 April 2021 Thursday
2 April 2021 Thursday
3 April 2021 Thursday
4 April 2021 Thursday

Viikko14

5 April 2021 Thursday
6 April 2021 Thursday
7 April 2021 Thursday
8 April 2021 Thursday
9 April 2021 Thursday
10 April 2021 Thursday
11 April 2021 Thursday

Viikko15

12 April 2021 Thursday
13 April 2021 Thursday
14 April 2021 Thursday
15 April 2021 Thursday
16 April 2021 Thursday
17 April 2021 Thursday
18 April 2021 Thursday

Viikko16

19 April 2021 Thursday
20 April 2021 Thursday
21 April 2021 Thursday
22 April 2021 Thursday
23 April 2021 Thursday
24 April 2021 Thursday
25 April 2021 Thursday

Viikko17

26 April 2021 Thursday
27 April 2021 Thursday
28 April 2021 Thursday
29 April 2021 Thursday
30 April 2021 Thursday
1 May 2021 Thursday
2 May 2021 Thursday
Ilmoittautuminen

Koulutapaturmat

Koulutapaturmat
Kuopion kaikki koululaiset on vakuutettu Pohjola-vakuutuksessa ja tapaturman sattuessa koulumatkan aikana tai koulupäivän aikana tulee koululaiset ohjata Pohjola Sairaalaan. Pohjolan Sairaalan terveysmestarit auttavat ja antavat selkeät ohjeet ja arvion, kannattaako lähteä lääkäriin. Terveysmestari tarkistaa maksullisen lääkäripalveluiden yhteydessä, mitä Pohjola Vakuutuksen vakuutusturva kat...

Koulun päivittäinen työjärjestys

Koulun päivittäinen työjärjestys

ALAKOULU:

08.30 – 09.15 1. tunti

09.15 – 09.30 välitunti

09.30 – 10.15 2. tunti

10.15 – 10.30 välitunti

10.30 – 11.15 3. tunti

11.15 – 11.45 välitunti

11.45 – 12.30 4. tunti

12.30 – 12.45 välitunti

12.45 – 13.30 5. tunti

13.30 – 13.45 välitunti

13.45 – 14.30 6. tunti

ALAKOULUN RUOKAILUT:
klo 10.00 luokat 1, 2 ja 3
klo 10.15 luokat 4, 5 ja 6

YLÄKOULU:

08.30 – 09.15 1. tunti

09.15 – 09.30 välitunti

09.30 – 10.15 2. tunti

10.15 – 10.30 välitunti

10.30 – 11.15 3. tunti

11.15 – 11.45 ruokailu -> välitunti

11.45 – 12.30 4. tunti

MA, TI JA TO:
12.30 – 13.00 pitkä välitunti
13.00 – 13.40 5. tunti
13.40 – 13.45 siirtymä
13.45 – 14.30 6. tunti

KE JA PE:
12.30 – 12.45 välitunti
12.45 – 13.30 5. tunti 
13.30 – 13.45 välitunti
13.45 – 14.30 6. tunti

Koulu päättyy joko 12.30 tai 14.30

Koulun lukuvuosi on jaettu kahteen jaksoon:

 1. jakso 13.8. – 21.12.2018
 2. jakso 2.1. – 1.6.2019

Edustore

Sinun pitää olla kirjautuneena Peda.netiin ennen kuin voit käyttää Edustore sisältöjä.

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä