Läksyjen tekeminen ja kokeisiin valmistautuminen

Läksyt ja kokeet

LÄKSYT
1) Läksyt oppilas kirjaa itse omaan läksyvihkoonsa.
2) Vihkossa näkyy oppiaine, päivämäärä, sivu ja tehtävänumero.
3) Läksyt on tehtävä aina ko. aineen seuravalle tunnille. Joissakin aineissa tulee väkisellä yhden päivän "odotus". Läksyn voi tehdä myös samana päivänä, kun se on annettu.
4) Huoltajien velvollisuus on seurata lapsen läksyntekoa ja sen tehoa.

KOKEISTA INFOAMINEN
Koealue käydään oppilaan kanssa koulussa läpi ja se merkataan reissuvihkoon. Koepäivä ja koealue kerrotaan viikkosuunnitelmassa.

KOKEET JA NIIHIN VALMISTAUTUMINEN
1) Kokeet ilmoitetaan edellisellä viikkolla ennen varsinaista suoritusta VIIKKOTIEDOTTEESSA sekä KALENTERISSA (Klikatkaa auki alleviivattuja päivämääriä.)

2) Koealue ja kertaus tehdään jakson päätyttyä
3) Kokeeseen kannattaa aloittaa valmistautuiminen n. 3-4 päivää ennen siten, että lapsi ensin kertaa itsenäisesti, tämän jälkeen huoltajan kanssa yhdessä, tämän jälkeen taas yksin ja lopuksi jälleen huoltajan kanssa yhdessä.
4) Koealueesta kannattaa jutella sekä antaa lapsen kertoa, mitä kokeessa tullaan kysymään. Jos lapsella on haasteellista ymmärtää tärkeimmät ja ydinkohdat, huoltajan kannattaa ohjata lapsen huomio "oikeaan osoitteeseen".
5) Vastaustekniikkaa kannattaa harjoitella lapsen kanssa yhdessä siten, että lapsi kertoo suullisesti oman vastauksensa ja tämän jälkeen muodostetaan yhdessä kirjallinen vastausmalli. Tätä ei tarvitse tehdä koko lukuvuotta, vaan lapsi oppii ymmärtämään vastaustyylin aika nopeasti, kun aikuinen ohjaa sitä aluksi.
6) Ulkoa muistaminen ei ole tärkeätä, vaan oman ymmärtämisen kertominen!

7) Koe palautetaan lapselle yhteisen palautteen avulla.
8) Kokeen allekirjoittaa huoltaja ja palauttaa sen opettajalle saman viikon aikana.

9) Kokeen uusimisen ohjaa opettaja ja sitä voi toivoa myös huoltaja.