Lukupäiväkirjan ohjeet

Lukupäiväkirjan ohjeet:

Tarkoituksena on, että pohdit vapaasti lukemaasi kirjaa ja kirjaat ylös sen herättämiä ajatuksia. Pidä kuitenkin seuraavat ohjeet mielessäsi lukupäiväkirjaa tehdessäsi.

Jaa kirjan luku-urakka neljään osaan. Kirjoita odotuksiasi ja ennakkoluulojasi ennen kuin avaat kirjaa. Kirjoita toisen kerran, kun olet lukenut muutaman luvun. Kolmas kirjoituspysähdys tulee noin kirjan puolessa välissä. Kirjoita neljännen kerran jonkin verran ennen loppuratkaisua, miten kirja mahtaa päättyä? Kirjoita viimeisen kerran luettuasi kirjan loppuun, tässä kohtaa voit myös antaa viimeisen arviosi kirjasta.

Lukupäiväkirja ei ole pelkkä referaatti kirjan juonesta, eikä sitä voi tehdä ranskalaisin viivoin. Esittele henkilöt, kerro mielipiteesi heistä, ota kantaa, arvostele kirjan ratkaisuja, väittele kirjan kanssa, hauku, kiitä, moiti, ylistä!

Käytä lainauksia kirjan tekstistä osana väitteitäsi ja muista erottaa ne lainausmerkein.

Voit myös tehdä vertauksia lukemasi kirjan ja muiden saman kirjailijan teosten tai samaan genreen (= kirjallisuudenlajiin) kuuluvien kirjojen kanssa.

Kuvat ja piirrokset eivät ole välttämättömiä, mutta voivat joskus piristää lukupäiväkirjaasi mukavasti! (Muista tekijänoikeus; et voi käyttää vapaasti mitä tahansa netistä löytämääsi kuvaa. Omat kuvat ovat varmimmat.)