Liikunta- ja urheiluluokat

Liikunta- ja urheiluluokille hakeminen

Liikunta- ja urheiluluokille hakeminen


Hakeminen tapahtuu sähköisesti wilman kautta 13.1.2019 mennessä.

Kaikki urheilu- tai liikuntaluokalle hakijat osallistuvat yhteisiin valintakokeisiin.

Urheilu- ja liikuntaluokan valintakoe Kuopio-hallissa (Opistotie 4) tiistaina 22.1.2019 klo 8–15 Kokoontuminen Kuopio-hallin pääkatsomoon klo 8.00

Ruokailu tapahtuu lähikoululla päivän ohjelman mukaan.

Mukaan sisäliikuntavarustus, myös omia eväitä voi varata mukaan.

Soveltuvuuskoe:

Valintatestipäivänä suoritetaan Olympiakomitean suosittelema valtakunnallinen soveltuvuuskoe.

Testi on jaettu kuuteen valtakunnalliseen osioon sekä yhteen koulutuksenjärjestäjän määrittelemään testiin.
Tuloksissa huomioidaan kuusi parasta osiota. Kaupungin oma testi lasketaan kuitenkin aina mukaan.

Liikkumistaidot 0 – 8p.

Kestävyys 0 – 8p.

Voimakestävyys 0 – 8p.

Tasapainotaidot 0 – 8p.

Liikkuvuus 0 – 8p.

Välineen käsittelytaidot 0 – 8p.

Kaupunkikohtainen osio 0 – 8p.

Maksimipisteet 48p.

Soveltuvuuskokeen sisältöihin voi tutustua tarkemmin www.soveltuvuuskoe.fi

Kaupunkikohtainen osa paljastetaan valintatestissä, jossa se opastetaan ennen varsinaista suoritusta.


LIsätietoja: Koululiikunnanohjaaja Lari Kilpeläinen 044 718 1439 lari.kilpelainen@kuopio.fi

Urheiluluokkien aamuvalmennusUrheiluluokkien aamuvalmennus

Urheiluluokan oppilaalle tarjotaan mahdollisuus osallistua aamuvalmennukseen. Valmennus toteutetaan yhteistyössä seurojen sekä urheiluakatemian taitovalmentajan kanssa. Työjärjestykseen jätetään tilaa aamuharjoitteluun tiistaisin (7-9 luokat) ja torstaisin (8-9 luokat) klo 8:00 - 9:30. Kuopiohallin sisäänpääsyyn oppilas tarvitsee kulkukortin. Sen voi noutaa nimellä Kuopiohallin kassalta (hinta 7,90€). Aamuvalmennus on koulun ulkopuolista aikaa eikä koulu vastaa tästä harjoittelusta. Mikäli seura ei järjestä omaa aamuvalmennusta tai järjestää sen vain osittain, on oppilas tervetullut mukaan taitoharjoitteluun.

TAITO- JA OMINAISUUSVALMENNUS URHEILULUOKKALAISILLE

Jynkänlahden ja Hatsalan klassillisen koulun urheiluluokkien oppilaille tarjotaan mahdollisuutta osallistua Kuopion alueen urheiluakatemian koordinoimaan taito- ja ominaisuusvalmennukseen. Ennen koulun alkua tapahtuva taito- ja ominaisuusvalmennus on oppilaan omaa aikaa. Koulut tai Kuopion alueen urheiluakatemia eivät vastaa oppilaan vakuutuksista tai kuljetuksista harjoituspaikoille. Taitovalmennus on tarkoitettu kaikille niille lajiryhmille, jotka eivät järjestä omaa aamuvalmennusta juuri sinä aamuna.

7 luokkalaisilla on mahdollisuus osallistua valmennukseen tiistaiaamuisin ja 8.- ja 9.-luokkalaisilla tiistai- ja torstaiaamuisin. Harjoitusajat ovat tiistaisin sekä torstaisin 8:00 - 9:30. Harjoitukset ovat pääsääntöisesti vuoroviikoittain Jynkänlahden koululla (Jynkänlahden oppilaat) ja Kuopio-hallilla (Hatsalan oppilaat), jotta oppilailla on lyhyt siirtymä kouluun. Oppilas voi halutessaan osallistua myös toisella koululla tapahtuvaan harjoitteluun.

Kulkukortti

Kuopiohallin aamuharjoituksiin oppilas tarvitsee kulkukortin. Sen voi noutaa nimellä Kuopiohallin kassalta 7,90€ hintaan (uudet kortit).

Harjoituslupa ja vakuutusturva

Jokainen taito- ja ominaisuusvalmennukseen osallistuja vastaa omasta vakuutusturvastaan. Jotta oppilas voi osallistua taito- ja ominaisuusvalmennukseen, tulee oheinen sitoumus toimittaa täytettynä ja allekirjoitettuna taito- ja ominaisuusvalmennuksesta vastaavalle Antti Heinäselle ennen toimintaan osallistumista.

Valmennus

Valmennuksen toteuttaa Urheiluakatemian taito- ja ominaisuusvalmentaja Antti Heinänen.

Ohjelma ja harjoitusteemat

Harjoitusten sisältö koostuu motoristen taitojen harjoittamisesta. Puhdasta ominaisuusharjoittelua ei tehdä (nopeus, voima, kestävyys). Tämän vuoksi harjoitusten kuormittavuus on hieman kevyempää. Taitoharjoittelu on mm. liiketaito, rytmi, reaktio, liikkuvuus, kehonhallinta, toiminnallinen voima, keskivartalon aktivointi, valmiusasento, moniulotteinen nopeus, lähtöaskel ym. harjoittelua. Tälle sivulle ilmestyy aina muutaman kuukauden jakso harjoitusajoista.

Viestintä

Taitovalmennuksen infosivu on juuri tämä koululiikunnan sivu. Tänne ilmestyy harjoituskalenteri, josta näet milloin harjoitukset ovat omalla koulullasi. Lisäksi liikunnanopettaja lähettää aina seuraavan jakson ohjelman Wilman kautta vanhemmille. Myös koulun infoseinällä on seuraavan jakson harjoitusajat.

Antti Heinänen

Urheiluakatemia taito- ja ominaisuusvalmennus

045 139 4101