5.25.2 Tietotekniikka

Tietotekniikka

AT1 Sosiaalinen media

Tutustutaan erilaisiin sosiaalisen median viestintävälineisiin ja ilmiöihin. Perehdytään ja osallistutaan koulun sähköisen näkyvyyden ylläpitoon.


AT2 Digitaalinen media ja kuvankäsittely

Tutustutaan digitaalisen median perusteisiin ja multimediaelementteihin (ääni, kuva, videokuva, ym.). Laaditaan harjoitustyö, joka koostuu useista pienemmistä työkokonaisuuksista. Tutustumaan myös kuvankäsittelyn perusteisiin, mm. kuvien korjailuun ja muokkaukseen.


AT3 Ohjelmointi

Tutustutaan ohjelmoinnin perusteisiin: ohjelmointikielet, ohjelmistosuunnittelu, ohjelmointi ('koodaus') jne. sekä www-sivujen laatimiseen tarkoitetun merkkauskielen HTML5 perusteisiin. Tehdään pienimuotoinen harjoitustyö. Lopullinen kurssisisältö määräytyy osallistujien osaamistason mukaisesti.



AT4 Tietotekniikan trendit

Tutustutaan uusiin pinnalla oleviin tietotekniikan sovelluksiin ja innovaatioihin. Opiskelijat etsivät uusia sovelluksia ja perehtyvät niiden toimintaan. Yhteistoiminnallisen selvityksen tuloksena pyritään soveltamaan uusia ohjelmia käytännössä (esim. yhteisen projektin muodossa).



AT5 Tietotekniikan yhteiskunnallinen merkitys

Tutustutaan tietotekniikan käyttöön jatko-opinnoissa ja työelämässä perehtymällä niissä tarvittaviin sovelluksiin ja ohjelmiin. Perehdytään tietoturvallisuteen. Kurssilla työskennellään tietotekniikan alalle tyypillisillä tiimi- ja projektityömenetelmillä ja voidaan tehdä yhteistyöprojekteja muiden oppiaineiden kanssa. Kurssilla tehdään vierailuja oppilaitoksiin ja yrityksiin.


AT6 TVT-tutor

TVT-tutortoiminnassa koulutetaan opiskelijoista IT-vertaistukea muille opiskelijoille ja opettajille. Kurssin alussa koulutetaan lukion lukuvuosien aikana tarvittavien sovellusten hallintaa. Lisäksi jatkossa tarpeen mukaan otetaan esille ajanmukaisia tvt-näkökohtia.