≡ Navigointi

Kuhmoisten yhtenäiskoulu

Tapahtumakalenteri

vko 12 8. luokan työelämään tutustuminen (TET)

14 – 17.4. pääsiäisloma

vko 16 lukion seutuviikko

25.4 klo 17 9 lk kotiväen ilta, leirikoulun asiat

26.4. klo 17 Lukion 2. vuoden opiskelijat ja huoltajat: infotilaisuus abivuodesta ja yo-kirjoituksista

9.5. klo 9-11 6. luokan tutustuminen yläkouluun

10.5. klo 17 alkaen 6. luokan kotiväenilta: Ensi syksynä yläkouluun


25.5. helatorstai

3.6. koulutyö päättyy – kevätjuhla ja lakkiaiset

Kevään 2017 ylioppilastutkinto

Kevään 2017 ylioppilastutkinto käynnistyy perjantaina 10. helmikuuta äidinkielen tekstitaidon kokeella. Seuraavan viikon maanantaina tutkinto jatkuu Kuhmoisten yhtenäiskoulun lukiossa tiistaina vieraan kielen pitkän oppimäärän kuullunymmärtämiskokeella.

Kirjalliset kokeet alkavat 13. maaliskuuta, jolloin kirjoitetaan äidinkielen esseekoe. Kevään 2017 tutkinnon päättää vieraan kielen koe maanantaina 27. maaliskuuta.

Sähköisiä kokeita nyt toisen kerran mukana tutkinnossa
Ylioppilastutkinto järjestetään nyt toista kertaa osittain sähköisessä muodossa. Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäiset sähköiset kokeet maantieteessä, saksassa (lyhyt ja pitkä oppimäärä) ja filosofiassa. Keväällä 2017 näiden lisäksi kirjoitetaan myös psykologia, yhteiskuntaoppi ja ranska (pitkä ja lyhyt oppimäärä) sähköisesti.

Sähköisissä kielikokeissa uusi rakenne
Sähköisissä kielikokeissa ei ole enää erillistä kuullunymmärtämiskoetta. Kaikki koetehtävät sisältyvät samaan kokeeseen, joka kirjoitetaan vieraiden kielten koepäivänä. Tästä keväästä eteenpäin kokelas voi itse päättää, milloin ja missä järjestyksessä hän suorittaa sähköisen kielikokeen kuullunymmärtämistehtävät. Kevään 2017 tutkinnossa tämä koskee saksan ja ranskan kokeita. Paperisissa kielikokeissa kuullunymmärtämiskoe suoritetaan edelleen erillisenä kokeena. Sähköiset kokeet suoritetaan kannettavilla tietokoneilla. Kone voi olla joko oppilaan oma, lainattu tai koulun. Kokeen käyttöjärjestelmä käynnistetään kokelaan tietokoneelle USBtikulta. Käyttöjärjestelmä korvaa koneen oman käyttöjärjestelmän kokeen ajaksi.