Nilsiän yhtenäiskoulu

Nilsiän yhtenäiskoulu

Nilsiän yhtenäiskoulu sijaitsee Nilsiän sydämessä Kuopion pohjoislaidalla. Koulukeskuksessa työskentelee 455 oppilasta ja noin 60 henkilöstön jäsentä. Osa opettajista on yhteisiä Nilsiän lukion kanssa.

YHTEISÖLLISYYS
Hyvä oppimisympäristö tukee vuorovaikutusta ja yhdessä oppimista. Meidän vahvuutemme on yhteisöllisyys: koulussamme kaikki tuntevat toisensa. Koulu kantaa huolta kylän lapsista ja nuorista yhdessä kotien ja paikallisten järjestöjen ja toimijoiden kanssa.

VAIKUTTAMINEN
Oppilaat pääsevät vaikuttamaan koulun toimintaan mm. aktiivisessa oppilaskuntatoiminnassa, Vihreä lippu -oppilasraadeissa sekä Liikkuva koulu -työryhmissä. Koko kouluyhteisö on oppimassa: Vuonna 2018-19 olemme pilottikouluna Kuopion hankkeessa Vuorovaikutuksella ja osaamisella pedagogista hyvinvointia, jossa kehitetään mm. tiimiopettajuutta ja mentorointia.

ERITYISTÄ
Vuosittain tehdään yhteistyötä venäläisen ystävyyskoulumme Kirishin koulu nro 1:n kanssa mm. oppilasvierailuja toteuttamalla. Erikoisuutena on vielä valtakunnallinen alppiysi, joka on osa Tahkon alppikoulua: täällä lahjakkaat alppihiihtäjät voivat yhdistää koulun ja tehokkaan valmennuksen.