Tukimuodot

Tukimuodot

Tukiopetus:

Oppilaalla, joka on tilapäisesti jäänyt jälkeen opinnoissaan tai muutoin tarvitsee oppimisessaan lyhytaikaista tukea, on oikeus saada tukiopetusta. Sitä voi ehdottaa oppilas itse, huoltaja tai opettaja.

Tukiopetusta antaa pääsääntöisesti aamulla tai koulupäivän päätteeksi oma aineenopettaja.

Tehostettu tuki ja oppimissuunnitelma:

Oppilaalle, joka tarvitsee oppimisessaan tai koulunkäynnissään säännöllistä tukea tai samanaikaisesti useita eri tukimuotoja, annetaan tehostettua tukea hänelle laaditun oppimissuunnitelman mukaisesti.

Jos oppilas itse, huoltaja, opettaja tai luokanvalvoja on huolissaan oppilaan oppimisen tai koulunkäynnin etenemisestä ja oppilaan saama yleinen tuki (opettajan yleisen tuen toimet luokkaopetuksessa ja tukiopetus) ei tätä huolta ole poistanut, hän kertoo huolensa kyseisen aineen opettajalle tai luokanvalvojalle. Aineenopettajan (tai luokanvalvojan) johdolla tuen tarve kartoitetaan laatimalla pedagoginen arvio. Sen perusteella aineenopettaja/-opettajat tekee/tekevät oppimissuunnitelman yhdessä oppilaan, huoltajan ja luokanvalvojan kanssa.

Erityinen tuki ja HOJKS:

Mikäli tehostettu tuki on todettu oppimissuunnitelman seurannassa riittämättömäksi, laaditaan oppimissuunnitelman tekijöitten johdolla moniammatillinen pedagoginen selvitys sivistysjohtajaa varten.

Erityisen tuen antamiseksi sivistysjohtaja tekee erityisen tuen päätöksen pedagogisen selvityksen perusteella.

Opettaja tai erityisopettaja laatii oppilaan henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskevan suunnitelman (HOJKS) yhdessä oppilaan ja huoltajan kanssa. Erityisopetus järjestetään oppiaineittain muun opetuksen yhteydessä tai pienryhmässä. Tarvittaessa aineen opettajan tukena luokassa on myös erityisopettaja tai koulunkäynninohjaaja.

Erityisopetuksen puhelinnumero on 050 432 4181.