2.3. Oppimiskäsitys

Oppimiskäsitys

Opetussuunnitelmassa korostuu oppimiskäsitys, jonka mukaan oppilas on aktiivinen toimija. Oppimiskäsityksen lähtökohtana ovat oppilaan aikaisemmat kokemukset ja hänen osaamisensa. Eri-ikäisten lasten ja nuorten oppiminen tapahtuu vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien ja muiden aikuisten sekä eri yhteisöjen ja oppimisympäristöjen kanssa. Huomioon otetaan oppilaan vahvuudet, kiinnostuksen kohteet sekä tapa toimia ja oppia.

Päiväkodin ja koulun opetussuunnitelmissa tulee ottaa erityisesti huomioon työskentelyn ja ajattelun taitojen vahvistaminen, elinikäinen oppiminen, tunnetaidot ja vuorovaikutustaitojen kehittäminen.

Kirkonkylän koulun lisäykset

Annamme mahdollisimman paljon positiivisesta palautetta ja kannustamme oppilaita sinnikkääseen harjoitteluun. Autamme oppilaita löytämään omat vahvuusalueet ja lahjakkuudet. Tuemme oppilaiden minäkuvan, itsetunnon ja pystyvyyden tunteen kehittymistä vuorovaikutuksessa sekä oppilaiden, huoltajien että opettajien kesken.

Oppiminen tapahtuu yhdessä ja vuorovaikutuksessa muiden oppilaiden kanssa. Käytämme opiskelussa monipuolisesti erilaisia tapoja ja menetelmiä, jotta jokainen oppilas löytäisi oman tapansa oppia. Annamme riittävästi aikaa työskentelyyn, jotta pitkäjänteinen ja viimeistelty työ on mahdollista. Iloitsemme yhdessä lopputuloksista.

Erilaiset vastuutehtävät, kuten luokka- ja ruokalajärjestäjänä toiminen, oppilaskunnan erilaiset vastuutehtävät jne., kasvattavat yhdessä tekemisen arvostamiseen. Emme ole koulussa koulua varten, vaan parempaa elämää varten.